24 Temmuz 2018 Salı

(SÖZDE) POYRAZKÖY DAVASI HAKİMİNİN YAZDIĞI SAVUNMA ORTALIĞI KARIŞTIRDI

(SÖZDE) POYRAZKÖY DAVASI HAKİMİNİN YAZDIĞI SAVUNMA ORTALIĞI KARIŞTIRDI

19.07.2018



(SÖZDE) "Kafes eylem planı" (SÖZDE) "Amirallere suikast" (SÖZDE) "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile (SÖZDE) "ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar"a ilişkin dosyaların birleştiği 8'i tutuklu 85 sanıklı (SÖZDE) "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının görülmesine devam edildi.

Yaklaşık 4 yıldır görülen 8'i tutuklu 84 sanığın yargılandığı (SÖZDE) Poyrazköy Davası'nda üye hakimin bakanlığa gönderdiği yazı avukatların duruşma salonunu terk etmesine neden oldu. Tutuklu sanıklar Ercan Kireçtepe Erme Onat ve Eren Günay usülsüz yargılama yapıldığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Bu başvurunun ardından Adalet Bakanlığı mahkemeden AİHM'ne savunma yapmak için dava hakkında bilgi istedi. Bu bilginin istenmesi üzerine Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'nun izinli olması nedeniyle Üye Hakim Mehmet Hamzaçebi imzalı yazı ile bakanlığa cevap verdi.

KRİZE NEDEN OLAN YAZI

Hakim Hamzaçebi tarafından yazılan 3 sayfalık dava özeti bugünkü duruşmada hakimin davadan reddedilmesi talebine ve avukatların salonu terk etmesi gibi krizlere neden oldu.

"CD VE DVD İMAJLARI NEDEN ALINMADI?"

AİHM'ne başvuran sanıkların delillerin hukuksuz olduğuna ilişkin açıklamalarından biri 'aramalarda ele geçirilen CD ve DVD'lerin yasa gereği o anda imajlarının polis tarafından alınmaması'

Hakim Hamzaçebi ise bu açıklamanın doğru olmadığını şu gerekçelerle açıklamaya çalıştı:

"Aramalarda ele geçirilen CD ve DVD ile ilgili arama yapılan yerde o zamanki teknik donanım itibariyle bulunacak metaryalin mahiyeti önceden bilinmemesinden ötürü el konulan CD ve DVD'lerin imajları alınamadı"

Hamzaçebi yazısında CD ve DVD'lerin imajlarının arama yapılan yerde değil de emniyette alınmasının tek başına bu CD ve DVD'lerin usule aykırı elde edildiği ve delillerin sıhhatini etkileyeceği anlamına gelmediğini iddia etti.

ÖZEL RAPORLAR MAHKEMEYİ ETKİLEMEYE YÖNELİK

Sanıkların ikinci itirazı ise özel bilirkişi raporlarına dayanıyor. Bilirkişinin hazırladığı rapora göre 'Dava dosyasında bulunan CD ve DVD'lerle oynanmış olabilir' Sanıklar bu konunun da mahkeme tarafından dikkate alınmadığına dikkat çekiyor. Hakim Hamzaçebi avukatların özel bilirkişilerden aldıkları raporun amacınının 'mahkeme tarafından aldırılan ve yeterli görülen raporların sıhhatini etkilemek' olduğunu ileri sürüyor. Hamzaçebi "Usulüne uygun arama sırasında sanık Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen CD ve DVD'lerin içeriği ile 'oynanmış izlenimini uyandırmak amacıyla' kendi özel istekleri doğrultusunda özel olarak Tevfik Koray Peksayar isimli şahsa düzenleme tarihi içermeyen rapor tanzim ettirerek dosyaya sunmuştur" ifadesini kullandı.

ASKERİ SAVCILIĞIN RAPORU MANÜPÜLE İÇİNMİŞ

Dava kapsamında dosyada bulunan hard disk ile ilgili Askeri savcılığın hazırladığı rapora da değinen hakim Hamzaçebi "Askeri savcılık tarafından hazırlanan raporun manüpüle amaçlı olarak bir kısım sanıklar müdafiler tarafından mahkememiz dosyasına bilgi mahiyetinde sunularak CD ve DVD'lerin hash değerleri ile oynandığı izlenimini vermeye çalışılmıştır" dedi.

"POLİS BİZE ŞİFAEN BİLGİ VERİYOR"

Sanıkların diğer bir iddiası da (SÖZDE) Kafes Eylem Planı'nın bulunma tarihinden önce sanık Eren Günay'a savcılık ifadesinde (SÖZDE) 'Kafes Eylem Planı'nın' sorulması oldu. CD ve DVD'lerde yapılan ilk incelemede (SÖZDE) Kafes Eylem Planının bulunamadığını ancak ikinci incelemede bulunduğunu belirten hakim Hamzaçebi ikinci incelemede yapılan tespitin ardından savcılığa şifai olarak bilgi verildiğini söyledi.

Raporun hazırlanmasının zaman alacağı için emniyet tarafından savcılığa şifai olarak bilgi verildiğini ileri süren Hamzaçebi "Eren Günay'ın savcılık sorgusunda Kafes Eylem Planının bulunduğu DVD'deki hususların kendisine sorulmasına engel bir hal içermemektedir. Zira soruşturma savcısının şifahi olarak vakıf olduğu bir konuyu sanığa sorarak cevaplamasını istemesinin sanki daha önceden bilinmeyen bir konuda soru yöneltilmiş şekilde algılanması ve manipüle edilmesi amacıyla sorulduğu algısı uyandırmaktadır" dedi.

Sanık avukatları ise Hamzaçebi'nin Adalet Bakanlığı'na gönderdiği bu savunmanın ihsas-ı rey (tavrını belli etme) anlamına geldiğini belirterek reddi hakim talebinde bulundular.

Mahkeme bu talebi reddederken tüm sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi.

--
BU ELLER MIYDI?
. . . . . .
Bu eller miydi masallar arasindan
Ruyalara uzattigim bu eller miydi.
Arzu dolu, yasamak dolu,
Bu eller miydi resimleri tutarken uyuyan.
Bilyalarin aydinlik dunyaciklari
Bu eller miydi hayati o dunyalarin.
Altin bir oyun gibi eserdi
Altin tuylerinden mevsimin ruzgari.
Topraktan evler yapan bu eller miydi
Ki simdi degmekte toprak olan evlere.
El isi vazifelerin onunde
Tirnaklarini yiyerek dusunmek ne iyiydi.
Kaybolmus o cizgilerden
Falcinin saadet dedikleri.
O koylu cakisinin kestigi yer
Sogut dallarindan duduk yaparken...
Bu eller miydi kesen mavi serceyi
Birkac damla kan ki zafer ve kahramanlik.
Yorganin altina saklanarak
Bu eller miydi sevmeyen geceyi.
Ayrilmis sevgili oyuncaklardan
Kirmis kucucuk siselerini.
Ve her seyden ve her seyden sonra
Bu eller miydi Allaha acilan !

Fazil Husnu DAGLARCA

--

Muslumani dunyevilestirmek, ona yapilacak cok buyuk bir zulumdur.
Cunku dunyevilesmek, yavas yavas sinsice farkinda olmadan kufre ve ebedi felakete goturur.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

--

Terbiyenin sirri ogrenciye saygi ile baslar.

R.w.emerson

--

Ilim tukenmez bir hazine, akil eskimek bilmez bir elbisedir.

Hz.Ali

a45UyF587661
--


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder