3 Ocak 2018 Çarşamba

YILMAZ ÖZDİL : NE YAPSAYDI NEVİN?



YILMAZ ÖZDİL : NE YAPSAYDI NEVİN?

3 Ocak 2018

Üç çocuğunun annesi olan eşini sopayla döve döve öldürdü taksirle yani dikkatsizlikle öldürmekten yargılanıp bir senede çıktı.

*

Eşini kafasından pompalı tüfekle vurdu sarhoştum tüfeğimi inceliyordum yanlışlıkla ateş aldı dedi serbest bıraktılar.

*

Eşini tabancayla öldürdü dört senede sokağa saldılar tecavüz etmeye çalıştığı 19 yaşındaki gelinini iple boğdu.

*

80 yaşındaki eşini bıçaklayarak öldürdü 83 yaşındaydı yaşına hürmeten cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

*

17 yaşındaki kızcağızı kendisine aşık olmuyor diye 37 yerinden deşip kafasını testereyle kestikten sonra buzdolabına koyan manyak beş senede serbest bırakıldı… Yuh be kardeşim denilince pardon deyip rica minnet tekrar tutuklandı.

*

Musallat olduğu hamile kadını boğarak öldürüp mahkemede kravat taktığı için "iyi hal" indirimi alan var. Aşkına karşılık vermeyen genç kızı benzinle yakarak ormana gömüp mahkemeye takım elbiseyle geldiği için "iyi hal" indirimi alan var. İlişki teklifini reddeden talihsizi sopayla döve döve öldürüp "zaten travestiydi" indirimi alan var. Eşini delik deşik edip "tayt giyiyordu" indirimi alan var. Doğrayıp buzdolabına koyup "piercing takıyordu" indirimi alan var. "Tanımadığı insanlara sokakta saati sorarak cilve yaptı" indirimi alan var. Benzinle cayır cayır yakıp "çok sık banyo yapıyordu şüphelendim" indirimi alan var. Gırtlağını kesip "benden izinsiz çarşıya alışverişe gitti" indirimi alan var.

*

Herif henüz 16 yaşındaki kuzenini zorla kaçırdı imam nikahıyla kapattı pencereden dışarı bakıyor diye bıçakla delik deşik ederek öldürdü alt tarafı dört sene yattı çıktı konu komşu devreye girdi çöpçatanlık yaptı kız buldular resmi nikahla evlendi resmen evliyken gitti dul bir kadınla yaşamaya başladı evimin tapusunu senin üstüne yapacağım dedi iki sene oyaladı tapuyu vermeyince hır çıktı dul kadın bağırıp çağırmaya başladı sen misin bağıran baltayı kaptı kadının kafasını harrss diye ikiye böldü alt tarafı altı sene yattı gene çıktı mahalleli gene devreye girdi bu herifi Hande Ataizi'nin sunduğu "dest-i izdivaç" programına gönderdiler e böylesine cazip pırıl pırıl damat adayı her zaman bulunmaz kapanın elinde kaldı Arap asıllı bir kadınla evlendi neyse ki o kadını öldürmedi boşandı şansını tekrar denemek için bu defa Flash tv'deki "ne çıkarsa bahtına" isimli evlilik programına katıldı "kader kurbanıyım" dedi "yuva kurmak benim de hakkım 62 yaşındayım şeker hastasıyım bir su verenim olsun istiyorum" dedi bu program sırasında bir kadınla daha imam nikahıyla yaşadığını itiraf etti acaba onu da öldürdü mü diye merak edildi onu öldürmemişti üçü gayrimeşru beş kadınla evlenip sadece ikisini öldürdüğü ortaya çıktı duygulu anlar yaşandı iki ay sonra Seda Sayan'ın show tv'deki evlilik programına konuk edildi Seda Sayan seyircilere dönüp "bu kadar güleryüzlü bir katil gördünüz mü?" diye sordu kahkahalarla alkışladılar bu rezillikler silsilesi şikayet edildi güya soruşturma açıldı reşit bile olmayan imam nikahlı eşlerini hunharca katleden heriflerin ekranlara çıkarılmasının alkışlanmasının sevimli damat adayı olarak gösterilmesinin "basın özgürlüğü"ne girdiğine hükmedildi.

*

10 yaşındaki erkek çocuklarına tarikat yuvasında senelerce tecavüz edildiği ortaya çıktı aile bakanı "bi kerecik" dedi.

11 yaşındaki kız çocuklarını koynuna alan 75 yaşındaki sapıklara af çıkarmaya çalıştılar başbakan "bi kereliğine" dedi.

*

Akp milletvekili hayvanlara tecavüz eden insanlara yeniden hayvan sahibi olabilmeleri için "bir şans daha" verilmesini önerdi.

*

Isparta Yalvaç'ın Koruyaka köyü'nde tabanca zoruyla tecavüz eden hamile bırakan "çocuklarını öldürürüm" tehdidiyle tacize devam eden "sevgilim olduğunu söylerim seni rezil ederim sana değil bana inanırlar" tehdidiyle rahatsız etmeyi sürdüren kahvede pazarda Nevin'in adını çıkaran Nevin'in eşi evde yokken kapıya dayanan olay gecesinde belinde tabancayla iki katlı evin damına tırmanarak içeri girmeye çalışan eniştesini… Av tüfeğiyle vurup kafasını keserek köy meydanına fırlatan "arkamdan konuşmayın artık işte namusumla oynayanın kellesi" diye bağıran Nevin'e müebbet hapis cezası verildi!

*

Erkek kadını öldürürse serbest.

Kadın erkeği öldürürse müebbet.

*

Üstelik ne yapsaydı Nevin?

*

Hadise Los Angeles'ta yaşanmıyor küçücük bir Anadolu köyünde yaşanıyor… Kocasına veya ailesine "tecavüze uğradım" diyebilir miydi? Sahip çıkılır mıydı? Karakola gitse komşuları söylediklerine inanır mıydı? "Kuyruk sallamıştır" demezler miydi? O köyde hayatına devam edebilir miydi? Etmese nereye gidebilirdi? Susup tecavüze uğramaya devam mı etseydi? Çaresizliğine nasıl bir çare bulabilirdi?

*

Anlattıklarının hepsi yalan bile olsa sevgilisi bile olsa… Erkek öldürünce serbest kalıyorsa kadın öldürünce niye müebbet alıyor?

*

"İyi hal"den faydalanmak için fön çektirip makyaj mı yapsaydı?

*

Ve bugün duruşması var Nevin'in.

*

2018'in ilk yazısında her şeyi boşverip onu yazmak istedim.

Hepinizin haberi olsun herkes elini vicdanına koysun istedim.

*

Bırakın Nevin'i kardeşim…

Adaletsizlikleri ayyuka çıkan hukukumuz için yeniden adaletin miladı olsun.

http://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/yilmaz-ozdil/ne-yapsaydi-nevin-2157834/


a45UyF587661-180103141346 Oraj Poyraz At Neomailbox 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2018/01/03  15:00 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder