28 Eylül 2012 Cuma

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey , Necdet Özel'e "Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın" demişmişmişmiş....

Sen istediğin kadar görkemli Gen. Kur. Giriş kapısı yaptır, istersen yanlarında sütunlar olsun on adam boyunda, istersen tavanlarını altın varaklarla kaplat.
İşte ortaya böyle bir laf düşmüş ya işte o anda bittin sen.
Bir başka ülkenin Gen. Kur. Başkanı SÜNEPELİK YAPMAYI BIRAKIN demiş.
Demiş midir, dememiş midir?
Demişse ne olur, dememişse ne olur?
Ben artık bu gurursuz, onursuz, işlere dayanamıyorum.
Güvendiğim, inandığım hiçbir şey kalmadı.
Ne din, ne millet, ne vatan.
Hepsi de tatlı bir halusinasyon, bir hülya, bir rüyaymış.
Kandırmışız kendimizi bunca yıldır.
Memlekette yaprak kımıldamıyor.
Yazık.

Genelkurmay, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'in, Necdet Özel'e "Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın" gibi ifadelerde bulunduğu iddiasını yalanladı.

Tarih:27 Eylül 2012 Perşembe Saat:15:23

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin E.Dempsey'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ''Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın'' gibi ifadelerde bulunduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün bir gazetede, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dempsey'in, geçen hafta gerçekleşen Türkiye ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e ''Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın'', ''Terörle mücadeleye yönelik emniyet, Genelkurmay, MİT ve Dışişleri arasında koordinasyon eksikliğinden kaynaklı istihbarat hataları var'' şeklinde söylemlerde bulunduğu iddia edildiği belirtildi.

Açıklamada, ''Misafir ülke genelkurmay başkanlarının, ziyaretleri sırasında, ev sahibi ülkedeki muhataplarının kendi güvenlik meseleleri ile ilgili eleştirilerde bulunması söz konusu değildir.
Bahse konu iddia tamamen gerçek dışıdır''
ifadesine yer verildi.

Ayrıca, başbakanlığın genelgesi ile terörle mücadelede istihbarat desteği kapsamında GenelkurmayBaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ast birimleri arasında çok yakın, koordineli bir işbirliği tesis edildiği vurgulanan açıklamada, kurumlar arasında düzenli aralıklarla koordinasyon toplantıları yapıldığı, bilgi paylaşımının aksaksız olarak yürütüldüğü kaydedildi.

 

 

--  Ayaklariniz her zaman yere bassin. Hicbirzaman havalarda dolasmayin. Kendinizi kimseden ustun gormeyin.  Sakip SABANCI - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kurmus oldugum gruba uye olun   Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.   Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinlerin kitaplarini; Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumayip hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinler atesbocekleri gibidir: Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar. Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede ceha  lettir. Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ey mutsuzlar! Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.  Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet,  hicbir Dogma,  hicbir Donmus ve  kaliplasmis Kural birakmiyorum. Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Putlarin, Kabenin istedi gi: Kolelik; Canlarin, ezanin diledigi: Kolelik; Mihrapti, kiliseydi, tespihti, salipti Nedir hepsinin ozledigi? Kolelik.  Omer Hayyam - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -   - - - SADRAZAM Gunlerden bir gun Hamama gidecegi tuttu, Sadrazam hazretlerinin Bir yaninda birinci veziri Bir yaninda ikinci veziri Bir yaninda ucuncu veziri. Sonra efendime soyleyeyim Peskircibasi, Nalincibasi Sabuncubasi Velhasil tam dort yuz kisilik kafile Pestamal takip girdiler hamama Gectiler kurnalarin basina Ucer beser Sadrazam deseniz Kuruldu gobek tasina Yan gelip yatti * * * Memleketin en unlu tellaklari Sardilar dört yanini Kimi elini kapti, kimi bacagini Bir keseleme surtme fasli basladi. Tam on iki saat On iki unlu tellak Incitmeden keselediler Hazretin mubarek vucudunu. Oylesine kir cikti ki sormayin Her biri nah parmagim gibi Aman efendim bu ne kiri Demeye kalmadi Keselerin altinda eriyip gitti Koskoca sadrazam Butun maiyet erkani yerinden firladi: - Nettunuz devletliyu? Dediler tellaklara. Tellaklar cevap verdi: - Biz yikadik, keseledik. Devletlunun kirden ibaret oldugunu bilemedik. Suc bizde degil. Neyleyelim Kir bitti Sadrazam elden gitti. !!! Umit Yasar OGUZCAN (  i926-i984)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder