9 Haziran 2017 Cuma

GİRESUN DOSYASINDA COPLU TECAVÜZ İDDİASI

Sonunda iş buraya kadar geldi.
Hayırlı olsun, inşallah, hamdolsun!...
Umarım bu işi oylayanların dötüne en azından bir jop girer.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


GİRESUN DOSYASINDA COPLU TECAVÜZ İDDİASI

09.06.2017

Her gün bir hak ihlalinin yaşandığı Türkiye'de eski işkence yöntemlerine geri dönüldü. Giresun'da PKK üyesi olmak iddiasıyla tutuklanan Ö.H.D. isimli yurttaşın gözaltında copla tecavüze uğradığı İHD'ye gönderdiği mektupla ortaya çıktı


ZEYNEP KURAY - @zzeynokuray zeynokuray@gmail.com

Giresun dosyasında gözaltında yaşanan tecavüz mektupla açığa çıktı. PKK'nin Karadeniz'deki milis yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla 2016'da tutuklanan HDP'li siyasetçi Gülsüm Kaya'nın eşi Ö.H.N'nin gözaltındayken copla tecavüze uğradığı ifade etti.

16 gün boyunca tutulduğu Giresun İl Emniyet Müdürlüğü'nde işkence altında ifade verdiğini belirten Nacar'ın, Ocak 2017'de İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) gönderdiği mektupta, gözaltındayken bir binaya götürülüp copa benzer bir cisimle tecavüze uğradığını beyan etti.

7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan siyasetçi Gülsüm Kaya'nın eşi Ö.H.N'nin gözaltındayken copla tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Arkadaşlarıyla gittiği Giresun'a bağlı Espiye İlçesi'nde gözaltına alınan ve PKK'nin Karadeniz'deki milis yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla tutuklanan Ö.H.N'ye yapılan cinsel istismar İHD'ye gönderdiği mektupla açığa çıktı.

YİNE İHBAR YİNE ZULÜM!

Olay, 20 Ekim 2016 tarihinde Espiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na 24 UC 203 veya 2003 plakalı siyah renkli Hyundai marka araç içinde iki şüpheli şahısın bulunduğu yönünde yapılan ihbar ile başladı. İhbarın yapıldığı akşamı Giresun Espiye İlçesi Nurettin Canikli Köprüsü üzerinde oluşturulan arama noktasında durdurulan araçta bulunan Ö.H.N., R.D., D.G., M.K. gözaltında alındı. 16 gün boyunca gözaltında tutulan dört kişi hakkında hazırlanan iddianamede, işkence altında verdikleri ifadeler dışında hiçbir somut delil gösterilememesine rağmen, PKK'ye üye olmak ve Karadeniz'de örgüt adına keşif yapmak iddiasıyla tutuklandılar. Bir yıl sonra ise gözaltında yapılan işkencelerin boyutu Ö.H.N'nin tutuklu bulunduğu Giresun E Tipi Cezaevi'nden İHD'ye gönderdiği mektupla su yüzüne çıkacaktı.

'COPLA TECAVÜZ ETTİLER !'

Ö.H.N.'nin 20 Ocak 2017 tarihinde gönderdiği mektupta, Espiye Emniyet Müdürlüğü'nden Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken bulunduğu araçtan üç kişinin yer aldığı başka bir araca bindirildiğini, bir binaya götürülüp copla tecavüze maruz kaldığını anlatıyor. Arkadaşlarıyla Giresun'a gezmek amacıyla gittiğini belirten Ö.H.N., arama noktasında hiçbir açıklama yapılmadan durdurulup, gözaltına alındıklarını ifade ediyor. Ö.H.N. yazdığı mektupta yaşananları şöyle anlatıyor: "Espiye girişinde polis kontrol noktasında aracımız durdurulup, aranmaya başladı. Bize hiçbir açıklama yapılmadan ve aracımızdan uzak tutularak, duvar dibinde bekletildik. Başımızda 10 kişiden fazla polis ve askerler bulunuyordu; ellerinde uzun namlulu silahlar vardı. Asker olduğunu konuşmalarından sandığım birisi arkadaşımıza bakarak, "Aslında bunların hepsine bağlayıp Diyarbakır Belediyesi önünde havaya uçurmak lazım" dedi.

'İSTİSMAR EDERKEN FOTOĞRAFA ÇEKTİLER'

Ayrı ayrı araçlara ters kelepçelenip bindirildiği ifade eden Ö.H.N., "Beni tekrar aracımızı aramak için bir tamirhaneye götürdüler. Araçtayken, uzun boylu bir polis bana hakaret ediyordu. Espiye Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüm. Emniyet'te yapılan üst aramamda çıkan bir kitap nedeniyle gözlüklü bir polis tarafından sinkaflı küfürlere ve dayağa maruz kaldım. Sonra Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek üzere üç sivil polisin olduğu araca bindirildim. Bir müddet sonra bulunduğum araçtan indirilerek bir daha görmediğim üç kişinin bulunduğu başka bir araca bindirildim. Bir binaya götürülerek üç kişi tarafından copa benzer yabancı bir cisimle cinsel istismara uğradım; bu istismar sırasında fotoğrafa çekildim. Olaydan 5-10 dakika sonra beni ilk polis ekibine teslim ettiler" sözlerini aktardı

'EŞİNE DE TECAVÜZ EDERİZ' DİYEREK İFADE ALDILAR

Ö.H.N. devamında şunları belirtti: "Ertesi gün eşim beni sormak için Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne gelip gittikten sonra polisler, "Sana yaptıklarımızın aynısını eşine de yaparız" diyerek söyledikleri ve yaptıkları her şeyi onaylamamı istediler."

Eşi Gülsüm Kaya'nın da aynı davadan tutuklanan Ö.H.N., mektubunda kendisine yapılan onur kırıcı uygulamadan utandığı için bugüne kadar yaşadıkları anlatamadığını ifade ederek, insan hakları savunuculardan yardım istedi" dedi.

YARGIDAN TECAVÜZE ÖRBAS ÇABASI

Mektubu aldıktan sonra tecavüzü gerçekleştiren polis veya jandarma görevlilerin tespit edilmesi için Giresun Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulunan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan'ın başvurusu reddedildi. Bu ret cevabı yapılan itiraz hakkında, "kovuşturmaya yer yok" kararı verilerek olayın üstü örtbas edildi. 9 Haziran 2017 tarihinde Giresun 1. Ağır Ceza'da görülecek ilk duruşmada ise copla tecavüz suçunun dikkate alınıp alınmayacağı soru işareti.

http://www.birgun.net/haber-detay/giresun-dosyasinda-coplu-tecavuz-iddiasi-163814.html

 
a45UyF587661-170609162037 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/06/09  22:18 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Dal, ruzgarlari Affetse de,
Kirilmistir bir kere.

Anonim

Gazze de, Myanmar da, Suriye de Muslumanlar olduruluyor, Sarki Turkistan da oruclulara zorla su iciriliyor, Islam dunyasinin her yerinde zulum, kan, kiyim, savas, kufur var.
Bizim dini butun, bu olup bitenleri ajans haberlerinden ogreniyor.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Insanin olumsuzlugune inanmiyorum ve etigi gerisinde insanustu hicbir otoritenin olmadigi sadece insani bir kaygi olarak goruyorum.
I do not believe in immortality of the individual, and I consider ethics to be an exclusively human concern with no superhuman authority behind it

Albert Einstein, letter to a Baptist pastor in 1953; from Albert Einstein the Human Side, Helen Dukas and Banesh Hoffman, eds., Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 1981, p.39.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder