1 Nisan 2017 Cumartesi

AKŞENER, ÇERKEZKÖY'DEN SESLENDİ!..

Kesinlikle MHP'li değilim, ama ülkemizde bir merkez sağ sorunu olduğu kesin.
Bir dar kadro, bir organize suç çetesi gelmiş merkez sağın üstüne oturmuş, gitmiyor, gelmiyor, çakılmış kalmış durumda.
Her şeye engel, her türlü ümidin önünü tıkıyor.
Merak Akşener işte bu soruna belki bir çözüm olabilir.

Solun sorunu ayrı.
Onun üzerinde çok konuşmak lazım.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA       


AKŞENER, ÇERKEZKÖY'DEN SESLENDİ!..

01.04.2017 13:54

Referandum çalışmalarına Lüleburgaz'da devam eden MHP Genel Başkan adayı Akşener, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ben sayın Cumhurbaşkanı'nın yanındaki ahmak dostlarına dikkat etmesini tavsiye ederim. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle 'Hayır' çıkacak. Ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanı sınırlarına çekilecek, suç işlemekten vazgeçecek mi? Bir açıklama yapacak mı? Bakıp, hep birlikte göreceğiz.

Türkiye'nin beka sorunu varmış. Açılım saçılım süreci olduğunda beka sorunumuz yok muydu? Haber'da davul ile zurna ile teröristler karşılandığında, Oslo'da beka sorunu yok muydu? Peşmerge bu topraklardan 3 gün 3 gece eğlenerek geçerken beka sorunu yok muydu? Türkiye teröristlerle pazarlığa oturduğunda beka sorunu yok muydu? Süleyman Şah atamızın türbesi apar topar kaçırılıp, getirildiğinde beka sorunu yok muydu? Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Sayın Bahçeli'nin bu beka sorununu açıklaması lazım. Sayın Yıldırım hariç diğerlerinin beka sorunu koltuk sorunuymuş.

Dün buradaydık, küçücük salon vardı. İçeri sığmadık. Dışarısı hınca hınç doluydu. Salonumuzun demir kapıları üzerimize kilitlendi. Biz kimseyi yuhlamıyoruz. 16 Nisan'da hayır diyerek, daha yaşanılır bir Türkiye için çabalıyoruz. Gençlerimize, insanlarımıza umut olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yaşadıklarımızı kimseye yaşatmayacağız.

Bu Anayasa'nın içinde Gayri Safi Milli Hasıla'yı kişi başına 30 bin liraya çıkaracak bir madde var mı ?Yok. İşsiz kardeşlerimize iş vermeye dair bir madde var mı? Yüzde 13,5'a çıktı işsizlik. İş bulmaya yol açacak, istihdam yaratacak bir madde var mı? Yok. Sıfır sorun diye geldiler, sıfır komşu kaldı. Eşit, itibarlı, Türkiye'nin dünya milletler ailesinde sayılan ve sevilen bir ülke olması için bir madde var mı? Yok.

Bu Anayasa'nın içinde neler var? Bir partili cumhurbaşkanlığı var. Bizim gibi ülkelerde Cumhurbaşkanı bir partinin değil, tüm toplumun partisi olmalıdır. 1947'de terk ettiğimiz partili cumhurbaşkanlığı yeniden önümüze geldi. Madem o döneme dönecektiniz, niye bu kadar o dönemi kötülediniz? Tarihte kapanmış bütün meseleleri kaşıya kaşıya bir hal oldunuz.

Gelelim Atatürk dönemine… Atatürk ve arkadaşları cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesi haline getiren insanlar… Bizim de saygı duyduğumuz, sevdiğimiz, kalbimizin unutmayacak insanlar… Rahmetli Atatürk, her türlü gücü elinde toplamak imkanına sahipken, tercih etmedi, böyle bir şey düşünmedi. Başkomutanlığını bile Meclis verdi. Askeri elbisesini çıkardı. Sivil Cumhurbaşkanı oldu. Atatürk'ün kurduğu denge unsurunu kaldırdığı ve tek adamlığın getirilmek istendiği bir durumla karşı karşıyayız. İnsan öyle bir varlıktır ki insanı dalkavuklar çevirir, Allah'ın sıfatları haiz diyecek insanla vardır. Peygamber efendimiz kibirlendi, biz kibirlenmedi diye içişleri bakanı gördük. Peygamber efendimizden üstün gördüler, haşa diyen olmadı. Meclis var, Başbakan var, Cumhurbaşkanı var. Çerkezköy'deki atama yetkisini bile atama yetkisi veriliyor. Her türlü gücü bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak söze bırak. Ondan sonra bunun adı demokrasi olsun. Hadi ordan.

Hatırlayın Suriye'de Esad kardeşi ile arası bozuldu. Şam'da namaz kılınacaktı. El Bab'tan geri çekildik, 71 şehidin sebebini söyleyecek bir kişi yok. İkincisi köy açma, köy kurma, ilçe açma ilçe kapatma veriliyor.

Yani canı isterse, öyle uygun gördü. Eyalet sistemini getirdi, ne siyasi ne hukuki engelleyici bir şey yok.

İmece usulü ile bu salonlar dolduruluyor, bu garibanın programları böyle düzenleniyor. Neyse bugünlere geldik. Aylık anketler yaptırıyorum. %55'e 45 Hayır önde… Meclis'in işlevseli azalacak. Askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyordunuz. Meclis yan gelip yatma yeri mi? Ne gerek var 600 milletvekiline? 400 milyon zarar edecek. O yüzden parlamenter sistem kalmalıdır.

Bir referandum kararı alındı, o karar nedeniyle tercihlerimizi bildiriyoruz. Hakimler mesaj atıyor, 'Sonra görüşürüz haa', görüşsek ne olacak Elinden geleni ardına koyma. Savcılar mesaj atıyor 'küsmece yok'. Hakim ve savcının, camide imamın, politika yaptığı, tercihleri için insanları tercih ettiği benim vergimle maaş alan imam efendim, benim gibiler için 'kafir' diyor. Allah sizi ıslah etsin. Allah milletimi bunların şerrinden korusun.

Her yerde soruyorum, burada da soruyorum size; aranızda PKK'lılarla aynı masaya oturan var mı? Devlet Oslo'da iki paralık edilirken o bürokratları oraya gönderen var mı? Habur'da teröristler davulla zurnayla karşılanırken, içinden Atatürk posterleri ve Türk bayrağı teröristler rahatsız olmasın diye çıkarılırken orada olan var mı? Barzani geldi. Barzani'nin bölgesel yönetiminin paçavrasını hem Ankara'da hem İstanbul'da göndere çekti. Ve biz Türkiye olarak Barzani'nin bölgesel yönetimini tanımış oldu. Türkçe olimpiyatları için para bastıranınız var mı? Pul bastıran var mı? Özledim gel hasret bitsin diye ağlayan var mı? Bunun sebebine baktığımızda 'evet' çalışması olduğunu gördük ve Kerkük'ü verdik. Bunu yapanlar arasında burada olan biri var mı? Yok. Bizim aramızda terörist yok duyun Başbakan. Siz önce kendi çevrenize bakın.

Bekir Bozdağ, Meclis'te FETÖ'nün aleyhine konuşunca çıkar siz nasıl Muhterem Hocaefendi hakkında böyle konuşursunuz, ayıptır ayıp diye savunurdu. Kimse burada FETÖ'yü savunmadı Başbakan ama yanınızdakiler yere göğe sığdıramadı.

Bir avukat gözaltına alınmış benim danışmanım diye haber yapıldı Havuz Medyası'nda… MHP İstanbul İl Başkanlığı Disiplin Kurulu Üyesi ve Yöneticisi çıktı. Benimle hiçbir ilgisi yok. Bana bir yerden tutturmaya çalışıyorlar ama yemezler. Bir sağınıza bir de solunuza bir de aynaya bakın FETÖ'cüleri göreceksiniz.

2010'da Anayasa değişikliği ile ele geçirmeye çalışıyorsunuz ama geçiremeyeceksiniz dedim, sen merak etme her şey bizim kontrolümüz altında dediler. Çıkıp, tekzip eden var mı? Yok. Bugün 15 Temmuz'da o şerefsizliği yapanların önlerini açmazlardı. Bugün 15 Temmuz'da iş planlayan ekipler iş başında olmaz, emekli olmuş olurlardı.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/aksener-cerkezkoyden-seslendi-160449h.htm

 
a45UyF587661-170401153502 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/04/01  16:21 2  65  alelma@yahoogroups.com


 



--

DOSTLUK...
. . . . . .
Biz haber etmeden haberimizi alirsin,
yedi yillik yoldan kus kanadiyla gelirsin
gozumuzun dilinden anlar,
elimizin sirrini bilirsin
namuslu bir kitap gibi guler
alnimizin terini silersin.
O gider, bu gider, su gider, dostluk,
sen yani basimizda kalirsin

Nazim Hikmet RAN

Omer, peygamberden, halkin dogru yoldan sapmamalari icin kendisine birseyler soyleyip yazmasini istediginde; Peygamber: Allah in Kitabi bize yeter dedi.

Buhari Itisam 26, Ilim39, Cenaiz 32, Merza 17; Muslim Cenaiz 23, Vasaya 22)

Varolma nedenleri bize gore bir Tanri tarafindan, aslinda sadece insanin zaafinin bir yansimasindan baska bir sey olmayan bir Tanri tarafindan belirlenmis olan, bu yaratilmis seyleri odullendiren ve cezalandiran bir Tanri tasavvur edemiyorum.
I cannot imagine a God who rewards and punishes the objects of his creation, whose purposes are modeled after our own a God, in short, who is but a reflection of human frailty.
Neither can I believe that the individual survives the death of his body, although feeble souls harbor such thoughts through fear or ridiculous egotisms

Albert Einstein, quoted in The New York Times obituary, April 19, 1955; from George Seldes, ed., The Great Thoughts, New York: Ballantine Books, 1996, p.134.)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder