16 Nisan 2018 Pazartesi

AKP VE CHP'Lİ VEKİLLER MUTSUZ: YENİ HEDEF BELİRLEDİLER

Hep söyledim, ülkenin en büyük ve en yetkili meclisi, meclisinin durumu böyle olmamalıydı.
Meclis sancılı, hem il ve ilçelerdeki siyasi eğilimleri adil ve doğru şekilde yansıtmıyor, hem de liderlerin oligarşisine boyun eğmiş.
Mevcut seçim sistemi, ve partiler yasası bu yanlışları giderecek şekilde düzeltilmeli.

İkinci olarak Türk siyasetinin bir menfaat kapısı olduğu netleşiyor.
Bunun da ortadan kaldırılması lazım.
Siyasetin finansmanının çok sıkı şekilde denetlenmesi ve çok sıkı kurallarla kontrol altında tutulması gerekir.
Salt bunun için ayrı bir anayasal kurum oluşturmak dahi düşünülmeli.
Siyasetin saydam ve doğru şekilde muhasebeleştirilmesi, siyasilerin siyaset üzerinden kişisel menfaat temin etmelerini önlenmesi, yerel ve küresle oligarşinin, yabancı devletlerin Türk siyasetini finanse etmesi ve siyasetçilerine kaynak aktarmasının önlenmesi şarttır.

Siyaset alanında rüşvet Osmanlı'da doğal ve sistemin bir parçasıydı.
Bu arızalı durumu ABD'de örnek almıştır.
Rüşvet alt düzey memurlarda da, siyasetçilerde de bir çürüme, bozulma, ahlaksızlıktır.
Vergi daireside rüşvet alan memur ne kadar ahlaksızsa, rüşvet alan başbakan, Cumhur-başkanı(!?)aşkanı da aynı şekilde ahlaksızdır.
Hatta daha ağır bir durumdur.

Zimmet,İrtikap,rüşvet

Devlet Memurunun devlete karşı işleyebileceği üç büyük suç vardır.
Zimmet, İrtikap ve rüşvet.

Zimmet memurun kamu varlığına el koymasıdır.

İrtikap memurun görevini tehdit ya da şantaj unsuru olarak kullanarak menfaat sağlamakdır.

Rüşvet ise memurun görevini yapmak için menfaat sağlamaktır.

İrtikap ile rüşvet arasında ince bir nüans vardır.Rüşvet zaten yapmakta olduğun görevi için ayrıca kişisel yarar sağlamaktır.İrtikap ise görevini yapmakla tehdit ederek kişisel yarar sağlamaktır.

Misal bir zabıta memuru esnafı ceza yazmakla tehdit ederse ve açıktan para isterse bu irtikaptır.Tapu memuru tapu işlemi yaparken ayrıca para isterse bu rüşvettir.

Konu mankenimiz RTE olsun. Koca koca holdingleri ek vergi salmakla, yeni soruşturmalarla, kurmaca mahkemelerle, yani zarar vermekle tehdit ederek bunların TÜRGEV'e bağışta bulunmaya zorlanması İRTİKAP suçudur. Kamu ihalelerinde ihaleyi alanın öncesinde ya da sonrasında RTE'nin emanetçisi kişi, kurum ya da vakıflara bağışlarda bulunması ise RÜŞVETTİR. Misal İsviçre'de bulunan hesap dökümleri, SWIFT yapanların listesi bize rüşvetçilerin listesini verecektir. Örtülü ödeneğin kişisel işlerde kullanılması ise ZİMMET suçudur.

Çoğu insanın yanılarak suç değil de nüfuz suistimali olarak düşündüğü, basitçe ahlaksızlık ya da ayıp bir iş olarak düşündüğü işlerin büyük bölümü ya rüşvettir, ya irtikapdır.Yeterli delil, sağlıklı bir yargılamayla bunların mahkum olmaları gerekir.

İşin tuhafı halen cumhur-başkanı(!?) olan zatın fiilen hiçbir suçtan yargılanması imkansızdır. Vatan ihanet suçunun içi boşaltılmıştır. Hempalarının (olumsuz, karanlık ve kötü işlerde birlikte hareket eden insanlar.) yargılanmaları ise ancak devr-i sabık olduklarında mümkündür. Açıkçası minareyi çalan kılıfını da hazırlamıştır.

Zimmet suçu TCK'nin 202 nci maddesinde hüküm altına alınmıştır. Buna göre; "Görevi sebebiyle kendisine tevdi olunan veya muhafaza, denetim veya sorumluluğu altında bulunan para veya para yerine geçen evrak ve senetleri veya diğer malları zimmetine geçiren memura altı yıldan oniki yıla kadar ağır hapis ve meydana gelen zararın bir misli kadar ağır para cevazı verilir.

İrtikap Türk Ceza Kanununun (TCK) 209 uncu maddesinde şu şekilde tanımlanmıştır:  "Memuriyet sıfatını veya görevini kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına haksız olarak para verilmesine veya sair menfaatler sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına, bir kimseyi icbar eden memura altı yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası verilir.

TCK'nin 211 inci maddesinde düzenlenen Rüşvet suçu bahsi geçen madde de şu şekilde tanımlanmıştır: "Ceza Kanunun tatbikinde memur sayılanların, kanunen veya nizamen yapmaya veya yapmamaya mecbur oldukları şeyi yapmak veya yapmamak için aldıkları veya başkalarına aldırdıkları para, hediye ve her nam altında olursa olsun sağladıkları diğer menfaatler ile bu maksatla alıp sattıkları veya ihale eyledikleri taşınır ve taşınmaz malların gerçek değeri ile verilip alınan bedel arasındaki fahiş fark rüşvet sayılır.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


AKP VE CHP'Lİ VEKİLLER MUTSUZ: YENİ HEDEF BELİRLEDİLER

Binlerce lira maaş alıp Meclis toplantılarına bile katılmayan milletvekilleri yeni bir yol ayrımında. CHP ve AKP kulislerinde 2019 öncesi en büyük rağbeti milletvekiliiği adaylığı değil belediye başkanlığı adaylığı görüyor.

Haber Merkezi

Pazartesi 16 Nisan 2018 14:14

Bir süredir artık vekilliğin iyice değersizleşmesi mali olarak getirisinin belediyelerin gerisinde olması ve vekillerin belediye başkanları karşısında ceketini ilikler hale gelmesi milletvekillerini yeni arayışlara itti.

Bu arayışta akıllara ilk gelen durak belediye başkanlığı koltuğu olurken CHP içinden birçok vekil şimdiden çeşitli il ve ilçe belediyeleri için adaylığını açıkladı.

Bugün basına yansıyan bir habere göre AKP'de de durum farksız değil.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre bazı AKP'li vekiller "Önümüzdeki dönemde Meclis'te olmanın çok bir anlamı olmayacak. Vekillerin bir işlevi kalmayacak. Bırakın talepleri iletmeyi bakanları Meclis'te bile görmek mümkün olmayacak" diyerek seçimlerde aday olmayacaklarını dile getiriyor. Bazı vekiller de parlamento üyesi olmak yerine belediye başkanı olmanın daha önemli olacağını belirterek belediye başkan adaylığı için kulis yapıyor.

Seçimler yaklaşırken vekillikten vazgeçip belediye başkanlığına aday olacak isimlerin listesi şimdiden merak konusu.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/akp-ve-chpli-vekiller-mutsuz-yeni-hedef-belirlediler-235133


a45UyF587661-180416145901 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/04/16  15:51 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Vinum aqua miscere
Sarabina su katmak

Latin Atasozu

Omer, peygamberden, halkin dogru yoldan sapmamalari icin kendisine birseyler soyleyip yazmasini istediginde; Peygamber: Allah in Kitabi bize yeter dedi.

Buhari Itisam 26, Ilim39, Cenaiz 32, Merza 17; Muslim Cenaiz 23, Vasaya 22)

Memleketin efendisi hakiki mustahsil olan koyludur.

K.Ataturk

Ileriyi gorebilme, enerji, tek amaca baglilik, Hunlarin secimi ve kullanimi, cabalara degecek bir hedefe baglilik mukemmel bir komutanin ozellikleri haline gelir.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder