25 Eylül 2012 Salı

YEMEN’DE HUSİ TERÖRİSTLERİYLE SELEFİLER ÇATIŞTI

Yemende iktidardaki Sünni Selefilerle Şii Husi örgütü arasındaki çatışmaların haberidir bu.

İşte önümüzde yatan gelecek.
Arap aleminin bize verdiği perspektif budur.
Farisi medeniyetinin de bulunduğu nokta budur.

Din, olmazsa mezhep, o da olmazsa cemaat çatışmaları.
Arap medeniyeti, Farisi medeniyeti halen bu noktadadır.
Bizler ise Türk medeniyeti olarak hangisinin kuyruğuna takılacağız onun peşindeyiz.
Şii Farisilerin peşine takılmayacağımız kesin gibi.
Sünni Arapların peşine mi takılacağız, yoksa adam olup kendi yolumuzu mu seçeceğiz?
Konu budur.
Laiklik, Ilımlı İslam, Türk-İslam sentezi, Şii hilali, Sünni cephesi şu, bu, kafanız karışmasın.
Gayet net ve açık.
Sünni-Şii tepişmesinde taraf olacak mısınız?

Ha bir de neden hiç gururunuzu incitmez, milli hisleriniz rencide olmaz.
Türk medeniyeti diyorum, birilerinin kuyruğuna takılacak diyorum.
İnsanın biraz gururu incinmez mi?
Bakın bu gün aslında Latin olmadıkları, hemen hepsi de Gotların ve Hunların torunları olduğu halde, bir sürü halk Latince'nin türevlerini konuşmaktadır.
Gotçanın türevleri saadece İsveç, Norveç gibi birkaç ülkede, Huncanın türevi ise sadece Macaristan da yaşayabilmiştir.
Hala daha üniversiteden, kışlaya, mabetten, mutfağa bir sürü konuda Roma Medeniyetinin mirasını yiyoruz.
Roma en parlak zamanında kendisini çevreleyen barbar kavimlerin arasında sanki uzaydan gelmiş bir kavim gibiydi.
Onu yağmalayan, onunla harp eden kavimler dahi sonunda Roma'lı olmayı tercih etti.

Biz de yapabiliriz, biz de dünyaya bir Türk medeniyeti hediye edebilir.
Herkes Türk olmaya özenir, Türkçe konuşmaya heves eder, Türk gibi giyinmeye, Türk gibi yaşamaya çalışır.
Tıpkı Romalılar gibi, bir gün gelir bütün komşularımız Türk olur.
Bunu ancak, bizi çevreleyen dünyanın daha üstünde bir medeniyet yaratarak yapabiliriz.

Ama lütfen böyle bir hedefe Ilımlı İslamla, Sünni Kuşakla, tüm dünyayı Allah rızası için müslüman yapmakla elde edebileceğimizi söylemeyin.
Olmaz.

Saygılar. Oraj POYRAZ

YEMEN'DE HUSİ TERÖRİSTLERİYLE SELEFİLER ÇATIŞTI

İRAN ANALİZ / Yemen'de terörist Husi örgütü militanlarıyla Selefiler arasında çıkan çatışmalarda birçok kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.  Görgü tanıklarına dayandırılan haberlere göre hafta sonu yaşanan çatışmalarda iki taraf arasında çeşitli silahlar kullanıldı. Başkentin 80 km kuzeyinde yer alan Umran eyaletine bağlı Reyde adlı kasabada yaşanan çatışmada Sünni aşiret mensubu 8 kişi öldü 11 kişi ise yaralandı.

Çatışmalardaki ölü ve yaralı sayısıyla ilgili olarak çelişkili rakamlar verildi. Ancak iki taraftan da ölü ve yaralı olduğu nakledildi. Kur'an Eğitim Merkezinin hedef alındığı, el-Kuds Camisinin havaya uçurulduğu saldırıda çatışmaların cumartesi öğle saatlerine kadar devam ettiği bildirildi.

Reyde kasabasındaki çatışmanın Husi Hareketi mensuplarının kendi bölgelerine yapılan son idari tayinatlara karşı çıkıp gösteri yapması ile yaşandığı aktarıldı. Gösterilere karşı çıkan aşiretler ve bazı Selefilere karşılık verilmesiyle olaylar çatışmaya dönüştü. Silahlı Husi teröristlerinin RPG füzeleri dahil çeşitli silahlarla çatışmayı sürdürdüğü, şiddetlenen çatışmalara dışarıdan takviyelerle destek alındığı bilgisi verildi.

Olayın asıl sebebinin ise el-Islah İslami Partisine yakın birinin eyalete idareci olarak atanmasının ardından yaşandığına işaret edildi. Umran, el-Cevf gibi Husi terör örgütünün yoğun yaşadığı Sada'ya yakın yerleri kapsayan bölgelerin mutedil Sünni hareketlere yakın kişilerden oluşması ise Şii Husilerin rahatsızlığının asıl sebebi olarak görülüyor.

Selefiler, bölge halkı ve kabileler ile Husi örgütü arasındaki anlaşmazlık her geçen büyüyor. Özellikle siyasi istikrar ve yeni devlet elitlerinin İhvanul Müslimin ile mutedil Sünni hareketlerden oluşmasının Husi hareketi nezdinde ciddi endişelere neden olduğuna işaret ediyor gözlemciler.

2011 yılının sonlarından itibaren ivme kazanan anlaşmazlık kuzey bölgelerine tahakküm etmeye çalışan Husiler ile aşiretler ve Selefiler arasında yaşanıyor.

http://irananaliz.wordpress.com/2012/09/24/yemende-husi-teroristleriyle-selefiler-catisti/

--  Agzi tabanca. Dudaklari namlu, sozleri gece mermisi!  Kucuk Iskender - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kurmus oldugum gruba uye olun   Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.   Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinlerin kitaplarini; Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumayip hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinler atesbocekleri gibidir: Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar. Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir. Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.    Arthur Schopenhauer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ey mutsuzlar! Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.  Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet,  hicbir Dogma,  hicbir Donmus ve  kaliplasmis Kural birakmiyorum. Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Putlarin, Kabenin istedi gi: Kolelik; Canlarin, ezanin diledigi: Kolelik; Mihrapti, kiliseydi, tespihti, salipti Nedir hepsinin ozledigi? Kolelik.  Omer Hayyam - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - SADRAZAM Gunlerden bir gun Hamama gidecegi t  uttu, Sadrazam hazretlerinin Bir yaninda birinci veziri Bir yaninda ikinci veziri Bir yaninda ucuncu veziri. Sonra efendime soyleyeyim Peskircibasi, Nalincibasi Sabuncubasi Velhasil tam dort yuz kisilik kafile Pestamal takip girdiler hamama Gectiler kurnalarin basina Ucer beser Sadrazam deseniz Kuruldu gobek tasina Yan gelip yatti * * * Memleketin en unlu tellaklari Sardilar dört yanini Kimi elini kapti, kimi bacagini Bir keseleme surtme fasli basladi. Tam on iki saat On iki unlu tellak Incitmeden keselediler Hazretin mubarek vucudunu. Oylesine kir cikti ki sormayin Her biri nah parmagim gibi Aman efendim bu ne kiri Demeye kalmadi Keselerin altinda eriyip gitti Koskoca sadrazam Butun maiyet erkani yerinden firladi: - Nettunuz devletliyu? Dediler tellaklara. Tellaklar cevap verdi: - Biz yikadik, keseledik. Devletlunun kirden ibaret oldugunu bilemedik. Suc bizde degil. Neyleyelim Kir bitti Sadrazam elden gitti. !!! Umit Yasar OGUZCAN (i926-i984)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder