Eski Türk filmlerinde kötü adamlar iyi kadınları sermaye yapmak için önce onu borçlandırır, sonra da senet imzalatır.
Ve filmin de, sermaye edilen kadının hayatının sonuna kadar o borç bir türlü bitmez, sürekli faiz işler, ve o senet de gündemde kalmaya devam eder.
Ülkemize yapılan da işte böyle.
Borçlandırarak köle etme yöntemi uygulanıyor.
Halk borçlanmaya alıştı.
Tam da köyden kente taze düşmüş dilber gibi.
Türk halkı kolayca aldığı kürk, mücevher, lüks, tatlı yaşamı hemen de benimsedi.
Filmin sonunu biliyoruz.
L2fSIJNoA0xfSNxA
TEPAV: TÜRKİYE'DEN SERMAYE ÇIKIŞI HIZ KAZANDI 3.6 MİLYAR DOLAR YURT DIŞINA GİTTİ
22.01.2019
TEPAV tarafından hazırlanan rapora göre son bir yılda Türkiye'ye gelen sermaye hızla azaldı ülkeden ayrılan yerli sermaye 3.6 milyar dolara ulaştı.
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in aktardığına göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Türkiye'ye gelen ve Türkiye'den giden doğrudan yatırımlardaki gelişmeleri içeren raporunun Ocak 2019 sayısını yayımladı.
Rapora göre Türkiye'den yurt dışına giden (ODI) ve yurt içine gelen (FDI) doğrudan yatırımların seyrini gösteren ODI/FDI oranı Kasım 2018 tarihi itibarıyla 2017'nin sonuna göre 7.7 puan birden yükselerek yüzde 24.7'den yüzde 32.4'e çıktı. ODI/FDI oranındaki bu tehlikeli tırmanış yerli sermayenin yurt dışına kaçışının yabancı yatırımcıların yurt içine gelişinden daha hızlı arttığını ifade ediyor.
TEPAV'ın raporuna göre 2017 yılı sonunda yurt dışından 10 milyar 922 milyon dolarlık yabancı sermaye Türkiye'ye yatırım için gelmiş buna karşılık Türkiye'den 2.7 milyar dolar yerli sermaye çıkışı olmuştu. Geçen yılın kasım ayı sonuna gelindiğinde ise yıllık bazda ülkeye gelen yabancı sermaye tutarı sadece 167 milyon dolar artışla 11 milyar 89 milyon dolara çıkarken ülkeden kaçan yerli sermaye 897 milyon dolar birden artarak 3 milyar 598 milyon dolara fırladı.
YATIRIMLAR AZALDI
TEPAV raporunda Türkiye'ye gelen ve giden yerli-yabancı sermayedeki olağanüstü bozulmanın yanı sıra yabancıların Türkiye'de yerlilerin ise yabancı ülkelerde gerçekleştirdiği yatırımlarına ilişkin çok kritik veriler de yer aldı. Rapora göre 2018'in Ocak-Kasım aylarını kapsayan 11 aylık dönemde yerli yatırımcıların başka ülkelerde gerçekleştirdiği yatırım tutarı 2017'nin 11 aylık dönemine göre 745 milyon dolar birden artarak 3 milyar 585 milyon dolara çıktı. Buna karşılık yabancı yatırımcıların Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırım aynı dönemde 1 milyar 135 milyon dolar birden azalarak 6 milyar 573 milyon dolardan 5 milyar 438 milyon dolara geriledi.
TEPAV raporunda yerli yatırımcılar ülkeden ayrılırken yabancı sermaye girişinin niçin azaldığı konusunda ise tespit ve uyarılar yer aldı. Türkiye'nin yatırımlar için cazibesini kaybetmeye başladığı belirtilen raporda "Büyümeyi destekleyecek ve ekonomideki güven ortamını iyileştirecek politikaların uygulanması hukuk sisteminde normalleşmenin sağlanması hem Türkiye'nin kredi notlarının yükselmesi hem de yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisinin artması için kritik önemdedir" uyarısı yapıldı.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201901221037218194-tepav-turkiye-sermaye-cikisi-hiz-kazandi-uc-bucuk-milyar-dolar-yurt-disina-gitti/?fbclid= IwAR0YXGpZwIbU3WkHW_WJ_E_WoU7L-ONhuUIuyGr7cCwZTNLrjmxlBDHLLQ0&utm_source=https://l.facebook.com/&utm_medium=short_url&utm_content=k6CU&utm_campaign=URL_shortening
==============================
NORVEÇ'E İLTİCA EDEN TÜRKLERİN SAYISI SURİYELİLERİ GEÇTİ
22.01.2019
Dünyanın en gelişmiş ve refah seviyesi en yüksek ülkelerin arasında yer alan Norveç'te yabancılar polisinin (UDI) yayınladığı son yıllık iltica raporunda Türkiye vatandaşları ilk sırada yer alıyor. Raporda yer alan bilgilere göre 2018 yılında Norveç'e iltica eden her 10 kişiden 3'ü Türk.
Önceki yıllara ait verilere göre Suriye Somali ve Eritre vatandaşları son yıllarda en çok iltica eden ülke vatandaşları arasında ilk sıralarda yer alıyordu. Ancak bu durum 2018 yılında değişti. UDI'nin raporuna göre 2018 yılı içinde iltica eden Suriyeli sayısı 465'te kalırken Türklerin sayısı 765 olarak kayıtlara geçti ve listede ilk sıraya yükseldi.
Euronews'ten Mete Seymen'in haberine göre dünyanın farklı ülkelerinden normal yollar ile vasıflı göçmen alan Norveç güvenli ve refah seviyesi yüksek olması hasebiyle iltica ve sığınma kapsamında da bir çok insanın başvurduğu ülkelerin başında geliyor.
TÜRK VATANDAŞLARIN BAŞVURULARINDA HIZLI ARTIŞ
Norveç İsveç ve Danimarka gibi İskandinav ülkeleri gerek siyasi gerekse insani nedenlerle dünyada en fazla iltica başvurusu alan ülkeler arasında. Norveç yabancılar polisinin (UDI) yıllık raporunda Suriye Somali ve Eritre gibi en fazla sığınma ve iltica talep eden ülke vatandaşları arasına Türkiye'de eklenmiş oldu.
Türk vatandaşlarından gelen başvurulardaki artış nedeniyle Norveç yabancılar polisi (UDI) Haziran 2017 tarihinde yaptığı açıklamada dosya içeriklerinin daha dikkatli ve detaylı incelenmesi için başvuruların değerlendirilmesine belli bir süre ara verileceğini duyurmuştu.
Norveç göçmenlik bürosu Türklere ait olan dosyaları nasıl inceledikleri konusunda Avrupa ülkeleri ile de fikir alışverişi yapmak için süre istemişti. Bu durum otomatik olarak oturumların sonuçlanma süresini daha uzun bir zaman dilimine yaydı.
Ülkedeki genel iltica başvurularında son yıllara göre ciddi bir azalma gözükse de Türklere ait olan başvuruların sayısında ciddi bir artış meydana gelmesi ülke medyasında da yer buluyor. Norveç medyasında çıkan haberlerde Türkiye'den gelen iltica akınının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yoğunlaştığının altını çiziliyor.
BAŞVURULARIN YÜZDE 91'İ OLUMLU SONUÇLANDI
Norveç'te resmi verilere göre 2018 yılında toplam 97 ülkeden iltica başvurusu yapıldı. Başvuru ve değerlendirme süreçleri tamamlanan dosyaların yüzde 91 i olumlu sonuçlanarak kişilere oturumları verildi.
2018 yılında Norveç'e Türkiye'den iltica talebinde bulunanların sayısı 765'e yükseldi. Bu sayı Suriyeliler için 419 Eritre vatandaşları için 241 ve Iran vatandaşları için 119 olarak kayıtlara geçti.
Yıl içinde Türklerden en fazla başvuru haziran ayında gerçekleşti. Ocak ayında 5 kişi haziran ayında 216 kişi iltica talebinde bulundu.
https://tr.sputniknews.com/avrupa/201901221037223105-norvec-iltica-turk-suriye-gecti/?fbclid= IwAR3v8GjvjHnbghPYA8PqqLcbC8djqGj35NfPWBdqeEh_xb3y0EdrSZTH_cc&utm_source=https://l.facebook.com/&utm_medium=short_url&utm_content=k6H8&utm_campaign=URL_shortening===============================
AKP ANTALYA'YI BORÇ BATAKLIĞINA SÜRÜKLEDİ
AKP'li Menderes Türel yönetimi seçmenlere vaat olarak sunduğu birçok projenin hayata geçirmedi çılgın projelerle kamuoyunun meşgul etmeye çalıştı yapılan projelerin de oldubittiye getirilerek Antalya'nın değerleri tarumar edildi.
2014'te yılında Antalya Büyükşehir Belediyesini CHP'den alan AKP geçen 5 yıl içinde belediyeyi borç bataklığına sürükledi. AKP'li Menderes Türel yönetimi seçmenlere vaat olarak sunduğu birçok projenin hayata geçirmedi çılgın projelerle kamuoyunun meşgul etmeye çalıştı yapılan projelerin de oldubittiye getirilerek Antalya'nın değerleri tarumar edildi.
MENDERES TÜREL DÖNEMİNDE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇ BATAKLIĞINA SÜRÜKLENDİ
CHP Antalya İl Başkanlığı'nın açıklamasında belediyenin borç bataklığına sürüklenmesine dair açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
"İller Bankası'nın verilerine göre Türkiye'nin en borçlu 5. Belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi döndüremediği borçlardan dolayı belediyeye ait gayrimenkulleri ve taşınmazları satılığa çıkararak ve bütçe dengesini sağlamak için dış borçlanma yaparak Antalya'nın geleceğini ipotek altına almaya çalışıyor.
Sayıştay raporlarına göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin şu anki borcu 2 Milyar 100 Milyon TL'dir. Bu borç yükü maalesef tüm Antalyalıların sırtına binmiş durumdadır.
Bu borç yükünden kurtulmak isteyen katılımcı ve toplumcu bir belediyecilik anlayışını özleyen Antalyalılar 31 Mart'ta Menderes Türel yönetimine gerekli cevabı verecektir.
Hayal satmakta ustalaşan Menderes Türel'in 2014'ten bu yana yapamadığı çılgın projelerini Büyükşehir Belediyesi'ni nasıl borç batağına sürüklendiğini Antalya'nın doğasını nasıl tahrip ettiğini kentimizin kamusal varlıklarını yandaşlara nasıl ihale ettiğini bu hafta tek tek anlatacağız. "
Antalya örneği AKP'nin gurur projesi olarak sunduğu yerel yönetimlerin nasıl rant ve yandaş besleme kaynağına dönüştüğünün yalın bir örneği durumunda.
https://gazetemanifesto.com/2019/akp-antalyayi-borc-batakligina-surukledi-234834/?fbclid= IwAR3MynNjZmMILUOy4ftY-Y1d1WkI0s4hAiVBPZsvcVS0MgoMieGp45nk27E
-- a45UyF587661 Turk kuvvet ve zekasinin yenmedigi ve yenemeyecegi gucluk yoktur. Gazi Mustafa Kemal ATATURK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder