30 Haziran 2017 Cuma

YILMAZ ÖZDİL: GÜBRE



30-06-2017

 


YILMAZ ÖZDİL: GÜBRE



​Taksim-Levent metrosunu verdiler.

Giresun limanını verdiler.

Eti Bakır'ı verdiler.

Samsun doğalgaz dağıtımını verdiler.

Eti Alüminyum'u verdiler.

Oymapınar barajını verdiler.

Ankara-İstanbul hızlı trenini verdiler.

Ilısu barajını verdiler.

Konya doğalgaz dağıtımını verdiler.

Meram elektrik dağıtımını verdiler.

Trabzon Atasu barajını verdiler.

Adana Menge barajını verdiler.

Adana Köprü barajını verdiler.

Elazığ Beyhan barajını verdiler.

Bingöl Kaleköy barajını verdiler.

Artvin Yusufeli barajını verdiler.

Çamlıbel elektrik dağıtımı verdiler.

Uludağ elektrik dağıtımı verdiler.

Ordu-Giresun havalimanını verdiler.

Trabzon-Aşkale yolunu verdiler.

Mazıdağ fosfat işletmesini verdiler.

Kastamonu Ilgaz tünelini verdiler.

İstanbul Çamlıca tünelini verdiler.

Rize Ovit tünelini verdiler.

Trabzon Zigana tünelini verdiler.

Palu-Muş demiryolunu verdiler.

İstanbul üçüncü havalimanını verdiler.

Boğaziçi elektrik dağıtımı verdiler.

Akdeniz elektrik dağıtımı verdiler.

Köstere-Gümüşhane yolunu verdiler.

Çanakkale elektrik dağıtımı verdiler.

İstanbul-Şile-Ağva yolunu verdiler.

Alanya limanını verdiler.

Hopa limanını verdiler.

İnebolu limanını verdiler.

Ereğli limanını verdiler.

Giresun limanını verdiler.

Akkuyu nükleer santralının yarısını Ruslara, yarısını buna verdiler.

Akkuyu nükleer santralının limanını verdiler.

425 milyon liralık vergi borcunu sildiler.

Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nü verdiler.

Yetmedi…

"Binali kalırsa yaşadık, milletin a.ına koyacağız" dedi.

*

Hangi "Binali"den bahsettiğini pek çıkaramadık ama… "Milletin orasına" nasıl "koyacağını" tarif etmesi için mahkemeye verildi. Sadece sekiz bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

*

Memleketin limanını, barajını, trenini, tünelini, yolunu, metrosunu, madenini, santralını, havalimanını bunun cebine koydular…

O milletin orasına koyarak, sadece sekiz bin lirayla sıyırdı.

*

Bilahare, Mardin Mazıdağ'da "gübre" tesisi kurmaya karar verdi. İnebolu limanıyla Mazıdağ gübre tesisini birbiriyle entegreymiş gibi gösterdi. Halbuki, Mazıdağ'la İnebolu arası 1081 kilometre… Mazıdağ'dan marşa basıyorsun, İnebolu'ya varman 15 saat sürüyor. Peki, arada 15 saat mesafe bulunan iki adresi entegreymiş gibi gösterince ne olmuş oluyor? Milyarlık teşvik olmuş oluyor!

*

Kanun hükmünde kararname çıkarıldı, milletin orasına koyacağını söyleyen arkadaşın "gübre" tesisi, KDV'den muaf tutulacak, yüzde 100 kurumlar vergisi indiriminden faydalanacak, 10 yıl sigorta prim desteği alacak, 10 yıl faiz desteği alacak, bankalardan kullanacağı kredinin faizinin 250 milyon lirasını sayın devletimiz ödeyecek.

*

E hal böyleyken…

*

Herif kamyona "gübre" yüklüyor.

Adalet için yürüyen namuslu insanların yoluna döküyor.

*

Gübre kafalılık işte böyle bi şey.

 
a45UyF587661-170630192730 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/06/30  20:34 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Tarimla ugrasanlar devletin servet kaynagidir ve bir servet gibi korunmalidir.

Hz.Ali

Oglunu ve kizini dindar yetistirmeyen ebeveyn, onlarin manevi katili olur.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

ATATURKUN ERMENI TEHCIRI HAKKINDA TARIHI YANITI
Ermeni soykirimi iddialari icin, Bize karsi hakli bir ithamda bulunamazlar demisti.
Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk, uzun yillar once iddialari Dunya efkari, Ermeni ahalinin tehciri hususunda almaya mecbur kaldigimiz karar icin bize karsi hakli bir ithamda bulunamaz sozleriyle yanitlamisti.
Dunyanin, Ermeni tehciri konusunda Turk devletine karsi hakli bir ithamda bulunamayacagini belirten Ataturk, o donemde yasananlari, Bize karsi yapilmis olan iftiralarin aksine, tehcir edilmis olanlar hayattadir ve bunlardan ekserisi sayet Itilaf Devletleri bizi tekrar harp etmeye zorlamasa idi evlerine donmus olurlardi sozleriyle anlatmisti.
TURK KOYLERINDEKI ERMENI TERORU
Ataturk, 26 Subat 1921 de Amerikali gazeteci Clanence K. Streit in sorusu uzerine, Ermeni tehcirine iliskin su tarihi gercekleri dile getirdi:
Dusmanca ithamda bulunanlarin surdukleri buyuk mubalagalar disinda Ermenilerin tehciri meselesi aslinda suna inhisar etmektedir:
Rus Ordusu 1915 de bize karsi buyuk taarruzunu baslattigi bir sirada o zaman Carligin hizmetinde bulunan Tasnak Komitesi, askeri birliklerimizin gerisinde bulunan Ermeni ahalisini isyan ettirmisti.
Dusmanin sayi ve malzeme ustunlugu karsisinda cekilmeye mecbur kaldigimiz icin kendimizi daima iki ates arasinda kalmis gibi goruyorduk. Ikmal ve yarali konvoylarimiz acimasiz bir sekilde katlediliyor, gerimizdeki kopruler ve yollar tahrip ediliyor ve Turk koylerinde teror hukum surduruluyordu.
Bu cinayetleri isleten saflarina eli silah tutabilen butun Ermenileri katan ceteler, silah, cephane ve iase ikmallerini, bazi buyuk devletlerin daha sulh zamanindan itibaren kendilerine kapitulasyonlarin bahsettigi dokunulmazliklardan istifade ve bu maksada matuf olarak buyuk stoklar husule getirmeye muvaffak olduklari Ermeni koylerinde yapiyorlardi.
INGILIZLERIN IRLANDA YA REVA GORDUGU MUAMELE
Buyuk Onder Ataturk, Ermeni tehciri ve Ermeni cetelerinin yaptiklari katliamlar konusundaki goruslerini de su sozlerle dile getirmisti:
Ingilizlerin sulh zamaninda ve harp sahasindan uzak olarak Irlanda ya reva gordugu muameleye hemen hemen kayitsiz bir sekilde bakan dunya efkari, Ermeni ahalinin tehciri hususunda almaya mecbur kaldigimiz karar icin bize karsi hakli bir ithamda bulunamaz. Bize karsi yapilmis olan iftiralarin aksine, tehcir edilmis olanlar hayattadir ve bunlardan ekserisi sayet Itilaf Devletleri bizi tekrar harp etmeye zorlamasa idi evlerine donmus olurlardi. Gerek umumi harp sirasinda gerek mutarekeden sonra Ermeniler ve Rumlar tarafindan Musluman ahaliye yapilan mezalim uzerinde durmak uzun bir hikaye olur. Brest Litovks Muahedesi nin akdini muteakip Ruslarin sark vilayetlerimizi tahliyeye basladiklari sirada Ermeni cetelerinin yapmis olduklari katliam ve tahribat kafi derecede herkesin malumudur.
YUNANLILARIN YAPTIGI KATLIAMLAR
Ataturk, Streit e, Yunanlilarin Izmir i isgalleri sirasinda yaptiklari katliamlari da su sozlerle anlatmisti:
Yunanlilara gelince, Izmir in isgali sirasinda oyle cinayetler islemislerdir ki, Yunanistan in muttefiki Itilaf Devletleri tarafindan tescil edilmis bulunan Itilaf Devletleri Tahkikat Komisyonu uyeleri bile 1919 sonbaharinda bu vilayeti bastan basa kat ettikten sonra hazirladiklari raporda, Yunan makamlari aleyhinde son derece agir tenkitlerde bulunmuslardir. Yunanlilarin isgal ettigi diger bolgelerde her yas ve cinsiyetten on binlerce Turk katledilmistir.
TURKLER, HIRISTIYANLARI KATLEDIYOR IDDIALARI
1877-1878 Osmanli Rus Savasi nda Osmanli Devleti nin aldigi yaralari saramadigini goren buyuk devletler, Istiklal pesinde kosan Ermenilere yardim ederek Tiflis te Tasnak, Isvicre de Hincak teskilatlarini kurmalarina ve silahli mucadele baslatmalarina yardimci olmuslardi. Osmanli Devleti nin Balkan Harbi nden de maglup ciktigini goren Rusya, Ingiltere ve Fransa bir taraftan Turkiye yi aralarinda paylasma planlari, diger taraftan da Tasnak ve Hincak teskilatlarina her turlu silah ve para yardimi yapiyordu. Bu uc devlet, Turkiye aleyhine baslattiklari calismalari ve 1. Dunya Savasi nda Turkiye yi tasfiye etme hareketlerini kendi kamuoylarina kabul ettirebilmek icin kiliseleri de devreye sokarak buyuk bir propagandaya girismislerdi.
Bu amacla kitaplar yayinlayan ve toplantilar duzenleyen ulkeler, Musluman Turkler, Hiristiyan halklara zulmediyor, onlari katlediyor. Hiristiyan halklari kurtarmak icin Turkiye yi ve Turkleri cezalandirmamiz gerekiyor. Iste bu maksatla Turklere karsi harp ediyoruz temasini islemislerdi. Ulu Onder, bu gercek disi propagandanin onculugunu yapan Lloyd George ve George Clemenceau ya su carpici sozlerle yanit vermisti: Milletimiz aleyhinde soylenenler butunuyle iftiradir. Milletimizin zalim oldugu iddiasi bastan basa yalandir. Hicbir millet, milletimizden daha cok yabanci unsurlarin inanc ve adetlerine riayet etmemistir. Hatta denilebilir ki, baska dinlere mensup olanlarin dinine ve milliyetine riayetkar olan yegane millet bizim milletimizdir. Fatih, Istanbul da buldugu dini ve milli teskilati oldugu gibi birakti.
Rum Patrigi, Bulgar Eksarhi ve Ermeni Kategikosu gibi Hiristiyan din reisleri imtiyaza sahip oldu. Kendilerine her turlu serbestlik verildi. Istanbul un fethinden beri, Musluman olmayanlarin mezhar bulunduklari bu genis imtiyazlar milletimizin dinen ve siyaseten dunyanin en buyuk musaadekar ve civanmert bir milleti oldugunu ispat eden en buyuk delilidir.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder