19 Eylül 2012 Çarşamba

Fwd: RE: [CHP - MUSTAFA BALBAY (DESTEKÇİLERİ)] ERGENEKON DURUŞMASINDA BU GÜN(17 EYLÜL 2012-SABAH)

-------- Original Message --------
From: Atakan Mert <atakan.mert@superonline.com>


Facebook

Değerli Dostlar,


 

Gün gelecek Silivri ve Beşiktaş’ta görülmekte olan mahkemelerin aşağıdakine

benzer tutanakları tek tek elden geçirilecek, şimdilik satır aralarına gizlenmiş

ve üzerine gidilmekten imtina edilmiş tüm gerçek bilgiler gün yüzüne çıkarılacaktır

 

Aşağıda verilen haberden iki noktasının gözünüzden kaçmamış olmasını dilerim.

 

1-    . Kasım ayında Amerika ile yapılan anlaşma gereği, istihbarat paylaşımıyla ilgili birimde (Amerikan Savunma İşbirliği Ofisi) ikiz görev ile görevlendirildiğini anlatan Taşdelen….

Buradaki anahtar kelimeler;  Yıl 2007-2009, Kasım ayında ABD ile Recep Tayyip Erdoğan ile heyetinin

yaptığı istihbarat paylaşım anlaşması, Bu anlaşmanın Ankara’daki uygulama yeri Amerikan Savunma İşbirliği Ofisi ve ‘’ikiz görev’’...

 

2-    Taldelen, gerçek zamanlı istihbaratla ilgili ABD ile paylaşım yaparken, yurt dışına ait istihbarat konusundaki görüntülerin  dışarıya sızdığını belirtti. Taşdelen bu konuda dava sanıklarından dönemin Genelkumay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'ya bir rapor sunduğu bilgisini verdi.

Sözüm ona ABD bizimkilere ‘’gerçek zamanlı istihbarat’’ verdilerini söylerken Irak,İran ve Suriye sınırlarımızdan PKK’lılar Türkiye topraklarına hergün geçerek karakollarımıza saldırıp geri dönüyorlardı.Gecikmeli olarak bizimkilere verdikleri bilgileri PKK’ya da veriyorlardı ki Sayın Taşdelen bunu rapor etmişti…

 

Bence bunlardan da önemlisi, Genelkurmay’ımızın tüm gizli odalarına ve de evraklarına hükümetimizin onayı ile sızan ABD istihbaratçıları bizim düşmanlarımızdan çok ‘’ başta Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve de diğer kurumlarımızda olan Ulusal Duruşa ve Laik Cumhuriyete sahip çıkmaya çalışan tüm yurtseverleri’’ fişlemek ve haklarında sahte belgeler oluşturmakla uğraşmış olmalarıdır.  Bilhassa 2007’nin ortasından sonra sahnelenen

tüm tertiplerin,  içimize ve hatta yatağımıza alınan bu ABD istihbaratçılarının ve de AKP&F.Gülen cemaatinin

müştereken oluşturduğu plan ve programlara göre hazırlandığı Silivri ve Beşiktaş davalarını yakından izleyenlerce gayet açıktır.

 

Burada üzülerek söylemeliyim ki, başta Genelkurmay olmak üzere diğer ulusalcı ve laik cumhuriyetçi kurum ve kuruluşlarımız bu gelişmelere karşı ara sıra cılız sesler çıkarsalar da Türk kamuoyunu yeterince haberdar edememişlerdir.  

 

Ancak hiçbir gerçek tarihten gizlenemez. Er geç açığa çıkacak ve/veya çıkarılacaktır.

 

Ülkemin geleceği için çok ciddi kaygılar içinde olduğumu buradan tekrar haykırıyor ve duyarlı yurttaşlarımızı daha dikkatli ve de aktif olmaya çağırıyorum.

 

Not: Balyoz(!) davasının son karar günü 21 Eylül 2012 Cuma günüdür. Tüm yurtseverler davetlidir!

 

From: Gürol Saygı [mailto:notification+zrdorffhrzff@facebookmail.com]
Sent: Monday, September 17, 2012 2:00 PM
To: CHP - MUSTAFA BALBAY (DESTEKÇİLERİ)
Subject: [CHP - MUSTAFA BALBAY (DESTEKÇİLERİ)] ERGENEKON DURUŞMASINDA BU GÜN(17 EYLÜL 2012-SABAH)

 



Gürol Saygı

17 Eylül 14:00

ERGENEKON DURUŞMASINDA BU GÜN (17 EYLÜL 2012-SABAH)

Ergenekon Davasında Tanıkları Dinleniyor
Ergenekon davasında savunma tanıklarının dinlenmesine devam ediliyor.


Konut Kredisi Almak İsteyenler Mutlaka Okusun
Ergenekon davasında savunma tanıklarının dinlenmesine devam ediliyor. 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon davasının sanıkları arasında eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün de yer alıyor.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 231. duruşmasına Mustafa Balbay, Veli Küçük, İbrahim Şahin ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Mahir Akkar katıldı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Hurşit Tolon, Doğu Perinçek ve Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tutuklu sanıklardan emekli Tuğamiral Alaettin Sevim'in talebi üzerine, emekli Albay Salih Taşdelen'in savunma tanığı olarak dinleneceğini açıkladı. Taşdelen, Alaettin Sevim 2007-2009 yılları arasında Genelkurmay İstahbarat Daire Başkanı olarak görev yaparken kendisinin de, Sevim'im emrinde 2. Şube Müdürü olarak çalıştığını söyledi.

Albay Dursun Çiçek'i tanıdığını ancak merhabası bile olmadığını belirten Taşdelen, Çiçek'e ait olduğu iddia edilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı isimli belgeyi de ilk kez basından duyduğunu belirtti. Karargahta bu ve buna benzer çalışmalara tanık olmadığını anlatan Taşdelen, böyle bir çalışma yapıldığına dair bilgisi olmadığını savundu.

Kasım ayında Amerika ile yapılan anlaşma gereği, istihbarat paylaşımıyla ilgili birimde (Amerikan Savunma İşbirliği Ofisi) ikiz görev ile görevlendirildiğini anlatan Taşdelen, asli görevli olduğu dairede ise sadece 2 - 2,5 ay kadar kaldığını kaydetti. Gerçek zamanlı istihbarat paylaşımıyla ilgili görev yaptığı bu birimde de de Sevim ile çalıştıklarını belirten Taşdelen, Sevim'in zamanının büyük bir bölümünü burada geçirdiği bilgisini verdi.

Önce Başkan Özese, ardından da savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık Sevim'in hazırladığı veya son kullanıcı olarak isminin geçtiği iddia edilen 'Kitleşim' ve 'Proje' isimli belgeleri duyup duymadığını sordu. Bu belgeleri hiç duymadığını belirten Taşdelen, "Biz istihbarat işlerininin yürütülmesini yapıyorduk. Yoğun çalışıyorduk. Bu tür şeylere zaman ayıracak vakti yoktu" dedi.

Daha sonra da sanık Alaetttin Sevim tanık Taşdelen'e bazı sorular yöneltti. Görevi süresince en fazla zaman geçirdiği şube müdürü olduğu için Taşdelen'i tanık olarak çağırdığını belirten Sevim, Taşdelen'in istihbarat konusunda Avrasya bölgesinden sorumlu olduğunu anlattı.

Sanık Sevim, Ekim 2007 Dağlıca baskınından sonra, Kasım ayında Başbakan ve beraberindeki heyetin ABD ile görüşmeler yaptığını söyledi. Bu görüşmelerde politikalar belirlendiğini, istihbarat paylaşımının yapıldığını belirten Sevim, kendilerinin protokollere hiç katılmadıkları bilgisini aktardı.

İNternet Andıcı dava dosyası sanıklarının fotoğrafları gösterilen ve tanıdıklarını söylemesi istenen Taldelen, gerçek zamanlı istihbaratla ilgili ABD ile paylaşım yaparken, yurt dışına ait istihbarat konusundaki görüntülerin dışarıya sızdığını belirtti. Taşdelen bu konuda dava sanıklarından dönemin Genelkumay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'ya bir rapor sunduğu bilgisini verdi.
Duruşmaya tanıkların dinlenmesiyle devam ediliyor.



 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder