22 Ocak 2014 Çarşamba

10-Zaytung haber kaynıyor....


Abdullah Öcalan: ''Lan bir tek ben miyim bu yargı kararlarını tanıyan?''

Hükümet de dahil olmak üzere bir süredir ülkenin farklı kesimlerinden art arda gelen "yargı kararlarını tanımıyoruz" açıklamaları İmralı'da sabırları taşırdı. Cezaevi yönetiminden aldığı özel izinle gazetecilerin karşısına çıkan Öcalan, "Ben burada 2 kişiyle görüşmek için bile rica minnet yargının ağzına bakayım, millet dışarıda gününü gün etsin. Oh, iyi valla. Ben miyim bu ülkenin enayisi arkadaş?" derken, eğer çok geç değilse kendisinin de yargı kararlarını tanımamak istediğini ifade etti.
devamı...

İçişleri Bakanlığı, Son 24 Saatlik Bilançoyu Açıkladı: 7 Darbe Girişimi, 3 Büyük Tuzak, 2 Çirkin Oyun...

İçişleri Bakanlığı son 24 saat içindeki hükümeti devirmeye yönelik girişimleri bu akşam düzenlenen bir basın toplantısıyla paylaştı. Toplantıda gazetecilerin karşısına geçen bakanlık müsteşarı Oktay Hereke, geride bıraktığımız 24 saat içinde hükümete yönelik net 7 darbe girişimi, 3 büyük tuzak ve 2 adet çirkin oyunun güvenlik güçleri ve dikkatli vatandaşlar sayesinde tespit edildiğini belirterek tamamınının boşa çıkarıldığını müjdeledi.
devamı...

Tuzlama Çalışmaları İçin Aldığı 30 Ton Tuz Elinde Kalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Turşu İşine Girmeye Hazırlanıyor

Beklentilerin aksine şu ana dek oldukça sıcak ve güneşli geçen kış mevsimi hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, hem de İstanbulluları zor durumda bıraktı. Kış öncesi yoğun kar yağışına önlem olarak 30 ton tuz alımı yapan İBB, tuzun bir kısmını vatandaşlara dağıtırken; kalanını ise İSTURŞ projesi kapsamında değerlendirmek için düğmeye bastı. Bugün görkemli bir törenle basılan ilk turşuların 30 Mart seçimlerine kadar hazır hale getirilip, dağıtılması planlanıyor.
devamı...

Yeni İnternet Yasasıyla Bir Hayal Daha Gerçek Oluyor... Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Web Sitesi: Akparti.org.tr

5651 Sayılı İnternet Yasası'nda yeni düzenlemeler öngören teklifin de dahil olduğu torba tasarının TBMM'deki komisyonca kabulünün ardından, Türkiye yepyeni bir web dünyasına ilk adımını attı. Tasarının kanunlaşması halinde bundan böyle tüm internet kullanıcıları otomatik olarak Akparti.org.tr adresine yönlendirilecek. Ülkeden erişilebilecek tek internet adresi haline gelecek olan Akparti.org.tr, fatura ödemelerinden Başbakan Erdoğan'ın "Beraber yürüdük biz bu yollarda" kliplerine, Egemen Bağış'la Mizah Köşesi'nden, geçilen level'ların emekliliğe saydırılabileceği Candy Crush uygulamalarına dek deniş bir yelpazede hizmet verecek.
devamı...

Magazin Camiası, Faik İle Safiye'nin Bile Gündem Olabildiği O Efsanevi Günleri Arıyor...

Gezi Parkı olayları ile başlayıp 17 Aralık süreci ile devam eden ülkedeki yoğun siyasi gündem nihayet sosyete ve sanat camiasının önde gelen isimlerini isyan ettirdi. Bir zamanlar ana haber bültenlerine bile konuk olacak kadar öne çıkmayı başarabilen Faik ile Safiye'nin başını çektiği çok sayıda ünlü isim düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya gelirken, organizasyonun sunuculuğunu üstlenen Mehmet Ali Erbil "Bugün değil ana haber bülteni, gazetelerin ilk sayfasında bile kendine yer bulamayan arkadaşlarım umutlarını asla yitirmesinler. Elbet bir gün onların konuşulduğu bir Türkiye tekrar inşa edilecek" sözleriyle camiaya moral aşıladı.
devamı...

Siyaset Dünyası, AKP Bitlis Milletvekili Hüseyin Aydın Özcan'ın Kaset Tanıtımında Bir Araya Geldi...

Son olarak Fethullah Gülen ve Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internet'e düşmesiyle oldukça hareketli günler yaşanan kaset piyasasında bir sevindirici haber de AKP Bitlis Milletvekili Hüseyin Aydın Özcan'dan geldi. Bu akşam meclis lokantasında düzenlenen lansman partisiyle ilk kasetinin tanıtımını yapan Özcan, çıkış parçası "hı hı... tamam... biz onu şeyaptık zaten ya... beyefendinin de haberi var, evet..." ile piyasaya oldukça iddialı bir giriş yaparken, canlı performansıyla da dinleyenlerden tam not aldı.
devamı...

Erdoğan'dan Yeni HSYK Tasarısına Sert Tepki: ''Olm beni de Adalet Bakanı'na bağlamışsınız?!''

Meclis Adalet Komisyonu'nda bir süredir sert tartışmalar arasında görüşülen HSYK kanun teklifine bir tepki de Başbakan Erdoğan'dan geldi. HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasını öngören kanun teklifinde Başbakanlık yetkilerinin de Adalet Bakanı'na devredildiğinin ortaya çıkması üzerine derhal kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan'ın "Herhalde bir yanlışlık var. Yani öyle umuyorum ben. Yoksa açık konuşayım bu işin arkasında kim varsa onun da inine kadar girerim. Düzgün iş yapın, delirtmeyin olm adamı!" sözleriyle tasarının derhal geri çekilmesini istediği ifade edildi.
devamı...

Grip Nedeniyle 1 Hafta Rapor Alan Onur Gülsur(26)'un Masada Bıraktığı Kupa Ziyaretçi Akınına Uğruyor

İstanbul Maslak'ta faaliyet gösteren Depeyler Telekomünikasyon ve Dış Ticaret A.Ş, bu sabah güne sevinçli bir haberle başladı. Şirketin finans bölümünde uzman yardımcısı olarak çalışan Onur Gülsur'un grip nedeniyle işe gelemediğinin öğrenilmesiyle birlikte başlayan heyecan dalgası, genç çalışanın önümüzdeki hafta için komple rapor aldığının da ortaya çıkmasının ardından yerini büyük bir coşkuya bıraktı. Çalışma arkadaşları, Gülsur'un masasında bıraktığı eşyalara dokunmak için mesai bitimine kadar zorlu bir mücadele verdiler
devamı...

Bugüne Dek MİT Tarafından Fişlenmemiş Tek Kişi Olan Erdi Kalaba (32), Hakkındaki Tüm Bilgileri Kamuoyuyla Paylaştı

Son yıllarda Türkiye'deki istihbarat çalışmaları doğrultusunda fişleme iddiaları gitgide artış gösterirken, tüm çabalarına rağmen kendisinin fişlenmediğini belirten Erdi Kalaba (32) ismindeki genç mimar sonunda isyan etti. İçişleri Bakanlığı'nın önüne gelerek tek kişilik protesto eylemi yapan Kalaba, ''Buradan tüm istihbarat ve emniyet teşkilatlarına sesleniyorum. Benim fişlenmememin arkasındaki kişi veya kurumlar kim? Neden ben de her Türk vatandaşı gibi fişlenmiyorum. Fişleyin beni. Beni fişleyeceksiniz!!!'' şeklinde ifadeler içeren basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştı.
devamı...

Türkiye'nin Kanayan Yarasına Çare: Üniversite Tanıtım Videoları 4 Saat İçinde İnternetten Silinecek

Son zamanlarda hızla artan üniversite tanıtım videolarının halk sağlığını tehdit edici boyutlara vardığını tespit eden hükümet, yeni yasal düzenleme için düğmeye bastı. Bu doğrultuda, Meclis gündeminde bulunan 5651 Sayılı İnternet Yasası'na yapılacak bir ek ile gencinden yaşlısına her kesimden vatandaşta ciddi psikolojik etkilere yol açan üniversite tanıtım videolarının da diğer sakıncalı içerikler gibi 4 saat içinde yayından kaldırılması planlanıyor. Konu ile ilgili basın mensuplarına ilk açıklamayı yapan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İsmail Deveren, "Arkadaşlar, Karabük Üniversitesi'nden gelen video bardağı taşıran son damla oldu maalesef. Bu ülke bir üniversite tanıtım videosunun daha yaratacağı yıkımı kaldırmaz. Turkish amateur kategorisi bile daha az zararlı" sözleriyle olayın ciddiyetine değindi.
devamı...

Japonya Başbakanı'ndan 'Büyük Oyun' Özrü: ''Abi Marmaray yüzünden olduysa yıkalım biz onu geri?''

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, uzak doğu ziyaretlerinin ilk durağı olan Japonya'da, Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından karşılandı. Tokyo Haneda Havalimanı'nda birlikte bir basın toplantısı düzenleyen iki ülke lideri, Türkiye ve Japonya arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çekerlerken, Shinzo Abe son dönemde Türkiye üzerinde oynanan küresel oyunlar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
devamı...

TUBİTAK, Başbakan'ın 25 Kanalda Birden Canlı Yayınlanan Konuşmalarını Senkronize Edebilen Yazılım Geliştirdi

Başbakan Erdoğan'ın konu ve yerden bağımsız olarak aynı anda en az 25 kanalda birden canlı olarak yayınlanan konuşmaları arasındaki senkron sorunu artık tarihe karışıyor. TUBİTAK tarafından bugün lansmanı yapılan yeni yazılım, Başbakan'ın konuşması sırasında tüm kanalların yayınlarını senkron hale getirerek Zap'larken oluşan kafa karışıklığını gidermeyi hedefliyor.
devamı...

3 Ocak İtibariyle Rejimi Bırakıp Sigaraya Geri Dönen Türkiye Üzerindeki Gerginliği Attı

Yeni bir yıla daha kesinlikle uyulacak önemli kararlar vererek giren Türkiye, 3 Ocak itibariyle her şeyin normale dönmesinin keyfini sürmeye başladı. Ülke çapında yılbaşının yaklaşmasıyla beraber alınan 127.442 rejim kararının tamamına yakını bu sabah bozulurken, sayısı 60.000'lere ulaşan sigara bırakma girişimlerinde de %95 oranında geri dönüş sağlandı. Son derece sıkıntılı geçen iki günün ardından adeta yeniden kendine gelen Türkiye, toplum olarak kemiklerinin iri olduğuna ve sigaranın bir anda değil azaltarak bırakılmasının doğruluğuna olan inancını bir kez daha perçinledi.
devamı...

Maliye Bakanlığı, Herhangi Bir Ürün Almaya Gerek Kalmadan Vergi Ödeme İmkanı Sunan Yeni Sistemi Tanıttı

Maliye Bakanlığı, herhangi bir ürün almadan direkt olarak olarak vergi ödeme kolaylığı sağlayan 'Ürünsüz Vergi Paketi'nin içeriğini bu akşam düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Maliye Müsteşarı Kaan Cegiz Orak'ın ''Arkadaşlar, bu elimde görmüş olduğunuz siyah kutu, yeni vergi paketimiz. Artık vergi ödemek için illa arabadır, evdir, sigaradır falan almanıza gerek yok. Sadece bu kutuyu satın alarak, herhangi bir ürün fiyatına da katlanmak zorunda olmadan devletimize katkıda bulunabileceksiniz" sözleriyle tanıttığı vergi paketi, çok yakında perakende satış noktalarında ve PTT bayilerinde satışa sunulacak.
devamı...

Yeni Zelanda'dan Sonra 2014'e Giren 2. Yerleşim Birimi Olan Çorum Balıyakup Köyü'nde İmama Tepkiler Dinmiyor

Bu yıl Yeni Zelanda'nın ardından 2014'e giren 2. yerleşim birimi olarak dikkatleri üzerine çeken Çorum'un Balıyakup Köyü'nde sular durulmuyor. Köyün tek camiinin müezzinlik görevini de yürüten imam Muzaffer Dilgin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Büyütecek bir şey yok. Alarmı yanlış kurmuşum, olur, insanız hepimiz hata yaparız..." derken, kendisinin sadece öğlen ezanının saatini şaşırdığını, olayların nasıl bu noktaya geldiğine anlam veremediğini de sözlerine ekledi.
devamı...

Yargıda 'Milli İrade' Dönemi: Kim Adliye Önünde Daha Çok Adam Toplarsa O Haklı Olacak...

Yolsuzluk operasyonuyla birlikte iyice açığa çıkan yargıdaki karmaşa AK Parti kurmaylarını harekete geçirdi. Devlet Bakanı ve AKP Denizli Milletvekili Necip Orhan Direksiz'in yargı sorununa kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla hazırladığı "yargıda milli irade reformu" başlıklı yasa tasarısı önümüzdeki günlerde meclis gündemine taşınacak. Tasarıya göre, davaların henüz adliye bahçesinde karara bağlanması planlanırken, yeni yargı düzeninde davacılardan en çok adam toplayanın ve sesi daha fazla çıkanın otomatikman haklı duruma gelmesi öngörülüyor.
devamı...

2.16 TL'ye Yükseldiğini İddia Eden Dolar'a Başbakan'dan Sert Tepki: ''Sandığa gidelim, kaç para olduğuna millet karar versin!''

Sakarya gezisi dönüşü Yeşilköy Havalimanı'nda kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, bu kez de 2.16 TL olduğunu iddia eden Amerikan Dolar'ına yüklendi. Amerikan Dolar'ını hükümete karşı kurulan küresel komplonun bir parçası olmakla suçlayan Erdoğan "Sen kimsin? Neye göre 2.16 TL'sin? Senin kaç para olacağına ancak ve ancak bu aziz millet karar verir. Sandığa gidelim, ne sonuç çıkarsa herkes buna saygı göstersin. Sandık 3 diyorsa 3, 5 diyorsa 5..." sözleriyle milli iradenin ayaklar altına alınmasına kesinlikle müsade edilmeyecinin altını çizdi.
devamı...

Askeri Darbeler Dönemini Geride Bırakan Türkiye, İlk Sivil Darbesinin Coşkusunu Yaşıyor

Bugüne dek askeri darbelerden çok çeken Türkiye, sonunda meydanlarda tankların yürümediği, subayların yönetime el koymadığı ilk sivil darbesini gerçekleştirmeyi başardı. 17 Aralık tarihinde başlayan soruşturma sonucunda ülkenin geldiği nokta toplumun farklı kesimleri tarafından net bir biçimde darbe olarak tanımlanırken, tam olarak kimin kime darbe yaptığı sorusu ise henüz yanıt bulabilmiş değil.
devamı...

Elindeki Çok Önemli Belgeleri Açıklamaya Hazırlanan Muhalif Gazeteci, Zamanlamanın Manidar Olmaması İçin 14 Senedir Bekliyor

17 Aralık'ta patlak veren rüşvet operasyonu, ardından emniyetteki görev değişiklikleri, cemaat ile hükümet arasındaki sürtüşme ve bugün bakanların istifalarıyla yükselen tansiyon nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiren Türkiye'nin artan kırılganlığının son kurbanı, muhalif kimliğiyle tanınan araştırmacı gazeteci Ersin Özbükey oldu. Elinde bazı konular hakkında çok önemli ve sarsıcı belgeler bulunduğunu belirten Özbükey, "Zamanlaması oldukça manidar" demesinler diye bunları 14 senedir kamuoyuna açıklayamamaktan şikayetçi.
devamı...

Mihail Kalaşnikov'un Ölümüyle Sarsılan Nijerya'da 3 Günlük Ulusal Yas İlan Edildi

Dün sabah 94 yaşında hayata gözlerini yuman Rus General ve silah tasarımcısı Mihail Kalaşnikov, Nijeryalılar'ı üzüntüye boğdu. Ölüm haberinin ardından ülkede 3 günlük milli yas ilan edilirken, Devlet Başkanı General Goodluck Jonathan televizyondan halka yaptığı konuşmada "Nijerya'yı Nijerya yapan değerlerden birini kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Manevi babamızı yitirdik. Hepimizin başı sağolsun" ifadelerine yer verdi.
devamı...

Başbakan Erdoğan Pakistanlılar'a Seslendi: ''Siz de mi küresel komplonun parçasısınız lan?!''

THY'ye ait özel uçakla dün gece Pakistan'ın Pencap Eyaletine hareket eden Başbakan Erdoğan, burada ayağının tozuyla önemli açıklamalara imza attı. Eyalet hükümeti tarafından organize edilen mitingde Pakistanlılara seslenen Erdoğan "Biraz kafa dinleyeyim diye buraya kadar geldim ama çok açık konuşacağım, sizden de kıllanmıyor değilim. Doğru söyleyin, siz de mi bu işin içindesiniz lan?" derken, büyüyen Türkiye'ye çelme takma konusunda şu an herkesin zan altında olduğunu net bir biçimde ifade etti.
devamı...

Pasaport Değişikliği İçin Karakola Giden Vatandaşın Pasaport Şube Müdürlüğüne Atandığı Ortaya Çıktı

Emniyet teşkilatındaki görev değişiklikleri sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'ne atanan A.G.'nin, Emniyete pasaport başvurusu için gelen bir vatandaş olduğu ortaya çıktı.
devamı...

AKP Milletvekili Tekin Ali Şan Şansını Deniyor: ''Müslüman bir ülkede yılbaşının kutlanması çok saçma değil mi yaa?''

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu ile çalkalanan AK Parti'de sular bir türlü durulmuyor. Parti içi istifalar ve cemaate yakınlığı ile bilinen vekillerin açıklamalarıyla çalkalanan iktidar cephesinde, bugüne kadar sessizliği ile tanınan Mersin Milletvekili Tekin Ali Şan önemli sözlere imza attı. Yaklaşan yeni yıl öncesi müslüman bir ülkede yılbaşı kutlamalarının saçmalığına değinen deneyimli siyasetçi, gülüşmelere neden olurken; ''Ya arkadaşlar, gülmeyin lütfen. Burası müslüman mahallesi.. Önemli bir konu bu.. İstirham ederim'' diyerek de, iyi niyetli çabalarını bir süre daha sürdürdü.
devamı...

Dışişleri Bakanlığı, Yolsuzluk İddiasının Ardından İstifa Eden Vali Nedeniyle Japonya'ya Nota Verdi: ''İnadına mı yapıyorsunuz?''

17 Aralık'ta başlayan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun yankıları sürerken, bu sabah Japonya'dan gelen bir haber, operasyonun arkasındaki dış mihraklar iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. Hakkında rüşvet iddiaları bulunan Tokyo Valisi'nin suçlu olduğu ispatlanmamasına rağmen istifa etmesi nedeniyle teyakkuza geçen Türk Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya nota vererek tepkisini gösterdi. Bakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Türkiye böylesine hassas bir dönemden geçerken Japon yetkililerin biraz daha duyarlı olması gerektiğinin altı çizilirken, "Bir şey mi ima etmeye çalışıyorsunuz? İnadına mı yapıyorsunuz?" ifadelerine yer verildi.
devamı...

Hırsızlık İçin Girdiği Evde Suçüstü Yakalanan K.U(19), Operasyonun Zamanlamasına Dikkat Çekti

Dün gece Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi'ndeki bir eve girdiği sırada polisler tarafından suçüstü yakalanan K.U(19), yapılan ilk sorgusunda suçlamaları inkar ederken, operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. Polise verdiği ilk ifadede emniyet içindeki bazı odakların kendisiyle kişisel sorunu olduğunu iddia eden genç zanlı, "Gidelim bizim mahallede herkese tek tek soralım. Suçlu muyum, suçsuz muyum milletimiz karar versin. Yüreğiniz varsa seçimde çıkın karşıma, orada hesaplaşalım" diyerek, kimseden korkusu olmadığını açıkça belirtti.
devamı...


a45UyF587661-201307301451-10

  ^^^^^ - vvvvv

 

zaryop:jaro
Kalb temiz olursa, dilden guzel sozler cikar.

Hz.Ali
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder