13 Ağustos 2016 Cumartesi

Necdet Özel'i utandıracak belge ve CHP,NECDET ÖZEL’İN ÜNVANI VE SOSYAL HAKLARININ ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI


Necdet Özel'i utandıracak belge

Necdet Özel, TSK'daki Cemaat'i yazan birçok isme dava açmış, Orduevlerine giriş yasağı koymuştu.


13.08.2016 11:26

Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in bugün Hürriyet'ten Fikret Bila'ya yaptığı açıklamalar acı acı gülümsetti.

Şöyle anlatalım...

Odatv'nin de aralarında olduğu az sayıda Cemaat karşıtı ismin Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse'nin Cemaat bağlantısını yazmasının ardından Özel neler yaptığını Bila'ya şöyle anlattı: "Necdet Paşa, Köse'yi çağırıp sorar, 'Senin hakkında paralelci olduğuna dair iddialar var. Var mı ilişkin, ne diyorsun?' Köse, 'Hayır komutanım' yanıtını verir."

Acı acı gülümsetti. Zira Necdet Özel, TSK'daki Cemaat'i yazan birçok isme dava açmış, Orduevlerine giriş yasağı koymuştu.

Kırmızı Kedi Yayınevi Sahibi Haluk Hepkon, bugün sosyal medyadan "Necdet Özel bu rezillik için Kırmızı Kedi'den de özür dileyecek mi? Peşinen söyleyeyim ben ne unuturum ne bağışlarım" yazdı.

Zira Özel, Kırmızı Kedi'den çıkan ve "İmamların Öcü-TSK'daki Cemaat Yapılanması" kitabına dava açmıştı.

Hepkon, dava belgesini de paylaştı.

Kısacası Özel'in durumu masumca "kandırıldık" diyerek geçiştirilecek bir durum değil. Özel bizzat TSK'daki Cemaat yapılanmasına gözyummakla kalmadı, deşifre edenlerle mücadele etti. Dava açtı, orduevlerine girişini yasakladı.

Kısacası olay "gaflet ve delalet"in çok ötesinde "hatta..." diyerek liste uzatılabilir.

ÜÇOK NASIL ANLATMIŞTI

Bakın Ahmet Zeki Üçok, Odatv'de Köse'yi nasıl anlatmıştı:

"Muharrem Köse 1988-1992 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde askeri öğrenci olarak okumuştur. Çeşitli görevlerden sonra 2010 yılında Askeri Yargıtay'a üye seçilmiştir.2012 yılında Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun 'Andıç kumpası' ile tutuklanması sonrasında, Yargıtay üyeliği gibi askeri yargının en yüksek görevinden feragat ederek, yargıçlık güvencesi dahi olmayan Genelkurmay Adli Müşavirliğine atanmıştır" dedi.

KUMPAS DAVALARINDA ROL ALDI

Genelkurmay Adli Müşaviri olarak darbeci Albay Köse'nin kumpas davaları süresince savcılık ve mahkemeler ile yazışmaları bizzat yaptığını ifade eden emekli Albay Üçok şöyle devam etti:

"Askeri belgelerin gizlilik derecelerini tespit eden tüm komisyonları oluşturmuştur. Bu komisyonlar Atatürkçülük ders notlarını, bilgisayar virüs programlarını devletin güvenliğine ilişkin belge olarak niteleyip masum insanların casusluk suçlaması ile onlarca yıl hapis cezası almalarına neden olmuştur."

"KOZMİK ODADAKİ BELGELERİ FETÖ'CÜ SAVCIYA VERDİ"

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, darbeci Köse'nin suçlarını şöyle sıraladı:

"Balyoz kumpası davası sırasında sanıkların istediği belgeleri göndermemiştir. 28 Şubat davası sırasında davanın en önemli suçlama delili kabul edilen ve ancak mevcut olmayan bir belgeyi sanki Genelkurmay'da mevcutmuş gibi 'aslı gibidir' diyerek imzalayıp göndermiştir. Kozmik Oda araması sırasında devletin en gizli bilgilerini kaydedildiği hard diski mahkeme kararına rağmen FETÖ üyesi savcıya teslim ederek çok gizli devlet sırlarının FETÖ eline geçmesini sağlamıştır. Aynı dava sırasında sahte evrak düzenleyerek Genelkurmay Başkanının adına sahte yazılar göndermiştir. Askeri Yargıtay üye seçimlerine doğrudan müdahale ederek FETÖ mensubu askeri hakimlerin Asker Yargıtay üyesi olarak seçilmelerini sağlamıştır. Kumpas davaları süresince başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere tüm komuta kademesini FETÖ talimatları doğrultusunda yönlendirerek personelin suçlu olarak algılanmasına neden olmuştur. FETÖ üyesi olmaktan hakkında yakalama kararı ve halen kaçak olan Avukat Sönmez Ahi'nin Genelkurmay Başkanlığının resmi avukatı olmasını sağlamıştır. Aynı zamanda FETÖ üyesi Avukat Sönmez Ahi'nin başta Necdet Özel, Yaşar Güler olmak üzere bir çok üst düzey komutanın özel avukatı olmasına aracılık etmiştir."

Odatv.com

http://odatv.com/necdet-ozeli-utandiracak-belge-1308161200.html

CHP,NECDET ÖZEL'İN ÜNVANI VE SOSYAL HAKLARININ ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri (CHP-CK), ordudaki Cemaat yapılanmasını önlemediği ve Balyoz davasındaki tutumu nedeniyle,...

12 Ağustos 2016 Cuma 18:53Okunma Sayısı: 642

Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri (CHP-CK), ordudaki Cemaat yapılanmasını önlemediği ve Balyoz davasındaki tutumu nedeniyle, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in ünvanı ve tüm sosyal haklarının elinden alınması için Meclis'e gelecek hafta kanun tasarısı vereceklerini açıkladılar.

NECDET ÖZEL'İN O SÖZLERİNİ HATIRLATTILAR

CHP-CK üyeleri Nurettin Demir, Veli Ağbaba ve Özgür Özel yaptığı yazılı açıklamada, Balyoz Davası'ndaki hükümlerin verilmesinin ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Ekim 2011 tarihinde Hasdal ve Hadımköy Cezaevlerinde tutuklu bulunan komutanlara giderek, "Davanın tamamen sahte belgelere dayandığını biliyorum. Çözmek için uğraşıyorum. Bu işi kendi yöntemlerimle çözeceğim. Ben boşuna Genelkurmay Başkanı olmadım. Çözemezsem çekip gideceğim" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Açıklamada, "Balyoz Davası'nda verilen hükümler kesinleşip, çok sayıda silahlı kuvvetler mensubuna haksız cezalar yağarken, müebbet hapisler havada uçuşurken; 'Elimden geleni yaptım, Başbakan beni de kandırdı' diyen Necdet Özel'e tekrar bu sözlerini hatırlattığımızda istifa çağrılarımıza sus pus olan Necdet Özel çareyi CHP Cezaevi Komisyonu üyelerine dava açmakta bulmuştu." ifadeleri kullanıldı.

ATADIĞI HER 2 GENERALDEN 1 DARBECİ

Açıklamada Necdet Özel'e çok sert ifadelerle yüklenen CHP-CK üyeleri, Özel'in Genelkurmay Başkanı olmasıyla ilgili ise, "Cemaat Necdet Özel'in gelişini adeta davulla zurnayla karşılamıştı" dedi.

Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı döneminde atadığı her 2 generalden birinin darbeci olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yine hepimizin bildiği üzere; 29 Temmuz 2011 Yüksek Askeri Şura toplantısında Balyoz ve Ergenekon davalarından yargılanan komutanlarla ilgili olarak dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner YAŞ'ta terfi ve ataması ele alınan komutanlarla ilgili kesinleşmiş bir yargı kararı olmadıkça TSK'daki teamüllerin hayata geçirilmesi gerektiği yönünde tutum sergilemiş, bu durum hükümet ve TSK ilişkilerinde gerginlik yaratmış ve Işık Koşaner istifa etmişti. O günkü cemaat gazetesi Taraf 30 Temmuz 2011 tarihli manşetinde "Daha Karpuz Kesecektik"diyerek cemaate ve iktidara karşı onurlu duruş sergileyen Işık Koşaner'le alay ederken ve Genelkurmay Başkanlığına Necdet Özel'in gelişini ise "Özel Bir Genelkurmay Başkanı" sözleri ile duyurmuş; cemaat Necdet Özel'in gelişini adeta davulla zurnayla karşılamıştı.

Bugün "hepimiz özür dilemeliyiz" diyen, "Çok iyi gizlenmişler" diyerek adeta timsah gözyaşları döken Necdet Özel vatandaşın aklıyla alay etmektedir. Hala daha içinde bulunduğu duruma rağmen gizlenmeye çalışan biri varsa o da FETÖ örgütü iyi gizlenmiş diyenden Necdet Özel'den başkası değildir.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından "hepimiz özür dilemeliyiz diyen Necdet Özel özür dilemesi gerekenler arasında değil, hesabını vermesi gerekenler, bedel ödemesi gerekenler arasındadır. Eğer birileri bu darbeye zemin oluşturduysa asker olarak en üst düzeyde sorumlusu Necdet Özel'dir.

Bizler CHP Cezaevi Komisyonu olarak bu süreçte tüm sorumluluğu olanlar da dahil olmak üzere;

Ordunun başı olarak en önemli görevi personeline sahip çıkmak ve liyakat esasına göre doğru kişilerin doğru göreve terfi ve tayininden sorumlu olmak olan ancak atadığı her 2 generalden 1'inin darbeci çıktığı dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı görevini hiç yapmamış kabul edilmesi,

Genelkurmay eski Başkanı unvanını kullanamaması,

Bu konuda edindiği tüm Cezaevi Komisyonu olarak bu süreçte tüm sorumluluğu olanlar da dahil olmak üzere;

yal ve maddi haklarından yal ve maddi haklarından mahrum bırakılması;

Kendisinin Balyoz mağduru ailelere layık gördüğü üzere askeri tesis, gazino ve dinlenme tesislerine girişinin yasaklanmasına ilişkin kanun teklifimizi önümüzdeki hafta TBMM'de gündeme getireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyor,

Necdet Özel bu örgüte yardım ve yataklık etmekten fazlasını yaptığını ve Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu olarak bunun yargı önünde hesabının sorulması için üstümüze ne düşüyorsa yapacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

Nurettin Demir / Muğla Milletvekili

Veli Ağbaba / Genel Başkan Yardımcısı

Özgür Özel / Grup Başkanvekili"

http://www.ulusalarayishaber.com/chpnecdet-ozelin-unvani-ve-sosyal-haklarinin-alinmasi-icin-calisma-baslatti.html

 
a45UyF587661-160813151229 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/08/13  16:20 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 


Cagaloglu nda bir yaziya verilecek para konusunda cesitli yontemler, olcutler kullanilir.
Cogunlukla da yazinin sayfa sayisi degil de imzasi onemlidir yayincilar icin.
Vakit gazetesinde Hakki Tank ise satir hesabina gore odermis parayi.
Bir gun Ortac bu durumdan yakininca, Omer Seyfettin kikir kikir gulmeye baslar:
- Ah cancagizim, satirbasi yapmaktan anam agliyor.

Unlulerden Anekdotlar

Usame bin Zeyd (Radiyallahu Anh) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Kiyamet gununde bir kisi getirilir ve cehennemin icine atilir da orada onun barsaklari derhal karnindan disari cikar. Sonra o kisi barsaklari etrafinda degirmen eseginin donusu gibi doner. Bunun uzerine cehennem ahalisi o kisinin basina toplanirlar da :
- Ey filan ! Senin bu halin nedir. Sen bize dunyada iyiligi emreder ve bizleri kotulukten nehyeder degil miydin. derler.
O da :
Evet , ben size iyiligi emrederdim , fakat onu kendim yapmazdim. Yine ben sizleri kotulukten nehyederdim de onu kendim islerdim diye cevap verir. buyurdu.

( Buhari )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Muhammed in Hitap Ettigi Ayetler

Aslinda bu makaledeki esas konumuz yukarida ele alinandan cok daha dusundurucu: Muhammed in agzindan cikan ayetler!
11. Hud Suresi, 2. ayet:
Bu Kitap Allah tan baskasina ibadet etmemeniz icin indirildi. Kuskusuz, ben size O ndan gelen bir uyarici ve mujdeciyim.
Acik sekilde gorulmektedir ki bu ayette konusan Muhammeddir. Bir gaf yaparak ayeti kendi dilinden yazdirtmistir.
Bu gafi farkeden ama ortmeye calisan kimi mealciler (Kuran i Turkceye ceviren yazarlar), ayetin orijinalinde bulunmayan de ki sozcugunu meale parantez icinde koymaktadirlar:
(De ki: Bu Kitap) Allah tan baskasina ibadet etmemeniz icin (indirildi). Suphesiz ki ben, onun tarafindan size (gonderilmis) bir uyarici ve mujdeleyiciyim.
Kuran meali kitaplarinda parantez icinde yazilan kelimeler, Bu sozcukler Kuran in orijinalinde yok ama siz Kuran i daha iyi anlayasiniz diye bunu ekledik anlamina gelmektedir. Yukaridaki mealde de ayetteki carpiklik ortulmek istenerek orijinalde bulunmayan de ki sozcugu parantez icinde eklenmistir.
Toplam yedi ayetten ibaret olan Fatiha Suresi de ayni mahiyettedir:
1. Rahman ve rahim olan Allah in adiyla.
2. Hamd (ovme ve ovulme), alemlerin Rabbi Allah a mahsustur.
3. O, rahmandir ve rahimdir.
4. Ceza gununun malikidir.
5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalniz senden medet umariz.
6. Bize dogru yolu goster.
7. Kendilerine lutuf ve ikramda bulundugun kimselerin yolunu; gazaba ugramislarin ve sapmislarin yolunu degil!
Gene pek acik gorulmektedir ki ayetler Allah in dilinden yazilmamistir. Allah, siz bana boyle dua edin de dememistir. Fatiha Suresi nde konusan kisi belli ki bir insandir. O halde hitapda gaf yapilarak acik verilmistir.
Benzeri durum Zariyat Suresi nin 50. ve 51. ayetlerinde de soz konusudur:
50- O halde hemen Allah a kacin; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen acik bir uyariciyim.
51-Allah la beraber baska bir tanri uydurmayin; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen acik bir uyariciyim.
Pek aciktir ki bu Kuran ayetlerinde konusan Allah degil Muhammedin kendisidir.
Peki o donemlerde bunlari farkedenler yok muydu? Neden Muhammed e inandilar?
Birincisi o donemde okuma-yazma orani o kadar dusuktu ki bu ayetleri inceleyeyebilecek insan sayisi cok azdi.
Ikincisi, bu ve benzeri carpikliklari farkedip dile getirilenler kafirlikle, munafiklikla, zindiklikla suclanip asagilaniyordu. Hatta Muhammed i sadece elestirmekle kalan sair Ka b Bin Esref gibiler bile bunu canlari ile odemistir. Dolayisiyla gercegi soylemek cok tehlikeliydi.
Ucuncusu, toplumsal statusu iyi olan muhalifler kalpleri Islama isindirilmak adina rusvet verilerek susturuluyordu (bkz. Turan Dursun un Rusvetle Musluman Olanlar adli makalesi).

http://www.turandursun.com/bilgi-arsivi/biliyormuydunuz/668-muhammedin-hitap-ettigi-ayetler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder