30 Haziran 2017 Cuma

RİFAT SERDAROGLU : DİKKAT EDİN ÇARPILABİLİRSİNİZ!



RİFAT SERDAROGLU : DİKKAT EDİN ÇARPILABİLİRSİNİZ!

*

Anayasa Md. 138;

HAKİMLER, GÖREVLERİNDE BAĞIMSIZDIRLAR. ANAYASAYA, KANUNA VE HUKUKA UYGUN OLARAK VİCDANİ KANAATLERİNE GÖRE HÜKÜM VERİRLER. HİÇBİR ORGAN, MAKAM, MERCİ VEYA KİŞİ, YARGI YETKİSİNİN KULLANILMASINDA MAHKEMELERE VE HAKİMLERE EMİR VE TALİMAT VEREMEZ, GENELGE GÖNDEREMEZ, TAVSİYE VE TELKİNDE BULUNAMAZ.

GÖRÜLMEKTE OLAN BİR DAVA HAKKINDA YASAMA MECLİSİNDE YARGI YETKİSİNİN KULLANILMASI İLE İLGİLİ SORU SORULAMAZ, GÖRÜŞME YAPILAMAZ VEYA HERHANGİ BİR BEYANDA BULUNULAMAZ.

YASAMA VE YÜRÜTME ORGANLARI İLE İDARE MAHKEME KARARLARINA UYMAK ZORUNDADIR.

BU ORGANLAR VE İDARE, MAHKEME KARARLARINI HİÇBİR SURETLE DEĞİŞTİREMEZ VE BUNLARIN YERİNE GETİRİLMESİNİ GECİKTİREMEZ

*

AKP Genel Başkanı Bağımsız ve Tarafsız Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Uymak zorundasınız" dediği Anayasa maddesi budur. Kasten büyük harflerle yazdım ki herkes okusun dönüp, tekrar tekrar okusun!

*

Bu maddeye uymayan çiğneyen biri, makamı mevkii ne olursa olsun, kim olursa olsun "Anayasayı İhlal Suçu" işlemiş olur ki, gideceği yer önce mahkeme salonu sonra cezaevidir…

*

Bizlere 138. Maddeyi okumamızı ve uymamızı öğütleyen Erdoğan'ın kendisi nasıl davranıyor? Beraberce inceleyelim mi?

*

-Tarih 28 Şubat 2016. Anayasa Mahkemesi Can Dündar ve Erdem Gül için "Tahliye" kararı vermiş.

Erdoğan aynen şunları söylüyor;

"Anayasa Mahkemesinin kararına UYMUYORUM ve SAYGI da duymuyorum!"

*

-Tarih 18 Aralık 2012.

Erdoğan aynen şunları söylüyor;

"Türkiye de artık Kemalizm'e ve Kemalizm gibi rejimlere ve sistemlere yer yoktur. En üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir. Anayasa artık rafa kaldırılmıştır…"

Erdoğan'ın has adamı AKP Milletvekili Mehmet Metiner "Yemyeşil Şeriat" adlı kitabında şunları yazmıştır: "Tayyip, demokrasiyi küfür olarak görür. Politika onun için bir araç elbet, İslami Devlete giden yolda sevap kazandıran bir uğraştır."

Erdoğan'ın bu sözleri "Kimse, Devletin sosyal ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini KISMEN de olsa, din kurallarına dayandırmaya kalkamaz" diye emreden Anayasamızın 24. Maddesine aykırıdır.

*

Değerli Okurlar;

15 Temmuz darbe girişimi gerekçe gösterilerek Türkiye, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ve tek kişi tarafından yönetilmektedir! KHK'ler Anayasamızda mevcut olan bir uygulamadır. Fakat uyulması gereken kurallar vardır.

Anayasamızın 119 ve 120'nci maddeleri uyarınca olağanüstü hal ilanına karar verilmesi durumunda, bu karar Resmi Gazetede yayımlanır ve aynı gün onaylanmak üzere TBMM'ye gönderilir.

TBMM tatilde ise derhal toplantıya çağırılır. Kanun Hükmünde Kararnameler için de durum aynıdır.

KHK yayınlandığı an TBMM'ye gönderilir. TBMM İç Tüzüğünün 128'nci maddesine göre TBMM, EN GEÇ 30 GÜN içinde ve ivedilikle KHK'ları görüşülüp karara bağlanmak zorundadır.

*

Fakat, binlerce insanı özgürlüğünden-işinden eden KHK'lar TBMM'den kaçırılmaktadır.

En geç 30 gün içinde TBMM de görüşülüp karara bağlanması gereken KHK'lar aylardır TBMM'de bekletilmektedir. 29. 10 2016 tarihinden bu yana, yani yaklaşık 8 (SEKİZ) aydır KHK'lar görüşülmemiş ve kabul edilmemiştir.

Benim hukuk anlayışıma göre bu KHK'lar hukuksuzdur ve sakatlanmıştır…

*

Hakkı hukuku bilmeyen, anayasayı defalarca çiğneyen, 2010 referandumu ile Yüksek Yargıyı FETÖ emrine verenler mi bizlere anayasamızın 138'nci maddesini hatırlatacak?

Bunlar sözlerine dikkat etmezlerse yakında çarpılacaklardır…

*

Sağlık ve başarı dileklerimle 17 Haziran 2017

Rifat Serdaroğlu

 
a45UyF587661-170630200509 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/06/30  20:34 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Kitap, donuk hayata renk katar.

Anonim

NISA-12..Butun bunlar, Allah tan birer emirdir.
Allah her seyi bilen,CEZALANDIRMADA ACELE ETMESE DE ihmal etmeyendir.
ENAM-165..O, sizi yeryuzunun halifeleri yapan ve sizleri verdigi seylerle denemek icin kiminizi kiminize ustun kilandir.
Suphe yok ki, Rabbin CABUK CEZALANDIRAN ve yine suphe yok ki, O tek bagislayan, tek merhamet edendir.

Merhaba...

Ben Kapitalizm! Kucuk kizlarinizi Barbie Bebeklerle buyuttum, bugun sizden estetik operasyon icin para istiyorlar diye neden sasiriyorsunuz!Cikarlarim ugruna kocaman bir moda endustrisi yarattim! Istedigimi de elde ettim, 17 yasindaki kizlarin cogu dis gorunuslerinden rahatsiz.
Ben Kapitalizmim, Bir kadinin bir moda dergisini 15 dakika karistirmasi kendi vucudunu begenmemesine yetiyor!
Ben Kapitalizmim ve bakis acinizi oyle bir degistirdim ki, hirsiz bir CEO nun hayat hikayesi sizin icin azim ve basari hikayesi olabiliyor.
Ben Kapitalizmim ve ortalama bir insanin gunde 5,5 saat TV izledigi, kitap okumadigi, tiyatro ve sinemaya cok az gittigi bir toplumda alasagi edilmek gibi bir kaygim yok!
Ben Kapitalizmim ve Steve Jobs tabii ki cok onemli biriydi, ancak%1 inizin ihtiyaci olan makineleri 3. Dunya Ulkelerinde, ucuz iscilerle uretmekte cok basariliydi... Elbette butun kapitalistler birer aziz gibi konusacaklar, tipki Bill Gates gibi, 150 milyon dolarlik 66 bin m2 bir evde yasayan bir aziz!
Ben Kapitalizmim ve benim yuzumden ortalik miras kavgalari yuzunden kanli bicakli olmus akrabalarla dolu. Her yil 20 milyon cocuk acliktan olurken siz bir kosu bandinin ustunde fazla yaglarinizi eritmek icin ter dokuyorsunuz!
Ben Kapitalizmim ve benim yuzumden Dunyada 600 milyon obez ve 1,4 milyar aclik ceken insan var!
Ben Kapitalizmim ve Starbucks icin kahve ureten bir ciftcinin oradan bir bardak kahve satin alabilmesi icin 3 gun calismasi gerek!
Ben Kapitalizmim ve Uzak Dogu da 9-12 yas arasi kizlar $200 a seks kolesi olarak satiliyorlar.
Ben Kapitalizmim ve serbest piyasa ekonomisi dunyanin en buyuk yalani.
Ben Kapitalizmim ve Amerikalilarin% 24 u eger milyarder olmalari icin butun ailelerini reddetmeleri gerekecekse, bunu yapabileceklerini soyluyor.
Ben Kapitalizmim ve kadinlara sesleniyorum! Lutfen birer obje haline geldiginizi akliniza getirmeden Victoria s Secret a kosun. Victoria s Secret ulkelerine Turkiye de eklendi, avuc ici kadar camasira 80 dolar verince cok mutlu olacaginizi garanti ediyorum!
Ben Kapitalizmim ve 15 yasindaki bir cocugun iPad alabilmek icin bobregini sattigini duyunca zevkten dort kose oldum!
Ben Kapitalizmim ve Madonna nin sadece Londra da 8 evi var, ortalama 600 evsize barinak olabilecek buyuklukte.
Ben Kapitalizmim ve Tayland da Disney fabrikasi icin calisan bir cocugun Disneyland e girecek parayi cikarmasi icin 55 gun calismasi gerek. Afrika kitasi dunyanin altin rezervlerinin% 90 ini elinde bulundurmasina ragmen, dunyada sadece 4 tane Afrikali milyarder var.
Ben Kapitalizmim ve Afrika Kit asindan her sene 8,5 milyar dolar degerinde pirlanta cikiyor, Kit anin aclik sorununu cozmeye yetecek miktar...
Ben Kapitalizmim ve siz pirlantalara bayilirsiniz, Hindistan da 1 milyon kisi gunde 1,2 dolar kazanarak o pirlantalari uretiyorlar. Dunyayi sarisin kadinlarin guzel olduguna inandirdim, bu yuzden Asya kitasinda 300 milyon kadin duzenli olarak beyazlatici sabun kullaniyor.
Ben Kapitalizmim ve sizin hayatlarina ozendiginiz Hollywood yildizlarinin% 64 u kokain bagimlisi.
Ben Kapitalizmim ve yilda 20 milyon cocuk acliktan olurken siz ayni tisortu haftada iki kez giymeye utaniyorsunuz.
Ben Kapitalizmim ve siz hangi Tanridan bahsediyorsunuz, artik farkina varin, taptiginiz tek Tanri benim!
Ben Kapitalizmim ve siz hangi Tanridan bahsediyorsunuz, Muslumanlar 5 yildizli Kabe manzarali otellerinde, ibadet ederlerken?
Ben Kapitalizmim ve siz hangi Tanridan bahsediyorsunuz, butun Dunya Hiristiyan bayrami Noel i sirf alisveris yapip eglenmek icin kutlarken? ABD de 7 milyon evsiz insanin oldugundan kimsenin haberi yok cunku TV de gordugunuz Amerikalilarin hepsi havuzlu villalarda yasiyorlar.
Ben Kapitalizmim ve yine basardim! Butun kadinlari dolaplari tika basa dolu oldugu halde giyecek hicbir seyleri olmadigina inandirdim. Dunya nufusunun% 50 si dunya kaynaklarinin ve zenginliklerinin% 1 ine sahip. Dunya nufusunun% 1 i dunya kaynaklarinin ve zenginliklerinin% 50 sine sahip.
Ben Kapitalizmim ve bankacilar benim evlatlarim. Amerikalilarin% 85 i eger ekonomik durumlarini iyilestirebilecekse fasist bir hukumeti secebileceklerini soyluyor; Iste bu kapitalin gucu! Sizi ozgur birakmayan, fikirlerinize sansur vuran, en sonunda polis kursunuyla olduren bir devleti kendi elinizle kurmaniz ne tuhaf? Sizin agzinizi burnunuzu kirip hapse tikmalari icin bir devlet kuracak parayi, kendi vergilerinizle saglamaniz ne kadar tuhaf? Amy Winehouse gibi bagimlilara acirken, hepinizin birer bagimli oldugunu unutmaniz ne kadar komik !
Zavalli tuketim bagimlilari...

The Price of Inequality W.H.Norton & Co. 2012, 2013.
Kapitalizmin Konfor duskunlerine mesaji Cogunlukla dogru olan ABD kokenli gorus.
Bu tehlikeli ve artan esitsizligin bilimsel ve kolay anlasilir aciklamasi ve ayni zamanda da bazi cozum onerileri gene ABD den geliyor: Columbia Universitesinin Nobel odullu ekonomist Joseph Stiglitz in kitabi .


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder