28 Ocak 2019 Pazartesi

SENİ VETERİNER Mİ TEDAVİ ETSİN?

SENİ VETERİNER TEDAVİ ETSİN?

Ortada bir sorun olduğu kesin.

Sorun ne? Sağlık personeline yönelik saldırılar.

Fiziki saldırılar sözel saldırılar sürekli sağlıkçıları suçlayan gazete haberleri sağlıkla ilgili çeşitli haberlerin altına yapılan yorumlar...

Herkes her sorunda sağlık personelini suçluyor!

Vatandaş 'sağlıklı beslenme" sözünden mangal 'spor'dan futbol izleme 'sağlığına dikkat etmek'ten her önüne geleni yeme içme 'kendine bakma'yı saçına kaşına rimel ve modayı takip etmek olarak algılar Sigarayı iki pakete makarnayı 3 pakete alkolü büyüğe arabayı evin kapısının dibine çıkartır hasta olduğunda biraz da kendini suçlamak yerine sağlık sistemini eleştirir sağlıkçılar suçlu olur!

Gittiği hastanenin otoparkı olmaz "Hastane çevresine neden bir otopark düşünmediniz?" diye gidip oy verdiği Belediyeye hesap sormak yerine girişteki gariban güvenlik görevlisine girişir Sağlık personeli suçlu olur!

Hastane sınırları içine girdiğinde artık Azrail'in oraya giremediğini zanneder vadesi gelen zamanı dolan hastalığı son evrede olan birinin ölümünde "yürüyerek geldik cenazesini verdiniz" diyerek camı çerçeveyi indirir son ana kadar hastayı yaşatmaya çabalayan sağlık personeli suçlu olur!

Beş aydır dizi dişi başı ağrır hekime gitmez ağrı arttığında Acil'e koşar;lüyorum lan burada!" diye kendini yerden yere atar kalp krizine bıçağa kurşuna müdahale önceliği veren sağlık personeli suçlu olur!

Grip için hastaneye vardığında sadece kendisinin hasta olduğunu düşünür acillerde servislerde ameliyathanelerde müdahale edilen hasta olduğunu düşünmez 5 dakika beklediğinde sekretere "Nerede kaldı bu doktor? 1 saattir bekliyorum. Hasta insanız canım" diye çemkirir kavga eder ALO 184 BİMER CİMER'e yalan yanlış beyanlarla şikayet eder zorlu bir müdahaleden çıkan sağlık personeli oturur savunma yazmaktan Orhan Pamuk kadar yazı roman ustası olur!

İnternetten okuduğu beş satırla kendini profesör zanneder her öksürüğü kanser her göğüs ağrısını kalp krizi her karın ağrısını gastrit apandisit zanneder doktordan olmadık tahlil ve tetkikler ister yapılmadığında kavga çıkartır hastaneden hastaneye doktordan doktora gider istediğini yapmayan sağlık personeli suçlu olur!

Her beş dakikaya bir randevu verilir Hasta bunu uygulayan sistem yerine " Yüzüme bile bakmadan bana bir şey anlatmadan iki dakikada gönderdi" der sağlık personeli suçlu olur!

Malzemeler euroya endesklidir. Euro yükseldiğinde firmalar hastanelere ilaç malzeme vermez özel hastanede milyarları sessizce verirken devlette "Bu malzemeyi şimdi ben mi alacağım?! Koca hastanede nasıl ilaç olmaz lan!" diye ortalığı ayağa kaldırır sağlık personeli suçlu olur!

Ha tabii ki sağlık personeli de insandır.

Her insan her şeyi mükemmel yapacak diye bir kaide yok. Mesela her an her saniye sana gülmesini beklediğin sağlık personelinin bir kaç dakika önce birinin bir kaybına ağlamış olabileceğini senden önceki hastanın durumuna üzüldüğünü önceki hasta ile olmadık bir talep nedeniyle tartışmış olabileceğini

Mesela "serom bitti' diye çağırdım 10 dakika sonra geldi" diye çemkirdiğin birinin o sırada başka bir hastaya müdahale ettiğini ya da 12 saatlik nöbette bulduğu ilk fırsatta tuvalete gitmiş olabileceğini

Mesela sağlık personelinin de insan olduğunu yeme içme tuvalete gitme telefon ile görüşme gibi insani ihtiyaçları ailesinde çevresinde sorunları olabileceğini güler yüzle hal hatır soran jest ve mimiklerle sevgisini minnetini belli eden insanları görmek isteyebileceğini .....

Aklına getirdin mi? HAYIR!

Düşündün mü? HAYIR!

Her sorun sağlık personelinden çıkıyor zaten anasını satayım.

Hepsini vuralım dövelim gitsinler!.

Pardon ama veteriner mi seni tedavi edecek o zaman?

Dr. Deniz Arslan

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder