28 Ağustos 2016 Pazar

AMİRAL; ASTSUBAYLAR NE YAPIYOR?

 


AMİRAL; ASTSUBAYLAR NE YAPIYOR?

Amiral astsubayları yazdı, yazısında...

ASTSUBAYLARIMIZI ANLAMAYA ÇALIŞALIM

Bir ordunun gücünün çağdaş silah ve sistemlerden kaynaklandığına inanılır. Bir ölçüde doğrudur ama eksiktir ! Asil güç kaynağı çelik yığınlarına ruh ve anlam kazandıran her rütbedeki askerdir. Bu ruhu ise ancak dayanışma duygusu yüksek ve birbirine kenetlenmiş bir ordu kazandırabilir. Böyle bir orduda kutsal silah arkadaşlığı en büyük değerdir…. Hiyerarşi,otoriteve disiplin baskı ve zorlama ile değil kendiliğinden işler. Çünki amir-mahiyet, ast-üst ilişkilerinin kökeninde sevgi, saygı ve gönül beraberliği yatar… Assubaylar muvazzaf ile emeklisi ile bugünlerde devletten bir müjde bekliyor

BİR ADIM ATILDI AMA

Daha rahat ve huzurlu görevlerde çalışan Meslek Yüksek Okulu (MYO) 9/2 lisans mezunu devlet memurları var. Bunlar 8'inci derecenin birinci kademesinden göreve başlıyorlar.. Yanlış anlaşılmasın, onların kazanılmış haklarını kalben destekliyorum. Ama en ağır ve zorlu görevlerde çalışan assubaylar bu haktan mahrum bırakılıyorlar.

Hükümet bir adım attı ve intibak yasası çıkardı. Ancak konuya sistem bütünlüğü açısından yaklaşılmadığından bazı noktalar eksik bırakıldı ve sorun tam olarak çözülmedi! Yüksekokul mezunu assubaylarımızın durumu bütünüyle gözardı edildi .

Böylece bazı astsubayların sorunları kısmen çözülürken büyük bir kesim mağdur edildi . Böylece iyi niyetle çıkarılan intibak yasası maalesef yeni bölünmelere, yeni çatlaklara neden oldu… Ayrıca astsubaylar yüksek rütbelerdeki subaylara ödenen temsil tazminatından da mahrum bırakılıyor… Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinden sonra onlara da böyle bir hakkın tanınması bu kesimin aidiyet duygusunu güçlendirecektir.

ASTSUBAYLAR NE YAPIYOR ?

Assubaylar önlisans düzeyindeki Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunudur… Emir verildiğinde hizmet bitene kadar görev yaparlar! Nöbet,tatbikat,gece eğitimi ve özel görevler nedeniyle ayda ortalama 4-6 gün 24 saat esasına göre hizmet verirler . Tüm bu faaliyetleri için tek bir kuruş bile fazla mesai ücreti almazlar . Ayrıca, sefere/tatbikata çıktıklarında evlerinden uzun süre ayrı kalırlar. Teröre karşı mücadale nedeniyle yaz-kış dağda yatanları düşünürseniz bütün bunlar çok büyük bir sosyal fedakarlık değil midir?

Göreve özlük hakları açısından haksız bir başlangıç,emeklilik dönemini de etkileyen ciddi ekonomik kayıplara neden olmaktadır.Ama daha önemlisi bu yurtsever kitle kendini devletin şevkatli kollarından mahrum hissetmektedir.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM

Hiç kuşkusuz önümüzdeki dönemde Türkiye'nin en büyük, önemli ve öncelikli meselesi güvenliktir. Ateş çemberi ile kuşatılmış ülkemize yönelik risk ve tehditler her geçen gün daha da kritik bir boyut kazanmaktadır! Sırtını emperyalist merkezlere dayayan kanlı terör örgütü PKK ile mücadele bütün hızı ile devam etmektedir. Bu çerçevede TSK'nın her açıdan desteklenmesi hem milli bir görev hem de yaşamsal Bir zorunluluktur…

TSK içinde dayanışma duygularını güçlendirmek üzere astsubayların temel sorunlarına ivedi çözümler bulmak hayati bir önem arzetmektedir. Bu kapsamda atılacak ilk adım, astsubayların göreve başlangıç derece ve kademesini hakkaniyetle yeniden düzenlemektir. Ayrıca tazminatlar konusunda da beklenen adımlar atılmalıdır. Devlet bütün şefkatiyle muvazzaf ve emekli astsubaylarımızı kucaklamalı ve onları mutlu etmelidir.

Astsubaylarımızın gelecek kaygıları bütünüyle giderilmelidir ! Böyle bir durum TSK içinde dayanışma bağlarını güçlendirecek moral ve motivasyonu yükseltecek ve sonuçta harekat etkinliğini arttıracaktır. Türk Devletine, Türk Milletine ve TSK'ya yakışan budur.

Amiral Soner POLAT AYDINLIK GAZETESİ 03.02.2016


a45UyF587661-160828134139 Oraj Poyraz At Neomailbox.net cimcime@neomailbox.ch
2016/08/28  18:20 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 



--

1939
. . . . . .
Bin dokuz yuz otuz dokuz:
Karanliklarin icinde
Olulerle yasiyoruz.
. . . . . .
Puslu havayi sever kurt;
Kaplamakta gokyuzunu
Kursundan agir bir bulut.
. . . . . .
Her sey uyudugu zaman
Kiracak zincirlerini
Gecede uyanik duran

Ahmet Muhip DRANAS

Resulullah sav buyurdular ki:
Yilanlarin hepsini oldurun.
Kim yilanin intikam alacagindan korkarsa, benden degildir.
Bir rivayette soyle buyrulmustur:
Gumus cubuk gibi olan uzun yilan haric, butun yilanlari oldurun.

Ebu Davud, Edeb 174, 5249, 5261 Nesai, Cihad 48, 6, 51

MADDE 24/3: Kimse, dini ayin ve torenlere katilmaya, dini inanc ve kanaatlerini aciklamaya zorlanamaz; dini inanc ve kanaatlerin den dolayi kinanamaz ve suclanamaz.

MADDE 25 Herkes dusunce ve kanaat hurriyetine sahiptir.

MADDE 26 Herkes dusunce ve kanaatlerini; soz, yazi, resim veya baska yollarla tek basina veya toplu olarak aciklama ve yayma hakkina sahiptir.

YGK: Siddet cagrisi icermedikce sozlu ve yazili ifadedeler cezalandirilamaz. Bu dusunceler sok edici bile olsa... (Yargitay Genel Kurul Karari.)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder