22 Ocak 2014 Çarşamba

SICAK SAVAŞTAN SOĞUK SAVAŞA...

SICAK SAVAŞTAN SOĞUK SAVAŞA...


 

 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Bismil ilçesi yakınlarında çadır kuran 60 Suriyeli aile, kar altında, dondurucu soğuklara karşı yaşam mücadelesi veriyor.

İç savaş üçüncü yılını doldururken milyonlarca Suriyeli yerinden yurdundan oldu, mülteci durumuna düştü. Çatışmalardan kaçabilenler güvenli, komşu ülkelere sığındı. Birçoğu çadır kentlerde yaşayan mültecilerin, kışla birlikte yaşamları daha da zorlaştı. Başta Halep, Humus, İdlip gibi şehirlerden kaçarak Bismil'e gelen Suriyeliler, kurdukları derme çatma çadırlarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Bir ay önce Türkiye'ye sığınan aileler, Bismil-Batman karayolunun 10. kilometresindeki Karaköprü mevkiinde boş arazide kendi imkânlarıyla kurdukları çadırlarda çevre halkının yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor.

Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 20, gündüz ise sıfırın altında 11'e kadar düştüğü Diyarbakır'da sığınmacılar zor günler geçiriyor.

Kendi ülkelerinde bombalardan kaçan sığınmacılar, bu sefer ağır kış şartları altında ölüm-kalım savaşı veriyor. Üç farklı aşiretten oluşan çadır kent sakinleri, içme suyunun bile olmadığı alanda sağlıksız şartlar altında yaşıyor.

Zemin çamur olduğu için bez çadırlarda, özellikle çocuklarından endişe ediyorlar. Bir süre önce Bismil'e gelen ve burada kaymakamlık tarafından bir spor salonuna yerleştirilen Suriyeli aileler, aralarında yaşadıkları sorunlar nedeniyle salondan ayrılıp Karaköprü mevkiinde kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı.

Etkisini gösteren olumsuz kış koşulları karşısında zor günler geçiren 60 Suriyeli aileye, ilçe halkı gıda, giyim ve yakacak desteğinde bulunuyor.

Çamur ve kar altındaki kampta yaşayan 4 yaşındaki Zeynep bin Mustafa, annesinin elinden tutamadığı için ağlıyor.

Zor şartlar altında yaşayan kamp sakinleri çevreden gelen yardımlarla hayata tutunuyor. Gıda yardımı almak için sırada bekleyen Suriyeli mülteciler gelen yardımlardan dolayı Türk halkına minnettar olduklarını söylüyor.




zaryop:jaro
Bir daha beni sevdigini soyleme !
Neden biliyor musun ?
Cunku yine inanirim.

Cemal SUREYYA
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder