28 Ocak 2019 Pazartesi

İRAN IRAK DEVE GÜREŞİ


İRAN IRAK DEVE GÜREŞİ

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi,                açık havaCoğrafya kaderdir ve bizde lanetli bir bölgede devamlı kan ölümün kol gezdiği cehalet çukurundaki komşularımızla bir yerde yaşamak zorundayız. Hatta birde o bataklığa girme heveslisi akıl fikir yoksunu kişilerce empoze ediliyoruz.

Bir milyon ölü yaklaşık iki milyon yaralı eğitim sağlık ve bilimsel araştırmalara ayrılsa iki ülkeyi modern dünyaya ulaştıracak ama savaşa harcanan 150 milyar dolar. İşte kurmay heyeti olmadığı için deve güreşinden farksız ve sonuçsuz 8 yıl süren İran ırak savaşı. (1980-1988)

Son derece kanlı ve kirli bir savaştır yakın tarihin halı altına süpürülmüş pisliklerinden birisidir. Bu savaşın şehirlerin savaşı olarak adlandırılan bir safhasında Irak İran'a yaklaşık 500 İran da ırak'a yaklaşık 100 balistik füze ( Scud) fırlatmıştır. Savaş boyunca her iki taraf da birbirini kimyasal silah kullanmakla suçlamıştır ama özellikle Irak işi abartmıştır. bir makalede okumuştum su yollarını kontrol eden kritik öneme sahip bir adacığı İran devrim muhafızları ( Pasdaran) ele geçiriyor Irak bunlara zehirli gazlarla saldırıyor gazdan kurtulmak için yakındaki bir sulama kanalına atlayan İranlılar da özel hazırlanmış bir Bubi tuzağı nedeniyle ölüyorlar.

Pek çok az bilinen veya bilmezden gelinen enteresan olayla doludur bu savaş. mesela Irak için görev yapan kiralık uçak filosundan bu ülkeye sırf test amaçlı verilen son model güdümlü füzelerden İran'a uçaklarını uçurması için sağlanan yedek parçaların kaynağından en fazla 15 yaşındaki çocuklara 1 haftalık askeri eğitim sonrasında "Cennetin tapusu belgesi" ve bir de tek şarjörlü Kalaşnikof verilmesinden sonra bu çocukların doğruca Irak zırhlı tümenlerine saldırmak için öne sürülmesinden Iraklı askerlerin şaşkınlıklarını attıktan sonra ağlayarak bu çocukları taramasından Iraklılar'ın İran'ın özellikle büyük şehirlerindeki su arıtma tesislerine kimyasal başlıklı füzeler atmasından yine Irak'ın zehirli gaz püskürtmek için özel olarak tadil edilmiş helikopterler almasından falan.... pek bahsedilmez. Silah tüccarları Abd bile İran'a el altından silah satmış zengin olmuştur. Saddam borçlanıp donsuz kalınca alacağını isteyen Kuveyt'e bu yüzden saldırmıştır.

Akıl yoksunu vizyonsuz liderlerin ülkelerini ne hale getireceğinin en iyi örnekleri ile dolu bu savaşı iyi analiz etmeli bizi ortadoğu bataklığına çekmek isteyen kişilerin tuzağına umarım düşmekten kaçınmalıyız

--   a45UyF587661    Devrim yasasi  eldeki yasalarin ustundedir.  Bizi oldurmedikce  bizim kafalarimizdaki akimi bogmadikca  basladigimiz devrim ve yenilik bir an bile durmayacaktir.  Bizden sonraki donemlerde de boyle olacaktir.  Gazi Mustafa Kemal ATATURK  


-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder