9 Ağustos 2016 Salı

Soner Polat : TSK'ya sırtını dönenler iktidarda kalamaz!

 


Soner Polat : TSK'ya sırtını dönenler iktidarda kalamaz!

09 Ağustos 2016, 11:02

Harp prensiplerini hiçbir kurmay göz ardı etmez! Dokuz adettir: "Emir-Komuta Birliği, Kuvvet Konsantrasyonu, Sadelik, Taarruz, Hedef, Sürpriz (Baskın), Manevra, Emniyet, Kuvvet Tasarrufu!" Hükümetin TSK ile ilgili yaptığı son düzenlemeler bu prensiplerin hayata geçirilmesini adeta imkânsız hale getirmektedir…

STRATEJİ YOKSA TAKTİKLER SİNEK VIZILTISIDIR

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri MSB'ye bağlanarak Emir-Komuta Birliği prensibi bozulmuştur. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bütünüyle sivilleştirilerek bir genel harpte ilave komuta sorunlarının ortaya çıkmasına neden olunmuştur. Hükümet sözcüleri gücün dağıtılması ile darbenin engelleneceğini ileri sürmüşlerdir. Ancak Askeri doktrin, Kuvvet Konsantrasyonu (Siklet Merkezi) prensibi gereğince üstün gücün bir merkezde toplanmasını dikte eder. Anayasa ve yasalarla da çelişen yeni sistem belirsizlikler ve dağınıklık yarattığından ve ilave koordinasyon sorunları ortaya çıkardığından Sadelik Prensibine aykırıdır. Tek tek incelendiğinde, düzenlemelerin harp prensipleri ile uyum içinde olmadığı kolaylıkla fark edilmektedir.

BARIŞTA CAYDIRICILIK SAVAŞTA DARBE!

Stratejinin doruk noktası rakibinizi savaşmadan yenmektir. Silahlı Kuvvetler barış döneminde bu hedefe caydırıcılık ile ulaşır. Barış ve savaş birbirini takip eden süreçlerdir. Sadece kullanılan vasıtalar değişir. Her savaşın içinde biraz barış, her barışın içinde biraz savaş vardır. TSK, geleneksel yapısıyla "düşmana korku, dosta güven vererek" barışta önemli bir caydırıcılık yaratıyordu. Şu andan itibaren sivilleşen ya da demokratikleşen ve geleneklerinden uzaklaşan bir ordu görüntüsü ile bu öne çıkan özelliği önemli ölçüde aşınmıştır. Ayrıca, yeni önlemler alınmadığı takdirde bir sıcak çatışmada en azından karar alma süreçleri uzayacağından nasıl sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı şimdiden kestirmek çok güçtür. Ama geminin pruvası önünde çok sayıda engel vardır.

SİYASETE BULAŞAN ORDU

Kuvvetlerin MSB'ye, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın askerlikle tüm bağları koparılarak İçişleri Bakanlığı'na bağlanması ve YAŞ'ın bütünüyle iktidar partisinin denetimine verilmesi ile TSK'daki Komutanların maddi ve manevi ağırlığı azalmıştır. Ayrıca atamaların da sivil makamlara bırakılması ile TSK'nın siyaset bataklığına saplanması yönünde önemli risk unsurları oluşmuştur.

SONUÇ

İmparatorluklar kurmuş bu büyük millet kendi içinden çıkmış Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne eski saygınlığını ve tüm kurumlarını er geç geri verecektir. TSK'ya sırtını dönenler bu ülkede iktidarda kalamaz! TSK'nın Komutanları da bu asil millete layık olacaklardır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın!

Yazı dizimize Halk Ozanı Karaalioğlu'nun "Oğul" şiirindeki iki dörtlük ile son verelim:

Hocaya, hacıya darıldın tamam

Uzuna, kısaya kırıldın tamam

Bilmem mi çok çektin, yoruldun tamam

Ama mevzu vatan, bezilmez oğul!

Eğer dün bezseydi ecdadın, atan

Bugün olur muydu bu cennet vatan

Kıtadan kıtaya kılıç parlatan

Bir neslin torunu çözülmez oğul!



Bizler de o şanlı neslin torunları olarak bezmeden, bıkıp usanmadan Vatan ve Mehmetçik kavgasını son nefesimize kadar sürdüreceğiz…

Amiral Soner Polat

ulusalkanal.com.tr

spolat102@outlook.com

 
a45UyF587661-160809150626 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/08/09  19:20 2  65  adaletvekalkinma@yahoogroups.com


 


Ac kalmak, alcalmaktan hayirlidir.

Hz.Ali

ALI IMRAN - 7.Allah,Muhammed e kitabi indirendir.
***
Hitap edenin kim olduguna dikkat!.

Arabistan in muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret agactan ve tastan putlarin muhafazasina mahsup yerler vardi.
Muhammed in nes et etmis oldugu Mekke de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en buyuklerinden idi.
Ibrahim oglu Ismail ile birlikte Kabe yi bina etmislerdi.
Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mucella olan Haceriesvedi getirmisti, bu tas sonradan gunahkarlarin ellerini surmelerinden dolayi kararmisti.
Bunlarin hepsi, bittabi sonradan uydurulmus masallardir

ATATURK, 1931, Lise icin yazdigi Tarih kitabi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder