28 Haziran 2017 Çarşamba

ŞİMDİ DE ORTAOKULLARDA İMAM HATİP SINIFLARI AÇILACAK

Zorlama olmayacakmış, duyda inanma...
Adamların zorla yapmadıkları ne var ki?
Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


ŞİMDİ DE ORTAOKULLARDA İMAM HATİP SINIFLARI AÇILACAK

28.06.2017 12:32

Düzce'de halen var olan imam hatip liselerinin yanı sıra imam hatip sınıflarının da yapılacağı duyuruldu.

Velilerle yapılan görüşme ve anketlerin sonucunda Düzce'de 8 ortaokul içerisinde "imam hatip ortaokulu" yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Düzce TV'nin haberine göre; yeni ortaokullar ise halen eğitim veren ortaokullar içinde yer alacak.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yeni uygulama ile ilgili bilgiler verdi.

İşte o açıklama:

Düzce Valisi Zülkif Dağlı şunları söyledi:

"Program okullarının bize çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu gelişmeler umarız devam edecek. Binalarımız yapılıyor. Tabi sayıyı da arttırmamız gerekiyor. Bunun yolu ortaokullardan başlıyor. Ortaokulu imam hatip okumayan bir çocuğu sizin lisede imam hatibe almanız mümkün değil. Temeli orada alması gerekiyor. Bizde imam hatip ortaokulların sayısını geçen ay yaptığımız bir toplantı suretiyle. Mevcut ortaokullar içerisinde, yani düz ortaokullar içerisinde, imam hatip ortaokul sınıfları başlatmak sureti ile 8 tane ortaokulumuza imam hatip ortaokulu açıyoruz. Bu bir sınıfla iki sınıfla başlar, önümüzdeki yıl üç sınıf dört sınıf derken bu dönüşüm bu şekilde devam etmiş olacak. Bunun yolu da bu şekilde olması gerekiyor. Siz bir anda bir yere imam hatip ortaokulu koyup hadi çocuklar gidin diyemezsiniz veya hadi veliler çocukları yollayın diyemezsiniz. Bunlar göre göre, isteye isteye, velilerimizin kendi taleplerine dayanarak olması gerekiyor. Velilere, çocuğunuzu gönderdiğiniz okulun içerisinde bir İmam Hatip ortaokulu açılsa çocuklarınızı bu sınıfa göndermek ister miydiniz, Okul değişmiyor, mekân değişmiyor, öğretmenler tamamen aynı, sadece müfredat değişiyor şeklinde bir anket yaptık. Anketlere olan olumlu dönüş ile 8 tane ortaokulumuzu bu şekilde dönüştürüyoruz."

"ZORLAMA OLMAYACAK" DEDİ

Vali Zülkif Dağlı ayrıca velilere ve öğrencilere kesinlikle zorlama olmayacağını da belirterek; "Bunu yavaş yavaş ve sağlıklı sağlamamız gerekiyor. Yoksa bu okul tamamen dönüştü. Bundan sonra buna yollayın veya yollamayın şeklinde zorla hiçbir şey olmaz. Buna tamamen karşıyız. Gönüllü ve velilerimizin taleplerine bağlı… Zaten Düzce'mizde böyle güzel bir kültür var. 1962 yılında açılan ve ilçe bazında açılan ilk okul olduğunu ben burada göreve geldiğimde öğrendim. Bu, buradaki kökleşmişliği gösteriyor. Bu okulun böyle köklü bir geleneğe imza atması gayet güzel... İnşallah bundan sonra da bu başarı bu şekilde devam eder" açıklamasında bulundu.

Odatv.com

http://odatv.com/simdi-de-ortaokullarda-imam-hatip-siniflari-acilacak-2806171200.html 
a45UyF587661-170628145709 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/06/28  17:19 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

De minimis non curat prator
Preatorlar kucuk seylerle ilgilenmezler.

Latin Atasozu

Namaz kilan bir adamin onunden esek, kara kopek ve kadin gecerse namazi bozulur

Buhari 8/102; Hanbel 4/86)

Universite Tercihini Dogru Duzgun Yapin

24 Temmuz 2013

Yavas yavas universite tercih donemine yaklasiyoruz. Tercih yaparken dikkat etmeniz gereken bazi hususlar var. Oncelikle kataloglara sakin aldanmayin. Bir universite katalogunun iyi olmasi onu hazirlayan reklam ajansinin iyi oldugu hakkinda fikir verebilir, universitenin degil.

Maalesef pek cok universitemiz Slav irkindan mankenler getirtip cimlere yayilmis ders calisan ogrenci pozu verdirterek kataloglara koyuyor. Binlerce masum liseli de bu fotograflara aldanip o universiteleri tercih ediyor. Ama okula gelip o kizlari bulmak istediklerinde husrana ugruyorlar cunku onlar muhtemelen o sirada baska bir universitenin katalog cekimlerinde.

Zaten dikkatli bakarsaniz o resimlerdeki inanilmaz mantik hatasini gorebilirsiniz. Guzeller guzeli bir kiz elinde deney tupu guya laboratuvar dersinde... Boyle bir sey mumkun mu? O guzellikte bir kiz deneyle falan ugrasmaz, siniftaki herhangi bir erkege Canim su deneyi halledebilir misin, benim ojelerimi tazelemem gerekiyor demesi yeterlidir. Ben yillarca cok sayida kizin odevini, projesini yaptim, yeri geldi hocalara onlar adina not icin yalvardim. Ama karsiliginda hicbir sey alamadim. Hicbirine hakkimi helal etmiyorum, beni cok uzduler.

Gelelim hangi bolumu sececeginize. Asagidakileri okumadan bolum tercihi yapmayin.

FELSEFE

Bunlarin okula basladiktan bir iki sene sonra devreleri yaniyor. Birlikte misket oynadigim, komsunun bahcesinden erik caldigim cocukluk arkadasim yillar sonra bana evde salcali tost yaparken Acaba dunya diye bir yer aslinda yok mu, ya butun bunlar zihnimizde yarattigimiz bir yanilsamaysa dedi. Dunya var dedim. Kanitin ne? dedi. Tost yaniyor dedim. Bu bir kanit mi sence? dedi. Abi tost yaniyor dedim. Ve tost yandi. Sacmasapan bir soru yuzunden yemegimizden olduk.

MUHENDISLIK

Bu bolumde kiz ogrenci sayisi sifir ile bir arasinda degisiyor. Bunu bile bile muhendislik secmek nasil bir mantiktir anlamis degilim. Universiteye niye gidiyorsun ki o zaman? Erkek liselerinde bile daha fazla kiz oluyor.

ULUSLARASI ILISKILER

ISMI gercekten cok havali. Ama duragan bir sektor oldugunu da kabul etmek gerekiyor. Diplomat olma hayalleriyle bolume gelenler mezun olduklarinda genelde babalarinin isine geri donuyor. Bunun sebebi gayet net: Yeni ulkeler kurulmuyor. Elbette zahmetli bir is, bunun bayragini milli marsini ayarlamak gercekten kolay degil. Cok az insan yeni bir ulke kurmaya girisiyor.

Tabiatiyla uluslararasi iliskiler mezunlari bosta kaliyor.

HEMSIRELIK

EN cok istedigim bolumdu. Ogrencilerin tamamina yakini kiz oluyor. Eger akrabalar Hangi bolumde okuyorsun? diye sorduklarinda biraz utanmayi bastan kabul edersen guzel bir egitim hayati seni bekliyor. Elbette mezun olduktan sonra hemsirelik yapmak zorunda degilsin. Erkekten hemsire olmaz. Gecen ay hastaneye yattigimda bana erkek bir hemsire verdiler, yemin ederim tiptan sogudum.

PSIKOLOJI

Bu bolumu sececeklere tavsiyem once bir p$ikologa gorunmeleri. Her sey aslinda sende bitiyor cumlesini kurmak icin dort sene dirsek curutmeniz gerekmedigini oracikta anlayabilirsiniz.

ISLETME

TIBBI bitirdiginizde doktor, muhendisligi bitirdiginizde muhendis, eczaciligi bitirdiginizde eczaci, isletmeyi bitirdiginizde ise mezun oluyorsunuz. Mezun olmak da son yillarda tek basina yeterli gelen bir vasif degil. Isletme ogrencileri genellikle girisimcilik kulubu kurarlar ve cogunun egitim hayati boyunca yaptigi tek girisim bu olur.

COGRAFYA

BIR grup cografya hocasinin issiz kalmamasi adina cografyanin hala bilimden sayilmasi beni uzuyor. Ben bu kadar yerinde sayan, gelisime kapali bilim gormedim. Diger bilimlerde bir bulus, bir beyin firtinasi olur ama cografyada degisen bir sey yok. Karadeniz de daglar denize yillardir paralel, Ege hala girintili cikintili ve Italya sakin bir sekilde cizmeye benzemeyi surduruyor. Yani cografyada hicbir sey degismiyor ama cografya hocalarinin maaslari surekli degisiyor. Bugun 2 bin liraya yakin maas aliyorlar. Cok yazik.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder