13 Mayıs 2019 Pazartesi

ALMANYA'DA EYALETLER CAMİ VERGİSİNİ GÖRÜŞMEYE HAZIR

Haberi okuyunca bana bir gülme geldi.
Düşünün şimdi Almanya'da Müslüman cemaate camilerden dolayı ek vergi gelecekmiş.
Bizim tanrısı para olan dindarlarımız buna ne şekilde tepki gösterir?
Doğrusu birden Almanya'daki Müslüman Türklerin önemli bir bölümünün cemaati terk etmesini beklemek abes değil.
Külfet çok olursa, dinden çıkan bile olur diye düşünüyorum.

İkinci olarak her dinin müritleri kendi dininin, kendi safsatasının masraflarını kendisi görmeli.
Bu yönüyle Almanlar doğru yolda.
Ve zaten Hristiyanlar için bu uygulama zaten mevcut.

Ve ülkemizi düşündüm.
Keşke bizde de bütün camiler cemaatlerini kayıt altına alsa, bütün giderlerini cemaat aidatları ve bağışları ile görse diye hayal ediyorum.
Devlet din safsatalarını sübvanse edemez.
Etmemeli.
Esasen gerçekte laiklik bunu gerektirir.
Devletin cemaatler ve dinler için yapacağı tek şey emniyet, asayiş, istihbarat, yasadışı işlerin takibinden ibarettir.
Bundan sonrasında, isteyen şeytana tapar, isteyen dondurmaya.
Kimse kimsenin dinin ne olması gerektiğine, nasıl olması gerektiğine, ne şekilde ibadet etmesi gerektiğine falan da karışmaz, karışamaz.
İsteyen toplanır toplu seks yapar, ne yaparsa yapar.

Doğrusu birkaç yüz kişilik köylerde bütün köyü içine alabilecek kadar büyük camileri inşaa edenlerin böylesi bir yasal uygulama karşısında o camilerin külfetleri ile karşılaştıklarında ne yapacaklarını da merak ediyorum.
Büyük olasılıkla böylesi bir yasal uygulama bizde olsa sayısız camini ortada kalacağından eminim.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

ALMANYA'DA EYALETLER CAMİ VERGİSİNİ GÖRÜŞMEYE HAZIR

Die Welt'in anketi Almanya'da birçok eyaletin olası bir cami vergisi hakkında görüşmeye hazır olduğunu ortaya koydu. Böyle bir vergiyle camiler üzerindeki yurtdışı etkisinin azaltılacağı savunuluyor.



Araştırma: İmamların hemen hepsi yurt dışından geliyor

Yurt dışından gelecek din adamlarına Almanca şartı

DİTİB imamları Aşağı Saksonya'daki cezaevlerinde çalışamayacak

Cami vergisi önerisine ilahiyatçılardan tepki

Almanya'daki camilerin bağımsız bir finansmana kavuşması için Müslümanlara cami vergisi uygulanması önerisi Alman siyaseti ve toplumunda uzun bir süredir tartışılıyor. Şimdi de ülkedeki birçok eyalet yönetimi tartışılan cami vergisi meselesi konusunda görüşmelere hazır oldukları mesajını verdi.

Die Welt gazetesinin Pazartesi günü aktardığı ankette 16 Alman eyaletinin konuya ilişkin tutumları mercek altına alındı. Gazetenin görüşlerini sorduğu eyaletlerin 10'u geri dönüş yaparken 6'sından ise yanıt alınamadı.

Ankete göre birçok eyalet Almanya'daki cami derneklerinin finansmanlarının ülke içi kaynaklardan sağlamasının mümkün olduğu görüşünde.

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin içişleri bakanlığı gazeteye verdikleri yanıtta "kilise modeli üzerinden cami finansmanının açık bir biçimde" görüşülebileceğini söyledi. Almanya'daki camiler üzerindeki yurtdışı kaynaklı etkinin kısılması gerektiğini ifade eden bakanlık bu adımın "olası bir radikalleşme tehlikesini" azaltma işlevi göreceğine vurgu yaptı.

Baden-Württemberg içişleri bakanlığının bir sözcüsü Almanya dışı kaynaklı etkinin dini içerik ve siyasi kamuoyu oluşturma tehlikesi yarattığı uyarısında bulundu. Sözcü "En kötü durumda radikal İslamcı ve demokrasi düşmanı içerikler ya da çabalar desteklenmiş olur" diye konuştu. Sözcü bu tehlikenin bertaraf edilmesi için izlenmesi gereken yolun cami vergisi olup olmadığı konusunda ise "Elbette daha net biçimde incelememiz gerekiyor" dedi.

Köln Merkez Camii

Hükümet: Bizim işimiz değil

Federal Alman hükümeti cami vergisini Almanya'daki camilerin yurtdışından bağımsız bir biçimde finanse edilmesi için "mümkün yollardan biri" olarak görüyor. Kısa süre önce muhalefetteki Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından verilen soru önergesine verilen yanıta göre hükümet bu noktada kendilerinin "harekete geçme gerekliliği" olmadığı görüşünde. Hükümete göre bunun nedeni model alınması öngörülen kilise vergilerinin federal yönetimin sorumluluğunda olmaması.

Halihazırda Almanya'daki İslami dernekler büyük oranda yurtdışı kaynaklı bağışlara bağımlı durumda. Konuya bazı ilahiyatçılar sıcak bakarken bazılarıysa hükümetin amacının "dini cemaatlerin kontrol altına alınması" olduğunu savunuyor.

Tartışmaların odağında ise kendisine bağlı yaklaşık 900 cami bulunan Diyanet İşleri Türkslam Birliği (DİTİB) var. DİTİB'e yöneltilen suçlamaların başında Almanya'da Türk hükümetine yakın imamların görevlendirildiği ve böylece Ankara'nın ülkedeki siyasi-ideolojik etkisini güçlendirmeyi hedeflediği geliyor.

AFP/ GA

© Deutsche Welle Türkçe

https://www.dw.com/tr/almanyada-eyaletler-cami-vergisini-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmeye-haz%C4%B1r/a-48712483?fbclid= IwAR0TU7go6LmCT1j2wGgx7vF49wCBri8xBgx156o4UVtQS75NCQuTgXTtBCo

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

96. MATERYALIZMIN INSAN TURU ICIN ONUR BOZUCU OLDUGU DOGRU DEGILDIR

Bize yapilan itirazda, materyalizmin insandan tam bir makine yaptigi soylenir, bu da butun insan turu icin pek onur kirici sayilir. Ancak insan, bir ruhun ya da nasil oldugu bilinmeksizin, onun hayatta kalmasina yarayan "bilmem ne"nin gizli zorlamasiyla dusundugu, hareket ettigi soylendiginde, insan turu daha cok mu yuceltilmis olur?!

Anlasilmasi, gorulmesi kolaydir ki; maddeye ya da cisme karsilik ruha ya da cana atfedilen ustunluk, bu ruh hakkindaki cehalet uzerine kurulmustur. Oysa, bilindigi tasavvur edilen ve zembereklerinin ayirt edildigi seklinde abartilan madde ya da cisimle daha cok kaynasilmistir; ancak cisimlerimizin en sade hareketleri bile, bunlari dusunen her insan icin, sezilmesi, anlasilmasi ve cozulmesi zor muammalardir.

Ruhun cevheri hakkinda bunca kimsenin besledigi sayginin nedeni, ruhun cevherini anlasilir bir sekilde tanimlama olanaksizligi olsa gerektir. Metafizikcilerimizin maddeyi asagilamasi, ancak sundan ileri gelir ki; tanimak, mahrumiyet saygisizligi dogurur ve bize; "ruh, cisimden daha serefli, daha temizdir" dediklerinde, hakkinda hicbir fikir olmayan bir seyin, hakkinda bazi zayif fikirler bulunan seyden daha iyi ve daha guzel olmasi gerektigini soylemekten baska bir sey yapmazlar.

- - - - - - - - - - - - -
...Bize duymak istediklerimizi soyleyen kitaplari severiz...

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Evren kendi kendine calisir ve doganin sonsuz yasalari herhangi bir ilk nedene ya da mars motoruna ihtiyac duymaz.

SADE, MARQUIS DE (Donatien-Alphonse-Frangois de Sade) (1740-1814) Fransiz yazar ve liberter.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder