27 Haziran 2017 Salı

AYDINLARDAN ÇAĞRI: NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA ÖLMESİN

Bildirinin başlığına katılıyorum.
Evet, Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA ölmesin.

Ancak, Fitnebaz Hoca müritlerinin kalkıştığı darbenin asker üyeleri eskinin idam cezasına denk düşen ağır cezalarla yargılanır ve mahkum olurken, aynı çetenin sivil üyelerinin yalnızca işten el çektirilmekle yetinilmesini doğru ve yeterli bulmuyorum.
Yapılması gereken Fitnebaz Çete mensuplarının idari kararlarla değil yargı kararlarıyla cezalandırılmasıdır.
İdari kararlarla yaptırıma uğrayanların ise yargı yoluyla hak arama yollarının hızlı ve adil şekilde açık tutulması gerekir.

Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA'nın salt açlık grevi yaptığı için tutuklanması bir insanlık ayıbıdır, aynı zamanda kelimenin tam anlamıyla yasa ve hukuk dışıdır.
Açlık grevi bir fikir ifadesi aracıdır.
Elbette her açlık grevi yapanın arzularına teslim olmak doğru değildir.
Ancak, bunlara ek olarak eza, cefa etmek, aşağılamak, bunların eylemlerini ayrıca cezalandırmaya, idari takip ve tedbirlere tabi tutmaya kalkışmak doğru değildir.

Açlık grevi yapanlara devletin yapabilecekleri bellidir.
Bunlar uluslararası kurallarla belirlenmiştir.
Grev yapanlara arzu ettikleri anda ve müsaade ettikleri kadar sağlık desteği verilir.
Grev yapanlar bilinçlerini kaybettiklerinde ayrıca rızalarını aramaksızın gereken sağlık desteği yine verilir.

Doğrusu iş ve işe iade için açlık grevi yapılmasını haksızlığa karşı kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla anlar ve sempati duyarım.
Ve bu amaca ulaşılmıştır.
Basından izlediğimiz kadarıyla ölüm eşiği aşılmış, kalıcı sağlık sorunları ve sakatlanma ihtimalli güçlenmiştir.
Ben doğrusu yaşam hakkının yüceliğine, kutsallığına inanmış bir kişi olarak eylemi bu aşamadan sonra desteklemiyorum, sempati duymuyorum, anlamıyorum.
Bu eylemi bu aşamadan sonra desteklemek bana göre kabul edilebilir bir şey değildir.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA        


AYDINLARDAN ÇAĞRI: NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA ÖLMESİN

Aydınlar, sanatçılar, milletvekilleri ve insan hakları savunucuları, KHK ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için 111 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için yetkililere çağrı yaptı.

26 Haziran 2017 Pazartesi, 19:39

Aydınlar, sanatçılar, milletvekilleri ve insan hakları savunucuları, KHK ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için 111 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için yetkililere çağrı yaptı.

Devletin, Gülmen ve Özakça'nın hayatlarına devam edebilmesi için gereken adımları atmasını talep ettiler. Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı: "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan yalnızca ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir."

Çağrı metnine 111 isim imza attı.

Akın Birdal, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay, Arif Sağ, Ayşe Kulin, Aslı Erdoğan, Ayşe Semiha Baban, Ahmet Ümit, Ayşegül Tözeren, Ayşenur Arslan, Av Gürkan Altun, Bursa Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Sakarya Barosu Başkanı Av Polat Balkan, Antalya Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Ankara Barosu Başkanı Ali Haydar Hakverdi, Barış Atay, Barış Bıçakcı, Burhan Sönmez, Bülent Emrah Parlak, Bülent Erkmen, Barış Yarkadaş, Buket Uzuner, Banu Güven, Barış Pirhasan, Can Dündar, Cahit Berkay, Celile Toyan, Deniz Türkali, Defne Halman, Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Ece Yörenç, Elif Şafak, Eşber Yağmurdereli, Ezel Akay, Emrah Serbes, Ercan Kesal, Ersan Uysal, Füsun Demirel, Ferzan Özpetek, Filiz Kerestecioğlu, Fatoş Güney, Fatih Portakal, Fuat Saka, Füsun Erbulak, Grup Yorum, Gençay Gürsoy, Gülriz Sururi, Güvenç Dağüstün, Gökçer Tahincioğlu, Hayko Cepkin, Halil Ergün, Hüseyin Turan, Hasibe Eren, Hale Soygazi, Hüsnü Arkan, İlyas Salman, İlkay Akkaya, Jehan Barbur, Jülide Kural, Korkut Boratav, küçük İskender, Levent Üzümcü, Lale Mansur, Latife Tekin, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Menderes Samancılar, Müjdat Gezen, Macit Koper, Metin Bakkalcı, Merdan Yanardağ, Mehmet Aksoy, Mazlum Çimen, Melike Demirağ, Murat Belge, Nejat Yavaşoğulları, Nurdan Gürbilek, Nebil Özgentürk, Necmiye Alpay, Nazım Alpman, Orhan Aydın, Orhan Alkaya, Ömer Türkeş, Özgür Mumcu, Özcan Alper, Pelin Batu, Rutkay Aziz, Sıla Gençoğlu, Selçuk Yöntem, Selçuk Kozağaçlı, Sabahat Akkiraz, Seray Şahiner, Sinan Tuzcu, Sevinç Erbulak, Suavi, Sema Kaygusuz, Şevket Çoruh, Şebnem Korur, Fincancı, Tanıl Bora, Türkan Elçi, Tayfun Atay, Tolga Sağ, Tilbe Saran, Ufuk Uras, Yasemin Göksu, Zülfü Livaneli, Zeynep Tanbay, Zuhal Olcay

 
a45UyF587661-170627154907 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/06/27  17:26 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--


Peygamberimiz caminin bahcesine girerek soyle dedi: Surasi muhakkak ki cami ne cenabete, ne aybasiliya helal degildir.

Muslim, Hayz 11; Ebu Davud, Taharet 104; Tirmizi, Taharet 101; Suneni Nesei, Hayz 18
****
Peygamber in hanimi anlatiyor: Peygamberimiz, bizden biri aybasili oldugu halde, onun kucagina basini koyar ve Kuran okurdu.
Bizden birimiz aybasili iken camiye gidip Peygamber e birseyler gotururduk.

Suneni Nesei, Hayz

Emir Huseyin in oglu Faysal, Araplara su bildiriyi yayimlar: ...Uyaniniz! Elele vererek, Osmanli saltanatini yikma zamani geldi.

(Fahri Belen, 20. Yuzyilda Osmanli Devleti, s.330)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder