25 Ocak 2018 Perşembe

HASAN AKAR'IN “ATATÜRK'E HAKARET" DAVASI

Bu o. Çocuğunun tutuksuz yargılanması başlı başına ayrı bir hakaret konusudur.
Bir de beraat ettirirlerse bu da size hem ölçü hem de kapak olsun.
Yüce Ümmet Yargısının adaletini size öğretmiş olur.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

HASAN AKAR'IN "ATATÜRK'E HAKARET" DAVASI

25.01.2018

Serpil KIRKESER / İSTANBUL (DHA) "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının İstinaf Mahkemesi'nde bozulması üzerine Hasan Akar'ın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Akar'ın avukatının reddi hakim talebi reddedildi.

HASAN AKAR DURUŞMAYA KATILMADI

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Hasan Akar katılmazken Avukatı Mustafa Arıboğa hazır bulundu. Hakim sanık Akar'ın avukatı Mustafa Arıboğa'nın bir önceki duruşmada yaptığı reddi hakim talebinin bir üst mahkeme olan Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildiğini açıkladı. Hakim davaya konu videonun sosyal paylaşım sitesi 'Youtube'de kim tarafından ne zaman yayınlandığı konusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi istenmesine karar verdi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Hasan Akar'ın da 9 Mayıs 2017 tarihinde saat 19.00'da bir televizyon kanalında ana haber programında yayınlanan bir videoda söylediği sözlerine ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonunda iddianame hazırlayan savcılık söz konusu videoda Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğunu belirterek Akar'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2 5 yıldan 7 5 yıla kadar hapsi talep etmişti. Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi 19 Temmuz'da görülen duruşmada Hasan Akar'ı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından toplam 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmış ve Akar'ın tutukluluk halinin devamına hükmetmişti. Hasan Akar'ın avukatı karara itiraz etmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi de Hasan Akar'ın konuşmayı 2004 yılında yaptığı yönünde savunması bulunduğunu yerel mahkemenin bunu araştırmadan konuşmanın televizyonda yayınlandığı 9 Mayıs 2017 tarihini suç tarihi kabul ederek hüküm kurduğunu 12 yıllık zamanaşımı tartışmasına girmeden kurulan hükmün bozulmasına 5 Ekim'de karar vermiş ve Akar'ın da tahliyesine hükmetmişti.

http://www.mynet.com/haber/guncel/hasan-akarin-ataturke-hakaret-davasi-3648416-1


a45UyF587661-180125161236 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/01/25  17:47 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 

--

Oldukten sonra unutulmak istemiyorsaniz, ya okunmaya deger bir kitap yazin ya da yazilmaya deger isler basarin. Benjamin Franklin

Zina yapan evlilerin taslanarak oldurulmesini emreden ayet, Ayse nin doseginin altindaki sahifede yazili bulunuyordu.
Peygamber olunce Ayse onun defin islemleriyle mesgul iken, evin acik kapisindan iceri giren bir keci o sahifeyi yedi ve boylece taslama cezasi Kuran dan cikti; ama hukmu devam ediyor.

Ibni Mace 36/1944; Hanbel 3/61; 5/131, 132, 183; 6/269

Yargi devlet hayatinin efendisi degil, devlet politikasinin hizmetkari olmalidir.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder