24 Eylül 2012 Pazartesi

BALYOZ DAVASI KARARLARI İZMİR'DE BİNLERCE KİŞİ TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ

 

Balyoz kararlarını protesto etmek için İzmir Alsancak- Tansaş önünde toplanan 2000 kişilik yurtsever kitle, 5 km yürüyerek AKP İzmir il binasına kadar geldiler. AKP önündeki barikatlarda İP Genel Başkan Yrd. ve İzmir il başkanının yaptığı açıklama ile eylem sona erdi. Yürüyüş boyunca binlerce yurtsever eşliğinde Harbiye Marşı, İzmir Marşı, Onuncu yıl marşını söylendi. “Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, “Hükümet istifa” “Balyoz yalanı Amerikan planı” sloganlarını attı.l. Kordondaki Konak Ordu evi önün de ise yapılan konuşmalar sırasında “Necdet özel İstifa” ,”İzmir Uyuma Askerine sahip çık” sloganı sık sık atıldı. Yüzlerce Emekli subayın katıldığı yürüyüşte kadınların ağlayarak haykırdığı görüldü. Kitlenin heyecanı çevre den izleyenlerin de yürüyüşe katılmasını sağladı. Yürüyüş boyunca Silivri-Hasdal da yatan tutuklularının resimleri taşındı.

Yürüyüşe İşçi partisi, Tabip odası, Eğitim-İş, ADD örgütleri, DSP, HEPAR, CKD örgütleri katıldılar. Yürüyüş kolu Konak ordu evi önünde kitle örgütleri ve parti temsilcilerinin konuşması ile soluk aldı. Burada Tabip odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner “Biz bu kararları biliyoruz, Taif’te Mithat paşayı da bu kararlarla boğdular, Namık kemalleri zindanlara attılar. Mustafa Kemal’in boynuna idam fermanı takmaya çalıştılar. Ama tarih göstermiştir ki bu kararlar bize vız gelir vız, o duvar o duvarlarınız da bize vız gelecektir. Yepyeni bir dünya doğuyor” dedi. ADD adına genel merkezin hazırladığı bildiriyi ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar okudu, Yanar şunları kaydetti:

“Bu kararlar ihanet belgesidir”. Bu davanın tüm sanıkları bizim onurumuzdur, bu yargı Türkiye cumhuriyetinin yargısı değil, iktidarın yargısıdır. Yargıçlar kendilerine verilen görevleri yerine getirmiştir”

İŞÇİ PARTİSİ: İşçi partisi genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl başkanı Tugay Şen yaptığı konuşmada şöyle dedi: Atatürk’ün köşkünde oturan iki sayfa 9 maddeyi imzalayanları kollarından tutacağız, Silivri’ye tıkacağız. Devrimin yargısı bunu yapacak

SİZ İKTİDARDA KALDIĞINIZDA ONLAR MAHKUM KALACAK MI SANIYORSUNUZ?

Şen konuşmasını şöyle sürdürdü: İktidarınız çöküyor, siz iktidarda kaldığınızda onlar mahkum kalacak mı sanıyorsunuz? Telaş içindesiniz. Türkiye’nin en güçlü ihtiyacı Güçlü Ordudur. Çetin Doğan komutanımız çok doğru söylüyor, aldığımız en yüksek madalyadır diyor.Biz de Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun diyoruz.Yıkılacaksınız, yurtseverler çıkacak hainler oraya girecek”

Emekli subay Eşleri Derneği Başkanı Nevin Yenilmez de” Onların hapiste olmalarına üzülmüyoruz, ordumuzu karalayan propaganda bizi üzüyor, kazanacağız. Buna inanıyoruz” dedi. DSP, HEPAR parti temsilcilerinin de yaptıkları konuşmaların ardından yürüyüş kitlesi barikatların önünde AKP il binasına gelerek sloganlarını haykırdılar.


--
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.

Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Cumhuriyet, dusuncesi hur, anlayisi hur, vicdani hur nesiller ister.

K.Ataturk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder