25 Ocak 2019 Cuma

SON DAKİKA... RUSYA'DAN ABD'YE VENEZUELA UYARISI!

Venezuela'da işler karışık.
Ama netleşen bir durum var.
Saflar...
İran, Çin, Rusya ve Türkiye bir tarafta.
Bu açık.

Diğer tarafta ise ABD var.
Yanında diğer batılı ülkeler var mı?
Bilimiyoruz.
Zaman gösterecek.
Ve saflar böyle böyle belli olacak.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


SON DAKİKA... RUSYA'DAN ABD'YE VENEZUELA UYARISI!

Son dakika... Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'yi Venezuela'ya askeri müdahale konusunda uyaran bir açıklama yayınladı ve "Stratejik ortağımızı desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi

Giriş: 24.01.2019 - 12:04 | Güncelleme: 24.01.2019 - 14:47 HABERTURK. COM

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD ve diğer ülkelerin Venezuela üzerindeki baskıyı arttırdıklarına dikkat çekildi.

"Moskova ABD'yi Venezuela'ya askeri müdahale konusunda uyarıyor" denilen açıklamada bunun bir felaket senaryosu olacağı belirtildi.

Rusya'nın açıklamasında "Venezuela bizim desteklediğimiz ve desteklemeye devam edeceğimiz bir stratejik ortağımızdır. Egemenliğini koruması ve içişlerine karışılmaması için Venezuela'yla birlikte olacağız" denildi.

Ayrıca Venezuela'daki muhalefet partilerine de kimsenin satranç oyununda piyon olmamak için karşı koymaları için çağrıda bulunuldu.

ÇİN DE DIŞ MÜDAHALEYE KARŞI

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying başkent Pekin'de basın toplantısı düzenledi. Venezuela'daki mevcut gelişmeleri takip ettiklerini kaydeden Hua tarafları mantıklı ve soğukkanlı hareket etmeye çağırdı. Hua in tarafı Venezuela hükümetinin ülkenin ulusal egemenlik bağımsızlık ve istikrarını korumaya yönelik çabalarını destekliyor Venezuela'ya dış müdahale karşı çıkıyor. " ifadelerini kullandı.

Öteden beri başka ülkelerin içişlerine müdahale etmeme prensibini takip ettiklerini dile getiren Hua uluslararası toplumun bu konuda birlikte yararlı şartlar oluşturmasını umduklarını ifade etti.

Sözcü Venezuela'nın tüm taraflarının siyasi ayrılıklarını diyalog ve istişareyle çözmesini şiddetli çatışmalardan kaçınmasını ve normal düzene dönmesini umduklarını belirtti.

Hua diğer yandan ABD ve Venezuela'nın batı yarımkürenin önemli ülkeleri oldukları ve geleneksel ilişkilere sahip olduklarına dikkati çekerek "iki ülkenin karşılıklı saygı eşitlik ve içişlerine karışmama temelinde ilişkilerini ele almasını temenni ettiklerini" vurguladı.

Bu durumun hem iki ülke hem de Amerika kıtasının yararına olduğunu kaydeden Hua "Vurgulamak istediğim şey dış yaptırımlar ve müdahaleler durumu daha da karmaşıklaştırır ve gerçek sorunun çözümüne yarar sağlamaz. Venezuela'nın istikrar ve kalkınmasını sürdürmesi tüm tarafların çıkarlarınadır. " dedi.

İRAN'DAN MADURO'YA DESTEK

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında ABD'yi eleştiren Kasımi ran Venezuela'nın iç işlerine yönelik her türlü dış müdahaleye ve yasalara aykırı meşru olmayan adımlara karşıdır. İran darbe girişimleri ve halka karşı yürütülen politikalarda Venezuela hükümeti ve halkını desteklemektedir. " ifadelerini kullandı.

Kasımi Venezuela'daki her türlü siyasi ihtilaf ve sorunların bu ülke halkı ve hükümeti tarafından yasal ve barışçıl yollar takip edilerek hızlı bir şekilde çözülmesini temenni ettiklerini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurmuştu.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da Venezuela'nın muhalefet liderine destek vererek "Umarım tüm Avrupa Venezuela'daki demokratik güçlere destek verir. Maduro'nun aksine Ulusal Meclis ve Juan Guaido Venezuela vatandaşlarının verdiği demokratik yetkiye sahip. " ifadelerini kullanmıştı.

FİLİSTİN'DEN AÇIKLAMA

Filistin Dışişleri Bakanlığı Venezuela'da yaşanan olaylardan dolayı endişe duyduğunu ve "bazı ülkelerin" Venezuela'nın "meşru" Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı darbe girişimine ve ülkenin içişlerine müdahale etmesini kınadı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre Filistin Dışişleri Bakanlığı Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlığın açıklamasında "Filistin Devleti ülkelerin egemenliği ve iç düzenine saygı ilkesine bağlılık konusundaki tavrını yineleyerek kapsamlı ve barışçıl bir ulusal diyalog yoluyla daha fazla istikrar birlik ve refah için Venezuela'nın meşru talepleriyle dayanışmasını teyit ediyor. " ifadelerine yer verildi.

Bölgesel ve küresel sistemin Venezuela'nın egemenliğine saygı duyması çağrısı yapılan açıklamada "Uluslararası hukuka saygı gösteren bölgesel ve uluslararası sistem ile Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesi çerçevesinde bir arada yaşama imkanı ile devletler arası barışın tesis edilmesi gerekir. " denildi.

Açıklamada Filistin Devleti'nin Filistin davasına her alanda daima destek veren Venezuela'yı ve "meşru lideri" Maduro'yu derinden takdir ettiğine vurgu yapılarak Venezuela ve halkıyla dayanışma içinde olduğuna dikkat çekildi.

Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı ve muhalefet lideri Juan Guaido Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini tanımadıklarını belirterek kendisini geçici başkan ilan etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da dün yaptığı açıklamada Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurmuştu.

https://www.haberturk.com/son-dakika-rusya-dan-abd-ye-venezuela-uyarisi-2301265#

================================

--   a45UyF587661    Turk kuvvet ve zekasinin yenmedigi ve yenemeyecegi gucluk yoktur.  Gazi Mustafa Kemal ATATURK  


-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder