28 Haziran 2017 Çarşamba

SABİH KANADOĞLU'NDAN KRİTİK UYARI! ADALET YOKSA DEVLET ÇÖKER


 


SABİH KANADOĞLU'NDAN KRİTİK UYARI! ADALET YOKSA DEVLET ÇÖKER

"Yargıya talimat veriliyor" tartışmalarını değerlendiren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Türkiye'de yargının bağımsız olmadığı yönünde zaten bir gerçeklik var. Toplumun genel algısı da bu yönde" dedi.

Anayasa'nın 138'inci maddesinin gayet açık olduğunu hatırlatan Kanadoğlu, ancak son dönemde ortaya çıkan belgelerin yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğünü belirtti.

Toplumda genel algının yargının siyasallaştığı yönünde olduğunu vurgulayan Kanadoğlu şunları söyledi:

"YARGIYA TALİMAT VERİLEMEZ"

"Anayasa'da yargı bağımsızlığı ile ilgili husus gayet açık ve net belirtilmiştir. Yargıya talimat, tavsiye ve telkin kesinlikle olamaz. Belirli bir konuda 'şöyle hareket et, bunun da sonucunu bana bildir' yazılarının, yargıya talimat dışında başka bir adlandırması olamaz. Belgeyi gönderen iktidar cephesi suç duyurusunda bulunduklarını ifade ediyorlar ama suç duyurusu bu şekilde yapılmaz. Yargı üzerinde böyle bir dil kullanılması doğru değil."

Yargı camiası içinde Hakim ve Savcıların bir bütün olduğunu kaydeden Kanadoğlu, "Savcı yürütmeden aldığı talimatla hareket ediyorsa, bu, yargının bütünlüğüne yapılmış saldırı olarak ortaya çıkar" dedi.

Yargı üzerinde yaşanan tartışmaların ve savcılıklara gönderilen belgelerin Türk yargıReklamlar

sisteminin ne hale geldiğinin bir örneği olduğunu dile getiren Kanadoğlu şöyle devam etti:

"YARGIÇ GÜVENCESİ KALMADI"

"Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 14 bin hakim ve savcı üzerinde tasarrufu ortada. İktidarın hoşuna gitmeyen bir karar veren savcı veya hakim başka bir yere tayin ediliyorsa orada bağımsız yargıdan bahsetmek mümkün değil. "

"ADALET YOKSA DEVLET ÇÖKER"

Adaletin olmadığı yerde devlet çöker. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün kurumları ile ayakta kalabilmesi için yargısının güvenilir, inanılır ve adil karar veriyor olması gerekir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşüne de değinen Kanadoğlu, iktidar kanadının yönelttiği eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.

Kaynak: Yeniçağ

 
a45UyF587661-170628143909 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/06/28  17:19 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Barika-i (serare-i) hakikat, musademe-i efkardan dogar.

Namik kemal

Ey Rabbimiz , bedbahtligimiz bize galebe calmisti , biz gercekten sapitmis kimselerdik. Ey Rabbimiz bizi bundan cikar. Eger ( yine ) kufre donersek artik hic suphesiz ki zalimlerden oluruz

( Mu minun Suresi /106-107 ).
- - - Allah u Teala, onlara :
Cehennemin icine yikilip gidin ! Bana bir sey soylemeyin ! diyecek.

(Mu minun Suresi / 108 ).

Levent ERTURK : BIR AFRIKA YARATILIS OYKUSU - TANRI BUMBA

levbaba@yahoo.com

Bir Orta Afrika halki olan Boshongo kabilesinin yaratilis miti. Boshongolar, Tanri ya Bumba derler.

***

Baslangicta, karanliklar icinde, sudan baska hicbir sey yoktu. Ve Bumba yalnizdi.

Bir gun Bumba, karninda cok siddetli bir aci hissetti. Ogurdu, zorlandi, kasildi ve sonra Gunes i kustu. Boylece her yeri i$ik kapladi. Gunes in isinlari suyu kurutmaya basladi, ta ki Dunya nin kara uclari gorunene kadar. Siyah kumsallar ve kayaliklar gorulebiliyordu. Fakat yasayan hicbir sey yoktu.

Bumba, Ay i ve yildizlari kustu, simdi gecenin de kendi isigi vardi.

Fakat Bumba nin hala karni agriyordu. Bir kere daha ogurdu ve ortaya dokuz tane canli cikti: Koy Bumba isimli bir leopar, sorguclu kartal Pongo Bumba, timsah Ganda Bumba, ve Yo isimli kucuk bir balik, sonra, yasli kaplumbaga Kono Bumba; ve leopar kadar hizli hareket eden, olumcul, guzel Simsek Tsetse; sonra beyaz balikcil Nyanyi Bumba, ayrica bir bocek, ve Budi isminde bir keci.

Bunlarin hepsinden sonra insanlar geldi. Bir suru insan vardi, fakat sadece bir tanesi Bumba gibi beyazdi. Onun adi Yoko Lima idi.

Ortaya cikan yaratiklar diger yaratiklari dogurmaya basladi. Balikcil butun kuslari yaratti, caylak haric. Timsah ise yilan ve iguanayi yaratti. Keci, butun boynuzlu yaratiklari olusturdu. Kucuk balik Yo, tum denizler ve sulardaki baliklari yaratti. Bocekten diger bocekler cikti. Yilanlar kivrilarak cekirgeleri ortaya cikardilar ve iguana boynuzu olmayan tum hayvanlari cikardi.

Sonra, Bumba nin uc oglu dunyanin geri kalanini bitireceklerini soylediler. Ilk oglu Nyonye Ngana beyaz karincalari yaratti fakat gorevini bitirebilecek kadar guclu degildi, bu yuzden oldu. Yine de karincalar hayattan ve varolmaktan mutlu olarak topragin derinliklerine indiler, corak topraklari kapladilar ve yaraticilarini onurlandirdilar.

Ikinci ogul, Chonganda, muhtesem agaclarin, otlarin, ciceklerin, bitkilerin fiskirdigi yesil bir alan yaratti. Ucuncu ogul, Chedi Bumba, farkli bir seyler yapmak istedi, fakat tum cabalarina ragmen Kite isimli bir kustan baska sey yaratamadi.

Butun bu yaratiklar icinde sadece Simsek Tsetse sorun cikariyordu. Basa o kadar cok bela olmaya basladi ki sonunda Bumba onu gokyuzune kovaladi. Insanlar atesi bilmiyorlardi, Bumba onlara agaclardan nasil ates cikarilacagini ogretti. Onlara, her agacin icinde ates bulunur dedi ve sonra agaci delip atesi nasil ozgurluge kavusturacaklarini anlatti. Bugun bile, bazen Simsek Tsetse yeryuzune sicrar ve etrafa zarar verir.

Sonunda, butun yaratma isleri bittiginde, Bumba baris icindeki koylere yurudu ve insanlara dedi ki: Bu mucizelere sahip cikin. Onlar size aittir.

Boylece Bumba, yaraticimiz ve ilk atamiz, her gun gorup kullandigimiz tum mucizeleri yaratti ve insanlarla diger yaratiklar arasindaki barisi sagladi.

***

Kaynak:

Maria Leach, Baslangic, dunyanin her yerinden yaratilis mitleri, Boshongo kabilesi bolumu (The Beginning, New York, 1956, pp.145-6; translated and adapted from E. Torday and J. A Joyce, Les Boshongo, pp.2)

Tercume: Levent Erturk
https://leventerturk1961.wordpress.com/2015/08/26/bir-afrika-yaratilis-oykusu-tanri-bumba/

- - - - - -

Saygi deger insanlar;

Afrika halklarindan Boshongo kabilesinin yaratilis inancini anlattigim yazima dileyenler blogumdan ulasabilirler.

Not:Bu tur mitlerdeki tanrilara tapmiyorum.
Sadece okumayi ve farkli seyler ogrenmeyi seven bir insanim.
Lutfen kimse,sen bunlara mi tapiyorsun seklinde sorular sormasin.
Aslinda bunubelirtmem gereksiz, fakat ne yazik ki bazi gruplarda okuduklarini anlamaktan aciz insanlar bulunuyor.
Boyle bir hatirlatmada bulundugum icin hepinizden ozur dilerim.

Levent Erturk.

- - - - - -

Ayni uyariyi ben de tekrar edeyim.
Idrak yollari tikanmis cok insan var maalesef

Oraj POYRAZ


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder