28 Eylül 2012 Cuma

İLK MEKTUP PİLOT YARBAY KURŞUNCU'DAN GELDİ

 

(SÖZDE) Balyoz kararından sonraki ilk mektup Yarbay Kurşuncu’dan

(SÖZDE) Balyoz davasındaki ağır mahkumiyetlerin ardından ilk mektup, Hava Pilot Kurmay Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu’dan geldi.

Kurşuncu önce ağırlaştırılmış müebbet, ardından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, “F16 pilotuna 16 yıl hapis yakışır mantığıyla ceza kesildi sanırım. İntikam için her yol mubahsa, kusursuz cinayet olmadığını hatırlatmak isterim” dedi. Yargılama süreciyle ilgili çarpıcı detaylar veren, sivil memur Güllü Salkaya’ya da kendisiyle bağlantılı olarak 16 yıl verildiğini belirten Yarbay Kurşuncu, mektubun sonunda, “Evlatlarınıza ve sevdiklerinize her sarıldığınızda, geçmişin intikamı uğruna haksız yere bedel ödeyen Balyoz mahkumlarını hatırlayınız. Bizi unutmayınız” diye seslendi.

İşte o mektup:

MAHKEME HEYETİ HAVACILIK VE UZAY KONUSUNDA UZMAN!

*Ben Hava Pilot Kurmay Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu. 8 Temmuz 2011 tarihinde tutuklanana kadar TSK’da harbe hazır F16 pilotu olarak görev yapmaktaydım. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin (bir zamanlar özel yetkiliydi) 21 Eylül 2012 tarihli hükmü ile önce ağırlaştırılmış müebbet hapis, sonra hafifletilerek 16 yıl hapis cezasına çarptırıldım. Suçum “Uçan gardiyanlık”. Kısaca açıklayayım. Benim sözde ilan edilecek sıkıyönetim kapsamında Fenerbahçe Stadyumu’nun havadan kontrolünü yapacağım kanaati, manipülatif dijital bir veriye dayanılarak mahkeme heyetinde oluşmuş. Bu veriyi son kayıt eden de GSALKAYA adlı kullanıcıdır. Mahkemede de onun Güllü Salkaya olduğuna karar verdi. Dünyada hiç yapılmamış, havacılık tarihinde örneği olmayan bu olayın savunmasını yaparken “Ne ile suçlanıyorum, uçan gardiyan olmakla mı?” diye sormuştum. İddia edilen suçlamanın mantık dışı ve başarılmasının imkansız olduğu Hv. KK’lığı bilirkişi raporu ile mahkemeye bildirildi. Mahkemede Fenerbahçe Stadyumu’nun havadan görüntüsü ve bu görüntünün sadece bir saniye süresince ve uçak saatte 650 km hız ile “terste” uçarken görüleceği belirtildi ve vurgulandı. Havacılık ve uzay konusunda uzman mahkemeye heyeti, bilirkişi raporlarını yok sayarak, sen bir uçan gardiyansın dedi. Sanırım F16 pilotuna 16 yıl hapis yakışır mantığı ile cezayı kesti. Güllü Salkaya’ya da aynı hapis cezasını veren hakimlerin vicdanlarının değerlendirmesini Allaha havale ediyorum.

İNTİKAM İÇİN HER YOL MUBAHSA, KUSURSUZ CİNAYET YOKTUR

"Balyoz davasının hükmünü savunanlar, bu davayı ancak eskiden yapılmış askeri müdahaleler üzerinden savunabiliyorlar. Sahte dijital verilerden, seminere katılmayan yüzlerce insanın neden ceza aldığından kimse söz etmiyor, edemiyor. Geçmiş askeri müdahalelerden ben sorumlu tutulamam. 12 Eylül 1980’de henüz 10 yaşındaydım. İntikam için her yol mubah ise, kusursuz cinayet olmadığını hatırlatmak isterim. Balyoz davası tam bir hukuk cinayetidir. Maddi gerçek tektir ve bilimsel olarak hazırlanan bilirkişi raporları ile ortadadır. Balyoz davasının suçlamaya esas olan dijital verileri sahtedir. Yüzlerce masum insan bu veriler gerekçe gösterilerek mahkum edilmiştir"

TÜRKİYE’NİN KÖTÜ SİCİLİ AİHM’DE BU DAVAYLA ZİRVE YAPACAK

"Bu maddi gerçeği Türk yargıçlar görmezden geldi, Yargıtay da görmemeye devam ederse, AİHM yargıçları Balyoz dosyası önlerine geldiğinde bağımsız bilimsel raporlar ışığında ihlal kararı verecek ve dijital sahteciliği ilgili makamlara gösterecektir. Bu kaçınılmaz karar herkes tarafından kabul edilen Türk adalet sisteminin dünyaca ünlü kötü şöhretini zirveye taşıyacaktır. Ne yazık ki bu 3-5 yıllık bir süreçtir. Olan bizlere olacaktır. Hapiste boşuna geçecek yıllar, yok olmuş kariyerler, ailelerimizin yaşadığı ve yaşayacağı tarifsiz acılar"

EVLATLARINIZA SARILDIĞINIZDA BİZİ UNUTMAYIN

Yarbay Kurşuncu mektubunun son bölümünde şöyle seslendi:

"Sizden rica ediyorum. Adil yargılama, ileri demokrasi, bağımsız ve tarafsız hakimler ifadelerini duyduğunda, maddi gerçek, bilirkişi raporları yok sayılarak süren yargılama ya da verilen hükümde, Silivri, Beşiktaş Adliyesi, Hizmet, Cemaat, Elektronik isimsiz ihbar mektupları, yargı paketleri ifadeleri geçen haberlerde, askeri vesayetten kurtulmak, darbelerden hesap sorduk kelimeleri kullanıldığında; evlatlarınıza ve sevdiklerinize her sarıldığınızda, geçmişin intikamı uğruna haksız yere bedel ödeyen Balyoz mahkumlarını hatırlayınız. Bizi unutmayınız..."

ASKERHABER / HABER MERKEZİ


--
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.

Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Casus belli
Savas nedeni
(savasi tetikleyecek durum)

Latince Atasozleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder