22 Mayıs 2019 Çarşamba

RADYASYON ORANINDA ANİ ARTIŞ

Kesin bir yerlerde bir radyasyon sızıntısı var, ya da da tıpkı Çernobil'de olduğu gibi yine bir nükleer santrali patlattılar.
Bu haberin devamını mutlaka izleyin.

En iyimser seçenekle yer küreden radyoaktif radon gazı çıkışında artış var.
Bu seçenek, bir deprem bekleyin diyor bize.
Nerede mi?
Radyasyon artışının olduğu yerlerde.
Doğu Karadeniz'e yakın Kuzey Anadolu Fay hattı parçası en akla uygun bölge.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


RADYASYON ORANINDA ANİ ARTIŞ

Ordu'da Avrupa Birliği Radyasyon Ölçüm Haritaları'nın son 24 saatlik verilerine dayandırılarak kentte radyasyon oranlarının aniden yükseldiği öne sürüldü. Sosyal medyada çıkan haberler üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kentin çeşitli yerlerinde radyasyon ölçümü yaparken Valilik de yapı

22.05.2019 - 19:10

Radyasyon oranında ani artış

Avrupa Birliği Radyasyon Ölçüm Haritaları'nın son 24 saatlik verilerine göre Ordu'da dün 12.00 ile 04.00 saatleri arasında radyasyon oranlarının ani yükseldiği öne sürüldü. Konunun sosyal medyada paylaşılarak yayılması üzerine AFAD ekipleri harekete geçerek kentin çeşitli yerlerinde radyasyon ölçümü yapmaya başladı.

Ordu Valiliği'nden açıklama

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ordu Valiliği radyasyon değerleri yönünden kentte endişe edici bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi: "Avrupa Birliği Ortak Araştırma Merkezi'nin Radyoaktivite Çevresel İzleme Haritasına göre Ordu'daki radyasyon değerlerinin kabul edilebilir düzeyin çok üstünde olduğu yolunda sosyal medyada birtakım bilgiler ve paylaşımlar yer almaktadır. Sosyal medyada yer alan paylaşımlar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün KBRN ekibi tarafından şehrimizin 5 değişik noktasında ve Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü bahçesinde bulunan cihaz çevresinde ölçümler yapılmıştır. Normal değer olan miliradyan 50 iken ilimizin muhtelif bölgelerinde yapılan ölçümlerin ortalama değeri mikroradyan 40 çıkmıştır. Yapılan ölçüm sonunda çıkan değerlerin normal değerlerin çok çok altında olduğu görülmüştür. Radyasyon değerleri yönünden ilimizde endişe edici bir durum söz konusu değildir. "

Fizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Zararsız da konuyu yakından takip ettiklerini ifade ederek "Avrupa Birliği radyasyon ölçüm haritalarında ani yükseliş görülüyor ama kısa sürüyor. Orada bir kaynak olsa belli bir sürede dozun devam etmesi gerekirdi. Elektronik gürültü olduğunu düşünüyoruz. AFAD da ölçümlerini yapıyor. Konuyu takip ediyoruz ve gerekli durumda açıklama yapacağız" dedi.

"TEHLİKELİ DURUM GÖRÜNMÜYOR"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Uğur Çevik ise verilerin 2 microsievert olduğunu ve tehlikeli bir durum arz etmediğini belirterek şunları söyledi: "Röntgen çektirdiğimizde bunun 100 katı radyasyonu zaten alıyoruz. Etrafımızdaki radyasyonu ölçtüğümüzde bile olabilecek bir radyasyon oranıdır. Sadece harita üzerinden net bir şey söylenemez. Bölgede ölçüm yapılması gerekiyor. 2 microsievertlik dozu benim laboratuarımda da görebiliriz. Çok da dikkate alınacak rakamlar olmadığını ve sosyal medyada abartıldığını ve panik yaratıldığını düşünüyorum. Harita üzerindeki rakamlar normal bir radyasyon doz seviyesidir ve tehlike olarak kabul edilecek bir durum yok. Bizim normal yaşadığımız bir ortamda da bunu ölçsek 30-40 milisievert gibi rakamları gözlemleyebiliriz. Yer sarsıntıları ile radyasyon ilişkisi yüksektir. Radon gazı ölçümleriyle deprem ilişkisini kuruyoruz. Bildiğim kadarıyla Ordu'da böyle bir durum yok. "

Verilerin ciddi bir durumu işaret etmediğini aktaran KTÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Gökhan Apaydın ise "Rakamlar ciddi bir oranda değil ama sızıntı veya yapay radyoaktif atık kaynağı varsa bu atığın yeri tespit edilip radyoaktivite düzeyinin detektörlerle ölçülmesi gerekir. Sadece haritaya bakılarak net bir şey söylenemez. Sayısal veriye ulaştırılabilmesi için laboratuvar ortamına taşınması gerekir. O süreçten sonra bir harita çıkartılabilir. Nanosievert düzeyinde olması sebebiyle düşük bir değere denk geliyor ve insan sağlığını tehdit edecek bir doz değil. Durumun meteorolojik durum kaynaklı olduğunu düşünüyorum" diyerek tehlikeli bir durum olmadığını söyledi.

RAKAMLAR TEHLİKELİ DEĞİL

KTÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden Nükleer Fizik Uzmanı Prof. Dr. Belgin Küçükömeroğlu rakamların ciddi bir durumu göstermediğine işaret etti. Küçükömeroğlu nsan sağlığını tehdit edebilecek radyasyon dozu yıllık 2 40 milisievert'tir. Microsievert çok daha düşük bir dozdur ve buradaki verilere dayanarak ciddi bir durum olmadığı söylenebilir. Konunun sebebinin araştırılması gerek ancak rakamlar ciddi bir durumu göstermiyor. Kum fırtınaları ve bulutların yoğun sirkülâsyonu da ihtimaller arasındadır. Radyasyon yağmur bulutlarıyla taşınır ama bunun gerçekleşmesi için bir olay veya kazanın yaşanması gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

http://www.turktime.com/haber/radyasyon-oraninda-ani-artis/502541?fbclid= IwAR38FRE7U1ATx8IVxsJdPAcGGlLBgelvyp-4hyJHJbqKHL70AvCjix74C_k


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Her fert istedigini dusunmek istedigine inanmak kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak sectigi bir dinin icaplarini yapmak veya yapmamak hak ve hurriyetine sahiptir.
Kimsenin fikrine ve vicdanina hakim olunamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

92. BIR RUHUN VARLIGI SACMA BIR VARSAYIMDIR. OLMEZ BIR RUHUNVARLIGI DAHA SACMA BIR VARSAYIMDIR

Insanlar her ne kadar ruhlari, ya da kendilerine hayat verdigini sandiklari hayat ufurugu hakkinda en kucuk bir fikir edinmek imkansizliginda bulunsalar da, yine bu mechul ruhun olumsuzlugune kendi kendilerini inandirirlar. Her sey onlara kanitlar ki; onlar, ancak cismin maddi olan kuvvet ve duygulari ya da maddi organlari araciligiyla hisseder, dusunur, fikirler kazanir, haz ve aci duyarlar. Bu ruhun mevcudiyetini varsayarak dahi, bunun tumuyle cisme bagli oldugunu ve cismin ugradigi butun degisikligi, ruzgarlarin sicak ve sogugunu birlikte cektigini onamaktan kacinilamaz.

Bununla birlikte yaratilis ve icerigi bakimindan, maddeyle hicbir benzerligi olmadigi sanilir. Istenir ki, ruh bu maddenin yardimi olmaksizin hareket edebilsin ve hissedebilsin. Sozun kisasi, iddia edilir ki; maddeden yoksun ve duygulardan uzak bir ruh da yasayabilir; mutluluk ya da siddetli acilar hissedebilir. Iste boyle, asagi yukari boyle varsayimlara dayanan bos, ise yaramaz seyler dokusu uzerinedir ki, "ruhun sonsuzlugu" dilber fikri insa edilir. *

Hangi nedenlere dayanilarak ruhun sonsuzlugunun varsayildigini sorsam, bana hemen "insan yaratilisi geregi olarak olmez olmak, baska bir deyisle, hep yasamak istiyor" cevabi verilir. Ancak, karsilik olarak derim ki; bir seyi siddetle istiyor olmamiz, istegimizin yerine getirilecegini, bu siddetli istekten sonuc alinacagini cikarmak icin yeterli midir? Olmasi siddetle istendigi icin bir seyin olmamasinin kesinlikle mumkun olmayacagina karar verme cesareti hangi tuhaf mantikla gosterilir?! Insanlarin hayalgucunun dogurdugu istekler, gercegin olcusu mudur? "Ahiret hayatinin cazip umitlerinden yoksun olan tanrisizlar yok olmayi istiyor" diyorsunuz. Pekala. Hep var olacaginizi cikarmakta ne kadar yetkiliyseniz, bu arzuya gore, tanritanimazlar da yok olmayi isterken, yok olacaklarini cikarmakta o kadar yetkilidir.

Fransiz hekimlerinden biri, "L'immortalite de l'ame est trop belle pour etre crue" der. Anlami soyledir: "Sonsuz ruh fikri, inanilmayacak kadar cok guzeldir. " (A. C. )

- - - - - - - - - - - - -
Disaridaki hayvanlar bir domuzlarin yuzlerine, bir insanlarin yuzlerine bakiyor ama birbirlerinden ayirt edemiyorlardi.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Ister Yahudi, ister Hiristiyan, ister Turk olsun butun ulusal kilise kurumlari, bana insanlari korkutmak ve kolelestirmek, gucu ve menfaati tekeline almak icin kurulan insan icadindan baska bir sey olarak gorunmuyor.
INGERSOLL,ROBERT G. (1833-1899) ABD'li hukukcu ve hatip.

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder