19 Ocak 2018 Cuma

"ÇOĞUNU AKRABASI HAMİLE BIRAKMIŞ" HASTANE YÖNETİMİ HER ŞEYİN FARKINDA...

Sağlık Bakanı, vali, başhekim ağızlarını her açtıklarında yeni bir saçmalık ortaya çıkıyor.
Zırva tevil götürmez lafı var ya, işte onun bir kanıtı daha.

Adamlar çocuk tecavüzlerini artık kanıksamışlar, normal saymaya başlamışlar, devletin yasalarını ve mevzuatını da umursamamaya başlamışlar, yasa dışına çıkmaktan korkmamışlar.
Ve şimdi iş ortaya dökülüp saçılınca da, bir sürü dalga dubara yapıyorlar.

Bu ülke yasaların muteber olduğu bir ülke değil.
Çadır devleti.
Başına buyruk.
Yasalar ve yasal nizam düzgün insanlara eza cefa etmek için.
Zalimler, namussuz, hırsız, ahlaksızlar için yasal nizamın yarattığı bir sıkıntı yok.
Onlar zaten kolayca etrafından dolaşıp geçiyorlar.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     



"ÇOĞUNU AKRABASI HAMİLE BIRAKMIŞ" HASTANE YÖNETİMİ HER ŞEYİN FARKINDA...

19.01.2018

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ortaya çıkan 115 hamile çocuğa ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Hastanedeki skandalın ortaya çıkmasını sağlayan hastanede soysal hizmet uzmanı olarak çalışan İclal N. (32) Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'ye konuştu.

17 YAŞINDA BİR ÇOCUKLA ORTAYA ÇIKTI

Aynı hastanede Haziran 2012'den beri görev yaptığını söyleyen İclal N. şunları anlattı: "Ailemden aldığım eğitim gereği mesleğimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. 9 Mayıs 2017'de hastanenin Sosyal Hizmet Birimi'nde görev almaya başladım. Olay önce hastaneye gelen ve hamile olduğu anlaşılan 17 yaşındaki bir çocuğun raporu ve emniyete yapılması gereken bildirim yazısının olmaması ile ortaya çıktı. O gün benim yerimde nöbetçi olan N. D. 'den gerekli evrakları istedim. Ancak bunlar verilmedi. Bu durumu tutanak altına aldık ve hastane yönetimine bildirdim. Bir süre sonra geçmiş ayları kontrol ederek eksik bir evrak olup olmadığını tespit etmek istedim. Ben bu birimde 2017'de göreve başladığım için 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 dönemini kontrol ettim. 2016 ve önceki yıllara bakamadım bile. "

"TUTANAKLA İLGİLİ İŞLEM YAPILMADI"

"5 ay 9 günlük süreçte hastaneye gelen 18 yaşın altındaki hamile çocuk sayısı 250 civarında. Bu çocuklardan 115'i için emniyete bildirimin yapılmadığını tespit ettim. Diğer çocuklar için bildirim yapılmış. 115 çocuk ile ilgili emniyet birimine bildirim yapılmadığı gibi hastane polisinin protokol defterinde de kayıtları yok. Yaptığım tespiti tutanak altına alarak başhekim yardımcısı A. A. 'ya bildirdim. Tutanağın tarihi 12 Haziran 2017. Ancak bu tutanak ile ilgili bir işlem yapılmadı. En son dilekçe ile başvuruda bulundum. 15 gün içinde dilekçeye yanıt verilmesi gerekirken yine yanıt gelmedi. 29 Eylül günü başhekim yardımcısı A. A. 'nın odasına giderek sözlü olarak da dilekçenin akıbetini sordum. Bu görüşmeden 3 gün sonra görev yerim değişti. Hastane binasının dışında Sefaköy'de bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde görevlendirildim. Bu birime görevlendirildikten sonra avukatımla da konuşarak konuyu savcılığa bildirmeye karar verdim. Elimdeki listeler tutanakları diğer evraklarla birlikte savcılığa başvurduk. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ihbar dilekçemden sonra 3 Ekim günü ifademi de aldı. "

115 çocuğun hamile olduğunu yetkililere bildirmediğini tespit edenlerden İclal N. 'nin bilgi paylaştığı Psikolog I. Ö. de Habertürk'ten Öznur Karslı ve Müslim Sarıyar'a konuştu.

"BİR ANLAMDA NORMALLEŞMİŞTİ"

Sağlık Bakanlığı'nın "ergen hamilelere psikodestek projesi" kapsamında hastanede 1 yıldır çalışan ve geçen ay görevini tamamlayan Psikolog I. Ö. şunları söyledi:

"Bildirim yükümlülüğü olmasına rağmen bunun yapılmamasının 2 nedeni var: Bilgi eksikliği ve (çok sık karşımıza çıkmasından dolayı) cinsel istismar ve çocuk gebeler gerçeğini normalleştirmek... Hastane Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı çok göç alan bir bölgede. Bu tip vakalar sıklıkla geldiği için bir anlamda normalleşmişti. Suriyelilerin yoğun yaşadığı ilçedeki hastanede bu vakalar sık olduğu için durum hasır altı edildi. Bildirim yapılmamasıyla ilgili bir kasıt yoktu. "

"ÇOĞUNU AKRABASI HAMİLE BIRAKMIŞ"

18 yaş altı gebeliklerin çok karşılaşılan hasır altı edilen küçük yaşta resmi nikâhla meşru kılınan bir olgu olduğunu dile getiren I. Ö. skandalla ilgili tespitlerini aktardı: "Çevirmen bulabildiğim her koşulda istismara uğrayan çocuklara psikoterapi yaptım. Çoğu akrabası tarafından hamile bırakılmış bir kısmı cinsel istismara uğramış. Erkekler 25-26 yaşlarında. Yasal süreci biz de takip ediyoruz. Etik olarak üzerine gittik durumun gündeme gelmesinden çekinmedik. "

Olayı ortaya çıkaran ve görev yeri 2 kez değiştirilip hakkında inceleme başlatılan sosyal hizmet uzmanı Ş. İ. N. 'nin ise savcılık ifadesinde "Kayıtları incelediğimde 1 Ocak 2017'den 24 Mayıs'a kadar 18 yaşından küçük kızlara ait gebeliklerin hastanedeki Çocuk İzleme Merkezi'ne güvenlik güçlerine ve savcılığa bildirilmediğini tespit ettim. Bu konuda görevi kötüye kullanmaktan ihbarda bulundum" dediği öğrenildi. Ş. İ. N. iddiayı mevcut birimdeki I. Ö. dışında kimseyle paylaşmadığını da ifadesinde kaydetti.

"TÜMÜ İFADEYE ÇAĞRILDI"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olayın savcılığa intikal ettiği tarih olan 3 Ekim'de soruşturma başlatıldığını belirterek şunları kaydetti: "Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme gerekse çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bir Cumhuriyet başsavcıvekili ve 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. "

"77 HAMİLE ÇOCUKLA İLGİLİ TESPİT YAPILAMADI"

İddialarla ilgili 12 Haziran 2017'de tutulan tutanakta 18 yaş altı hamile olan 115 çocuk içinden 38'inin 15 yaşından önce hamile kaldığı bu durumun rıza aranmaksızın çocuk cinsel istismarı suçu kapsamında olduğu 77 hamileyle görüşülmediği için durum tespiti yapılamadığı belirtildi.

"KİMİN İHMALİ YA DA HATASI VARSA ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan durumdan derin üzüntü duyduklarını belirterek "Sağlık Bakanlığı bu sıcak hadise için polisiye rol üstlenip çözmeye kalkışırsa o zaman biliniz ki bu hastalar hastanelerden çekinir ve merdivenaltı dediğimiz yola doğru gider. Bu sorunu çözmeye Sağlık Bakanlığı tek başına soyunamaz" dedi.

Demircan "Bugünün sorunu değil uzun yılların sorunu. Toplumumuz böyle bir sorunla devam edemez çözmeli. Bu üzücü olayda bir yanlışlık yapıldıysa ortaya çıkarmak için gerekli denetim mekanizmamızı harekete geçirdik. Rapor geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız. Kimin ihmali ya da hatası varsa ortaya çıkaracağız" diye ekledi.

"ÖNCE YÖNETİCİLERLE PAYLAŞILMASI LAZIM"

Hazırladığı tutanakla durumu savcılığa ihbar eden hastane görevlisi hakkında inceleme başlatıldığı iddialarını da yanıtlayan Demircan "Rapor gelmediği için değerlendirme yapmak doğru olmaz. Mevzuat gereği böyle bir durum tespit ettiyse bu bilgiyi yöneticilerle paylaşması lazım. Konunun ilgili bakanlığı var bu bilgiyi bakanlığa bildirmeliydi" diye konuştu.

Odatv.com

https://odatv.com/cogunu-akrabasi-hamile-birakmis-1901181200.html


a45UyF587661-180119153451 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/01/19  16:47 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder