29 Haziran 2017 Perşembe

YILMAZ ÖZDİL: BASIN’Ç



YILMAZ ÖZDİL: BASIN'Ç


​Sabah, atv, Takvim.

Dinç Bilgin'indi.

El konuldu.

Önce damadın şirketine, sonra yandaş müteahhide verildi.

Star tv, Star gazetesi.

Cem Uzan'ındı.

El konuldu.

Televizyon Akp şakşakçısı işadamına verildi, gazete ise "Tayyip Erdoğan'a aşık oldum, iki erkek arasında böyle ilahi aşk olabiliyor" diyen yandaş işadamına verildi.

Show Tv, Skytürk, Akşam, Güneş.

Karamehmet'indi.

El konuldu.

Televizyonların birisi "Alo Fatih"e verildi, gerisi "anam babam çocuklarım eşim Tayyip Erdoğan'a feda olsun, Allah'ın 300 yılda bir nasip ettiği lider" diyen yandaş işadamına verildi.

Hürriyet'i terbiye etmek için, defalarca Türkiye vergi rekortmeni olan Aydın Doğan'a dünya basın tarihinde görülmemiş ebatta vergi cezası kesildi.

Milliyet, Vatan.

Aydın Doğan'ındı.

Telefonda hüngür hüngür ağlayan "sizi üzdük mü patron" diyen şakşakçı işadamına verildi.

Kanaltürk.

Tuncay Özkan'ındı.

Zorla Akın İpek'e sattırıldı, sonra el konuldu, kapatıldı.

Digitürk.

Karamehmet'indi.

El konuldu.

Katarlılara verildi.

Cine 5.

Erol Aksoy'undu.

El konuldu.

Katarlılara verildi.

Anadolu Ajansı.

Devletindi.

Akp ajansı haline getirildi.

TRT.

Devletindi.

Borazan yapıldı.

Cumhuriyet gazetesinin başyazarı, yazarları, Ankara temsilcisi hapse atıldı.

Ulusal Kanal'ın sahibi, genel yayın yönetmeni hapse atıldı.

Kanal B'nin sahibi hapse atıldı.

Avrasya Tv'nin sahibi hapse atıldı.

Odatv'nin sahibi, çalışanları hapse atıldı.

Aydınlık gazetesinin başyazarı, yazarları, genel yayın yönetmeni hapse atıldı.

Yurt gazetesinin genel yayın yönetmeni hapse atıldı.

Fetocu Samanyolu, Zaman ve The Taraf'ın desteğiyle yandaş medya korosu oluşturuldu, işleri bitince onlara da el konuldu, kapatıldı.

Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, Uğur Dündar, Özdemir İnce, Rahmi Turan, Oktay Ekşi, Soner Yalçın, Necati Doğru, Ege Cansen, Can Ataklı, Ümit Zileli, Saygı Öztürk, Oray Eğin, Banu Avar, Hulki Cevizoğlu, Nihat Genç, Ruhat Mengi, Ayşenur Aslan, Musa Ağacık, Mustafa Mutlu, Mine Kırıkkanat, Cüneyt Ülsever, Rıza Zelyut, liste çoook uzun, işten attırıldı, istifaya zorlandı.

Hüsnü Mahalli hapse atıldı.

Yeniçağ'a kumpas kurdular, onurlu kalem Yavuz Selim Demirağ'ı susturamadıkları için tutuklamaya çalıştılar.

Cumhuriyeti bastılar, genel yayın yönetmenini, yazarlarını, karikatüristini hapse attılar, cumhuriyet internet sitesinin genel yayın yönetmenini tutukladılar.

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini de yapan 35 yıllık gazeteci, CHP milletvekili, CHP'nin medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı Enis Berberoğlu'nu hapse attılar.

Arkadaşlarımız Gökmen Ulu'yu Mediha Olgun'u iftirayla hapse attılar, Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında iftirayla yakalama kararı çıkardılar.

*

Hal böyleyken… Asrın liderimiz sadece 10 gün önce Huber Köşkü'nde medya yöneticilerine iftar verdi, "hapisteki gazeteciler teranesi tutturmuş gidiyorlar, halbuki bugün medyamızın daha renkli, daha demokratik, daha çoğulcu olduğu muhakkaktır, bir gerçektir" dedi.

*

Ve… Katarlı El Cezire televizyonuna ambargo uygulanınca, aynı asrın liderimiz isyan etti, "dünyadaki basın örgütlerine sesleniyorum, basın özgürlüğü elinden alınan bir medya kuruluşunun faaliyeti engellenmek isteniyor, buna karşı çıkmak için ne bekliyorsunuz" dedi.

*

Ben de burdan Sözcü gazetesinin yöneticilerine sesleniyorum… Logomuzdaki "TC"ibaresini silip, onun yerine "Arabın Yalellisi" yazdırmak için daha ne bekliyorsunuz!

 
a45UyF587661-170629173011 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/06/29  20:23 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

ESKI KAPI
. . . . . .
Kadinlarin istedigi
Mavilik midir
Gece midir
Kocalar yaslanir da anlayamaz.

Fazil Husnu DAGLARCA

Risale-i Nur girdigi her yeri kutsallastirmis, bu arada Isparta ya mubareklik kazandirmistir....
Risale-i Nur Isparta ya butun illerin uzerinde bir dindarlik meziyeti kazandirmistir

Said-i Kurdi
Isparta da yazdigi lemalarda.

Halktan Gizlenen Universite Gercegi

24 Temmuz 2013

Universiteyi bitirip firmalara gorusmeye gittim. Hepsi Sen bu is icin fazlasin dedi. Bir kere universiteden mezun oldugunda bir daha asla lise mezunu olamiyorsun. Universite yonetimi lise diplomami geri vermeyince ilkokula tekrar basladim!

Yillardir medyada hep universite mezunlarinin issizliginden bahsediliyor. Peki siz hic Su kadar lise mezunu issiz diye bir haber gordunuz mu? Gormediniz, cunku hepsinin isi gucu var. Ilkokul mezunlarina hic girmiyorum bile. Bir ilkokul mezununun issiz olduguyla ilgili tek bir habere dahi rastlamadim.

Yani aslinda bu devirde lise mezunu olmak muthis avantajli. Ama kazara universiteyi bitirdiysen geri donusun yok. Cunku herkesten gizlenen, universiteye girerken bize soylenmeyen dehset verici gercek su: Bir kere universiteden mezun oldugunda bir daha asla lise mezunu olamiyorsun! Universite egitimini geri alma sansin yok.

GENCLER, AYNI HATAYA DUSMEYIN!

Gecen yil bolumumle ilgili onlarca firmaya is gorusmesine gidip elim bos donunce guvenlik gorevlisi, garsonluk, komilik gibi islere basvurdum ama gelin gorun ki universite mezunu oldugumu duyar duymaz reddettiler. Overqualified sin dediler, yani sen bu is icin fazlasin... Onlara bu is icin fazla olmadigimi, paraya ihtiyacim oldugunu, lutfen beni gozlerinde cok buyutmemelerini, zaten universite yillarimi kantinde gecirdigimi, derslere dogru duzgun girmedigimi, batak ve pistide bu kadar iyi olmami okul yillarina borclu oldugumu, kagit varsa su an bile kapismaya hazir oldugumu, ekonomi hocasi dogum yaptigi icin uc ay gelmedigini, kopyayla ve iltimasla sinif gectigimi, aslinda vizyonumun cok dar oldugunu, internet ortamlarinda bana liseli dediklerini uzun uzun anlatmama ragmen hicbiri beni ise almadi!

Okudugum universite de lise diplomami geri vermeyi Problemlisiniz galiba biraz diye reddettigi icin sifirdan baslamaya karar verdim. Su an ilkokul 2 ye gidiyorum, uc sene sonra ilkokul diplomami alip egitimimi sonlandiracagim ve sanayide ise baslayacagim. Yasi genc olanlar lutfen benim dustugum hataya dusmesin cunku bu yastan sonra her gun andimizi okumak ve sinifta konustugun icin tahtaya isminin yazilmasi insana gercekten cok koyuyor.

BEYINSIZ ADAM DAN KRALICE YE SORULAR

Ingiltere Kralicesi Elizabeth e bir mektup yazdim, asagidaki sorulari sordum. Yanitlari bekliyorum...

Husnu Mubarek ve Kaddafi nin basina gelenler sizi de endiselendirdi mi? Ingiliz halkinin da sonunda Yeter deyip size karsi ayaklanmasindan korkmuyor musunuz?

Oglunuz Charles Galler Prensi. Bir insana 50 yil boyunca Galler i yonettirmek acaba ne kadar dogru? Galler bu sonucta. Futbolda aldigi sonuclari ibretle izliyoruz. Charles a daha onu acik bir ulke verilemez miydi?

Soyle bir bakiyorum, 1926 dogumluymussunuz. Bu 86 yasinda oldugunuz anlamina geliyor. Sizce de fazla bir yas degil mi bu?

89 yasina kadar, yani uc yil daha yasarsaniz eger -tamam belki zor ama gerceklesmesi imkansiz da degil, ozellikle su ana kadarki performansinizi goz onunde tutarsak- en uzun sure tahtta kalma rekoru sizin olacak. Bu uzerinizde bir baski olusturuyor mu?

Bir onceki soruyu acayim. Ornegin ligde 99 golu bulunan futbolcu bir turlu 100 uncu golunu atamaz, cunku uzerinde bir baski olusur. Kastettigim bu. Yani siz de tam 88 yasinizdayken rekora bir adim kalmisken Acaba basaramayacak miyim? diye korkar misiniz?

Bir roportajinizda Tanri omur verdikce kraliceyim demistiniz. Gorunen o ki Tanri omur veriyor. Peki daha ne kadar surecek bu? Tanri nin verdigi omru hafiften suistimal ettiginizi dusunmuyor musunuz?

Ingiltere ne zaman cumhuriyet olacak? Neden birkac inkilap yapmayi dusunmuyorsunuz?

Ingiliz halki ne zaman kul olmaktan cikip vatandas seviyesine yukselecek? Bunun yolu cumhuriyeti ilan etmekten gecer, biliyorsunuz.

Biz su an cagdas medeniyetler seviyesindeyiz ve burasi inanilmaz guzel. Sizin de tez zamanda krallik gibi cagdisi bir anlayistan kurtulup bize katilmanizi umit ediyoruz. Sizi ne zaman aramizda gorecegiz?

Sevgiler.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder