23 Ocak 2019 Çarşamba

Beyin göçü işte böyle oluyor.

Ancak, bu olayın en temel sebebi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı kuruluşlarında çağdaş ve parlak beyinli yöneticiler yerine yalnızca siyasi ve dini liyakat ölçülerine göre bademlerin atanması.

Ve böylece bir dönüşüm, çağdışına savrulma, verimsizleşme, üretkenliği yitirme, şevk ve heveslerin solması görülmekte.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



Yaklaşık 40 bin kişinin çalıştığı Savunma Sanayi sektöründe 6500 çalışanı bulunan ASELSAN'dan (çalışanlarının %59'u mühendis) geçen yıl kalifiye (5 yıl ve daha fazla çalışma süresi olan) 200 civarında mühendis ayrılmış.

(Benim kulağıma gelen daha fazla 400+. O.P.   L2fSIJNoA0xfSNxA)

Bu personelin açığı geçen yıl 950 mühendis alımı yapılmış olmasına rağmen giderilememiş durumda.

ASELSAN'dan ayrılan mühendislerin iş garantisi ile tamamına yakını yurtdışındaki önemli firmalarda işe başladıkları biliniyor.

Personelin istifalarında yönetimsel bürokratik sorunlar liyakatsiz kişilerin yönetimlerde görevlendirilmesi ücret zammı değil maaşlarda kısmi kesintilere gidilmesi gibi sorunların başı çektiği söyleniyor.

ABD Almanya Hollanda gibi ülkelerde istifa sonrası iş bulan kritik bilgilere sahip bu mühendislerin Türkiye'de aldıkları maaşların onlarca katı ücretlere uzun sözleşmeler üzerinden imza attıkları biliniyor.

Bu yurtdışına kaçırdığımız değerlerle sadece beyin göçü değil bilgi göçünü de yaşadığımız bir gerçek...


(Oraj POYRAZ)




--   a45UyF587661    Ne kadar zengin ve mureffeh olursa olsun  istikllden mahrum bir millet  meden insanlik karsisinda usak olmak mevkiinden yuksek bir muameleye lyik sayilamaz.  Gazi Mustafa Kemal ATATURK  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder