14 Mayıs 2019 Salı

NACİ KAPTAN : DEVLET ÇÖKERKEN ÇÖKERTENLER BİZLERE SÜREKLİ OLARAK TELDEKİ CAMBAZI GÖSTERİYORLAR



NACİ KAPTAN : DEVLET ÇÖKERKEN ÇÖKERTENLER BİZLERE SÜREKLİ OLARAK TELDEKİ CAMBAZI GÖSTERİYORLAR

14.05.2019

Değerli okur

Devlet çökerken çökertenler bizlere sürekli olarak teldeki cambazı gösteriyorlar ve diyorlar ki ;

Bunların nedeni DIŞ GÜÇLERDİR ÜST AKILDIR v.b. . Aslında cambazı gösteren işaret parmağını altında geriye bükülmüş olan üç parmak GERÇEK CAMBAZI göstermektedir.

Ülkeyi 17 yıldır yönetenlere göre ;

Çöken ekonominin çöken hayvancılık ve tarımın ve kendi iktidar katmanlarında görev almış hukukçu siyasetçileri savcı hakim yaparak çökertilen hukukun Siyasallaştırılan Milli ordunun dibi delinen parasız kalan hazinenin sorumlusu dış güçlerdir.

AKP'nin bir ABD PROJESİ olduğu bir çok yerde yazılmış ve söylenmiştir. Aslında Din söylemli siyaset yapan kurumların oluşumların büyük çoğunluğu emperyalizmin araçlarıdır. AKP 'de buna en güzel örneklerden birisidir. Temel amacı Türkiye'yi laik ve demokratik bir Cumhuriyet yönetiminden uzaklaştırarak MÜSLÜMAN KARDEŞLERİN yapısına ve tüzüğüne uygun şeriatçı bir islam devleti kurmaktır.

AKP'nin yönetim kadrolarında Devleti liyakatla yönetebilecek kişiler yoktur. Kamu kadrolarına yapılmış olan tüm atamalarda kişinin liyakat yerine BİAT etmesi ve DİN EĞİTİMİ ALMIŞ olması temel gereklerdir. Böyle bir kadrolaşma ile Türkiye gibi büyük bir devleti yönetmek olası değildir. Hatta çadır devletleri bile böyle yönetilmez. .

HUKUK ve EKONOMİ çökmüştür. Üretim durmuştur ve üretim yapacak hiç bir fabrika ve tesisimiz kalmamış hepsi satılmıştır . Tarım üretimi de bittiğinden ihraç ürünlerimiz kalmamıştır. Açlık işsizlik ve yokluk kapıdadır.

İşte bu nedenlerle ülkemiz HUKUKDEMOKRASİEĞİTİMİNSAN HAKLARIYOKSULLUKBASIN ÖZGÜRLÜĞÜMUTLULUKEKONOMİK GELİŞMİŞLİK v.b. evrensel sıralamalarda Afrika ükelerinin arkasında yer almaktadır.

Din insanlara iyi ahlaklı olmayı kul hakkı yememeyi hırsızlık yapmamayı kamu malına el uzatmamayı öğütler . Nerede ise tüm yöneticilerinin ve kamu görevlilerinin DİN EĞİTİMİ aldığı bir yönetim sisteminde Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluklarının yapılıyor olması ne büyük bir çelişkidir. Ya din öğretilerinde ya da insanlarımızda bir yanlışlık var !!!

Kitap okumayan entellektüel birikimi olmayan dil bilmeyen çağdaşlıktan uzak demokrasiyi sevmeyen Ülkelerine ve Devlete hizmet yerine siyaseti bir zenginleşme aracı olarak gören cahillerin yönettiği bir ülkede aydın ve ahlaklı bilge ve liyakatli insanların siyasete girmeleri gereklidir. Bunu başaramadıkça daha çok büyük kayıplara uğrarız.

Naci Kaptan

ŞİMDİ PANDORA'nın KUTUSUNU AÇALIM ;

DOSYA I

Arazi satışından ihaleye fesat iddiası

Pendik'teki arazi için kendi kontrolündeki

şirketleri devreye soktukları dosyada yer aldı

Canan Coşkun / Cumhuriyet / 14 Ocak 2014 Salı

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun 2. dalgası olarak bilinen ve Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la Yasin El Kadı'nın da şüpheli olduğu soruşturma dosyasında yeni iddialar ortaya atıldı. İddialara göre dosyanın şüphelilerinin Halk Bankası'nın alacağı nedeniyle ipotekli olan Pendik ilçe sınırları içerisindeki bir araziyi Kadıköy 3. İcra İflas Müdürlüğü'nce satışı sonrasında kendi kontrolündeki şirketleri devreye sokarak ihaleye fesat karıştırdı.

Halk Bankası'nın bu şekilde zarara uğratılarak ihaleye fesat karıştırma suçunun işlendiği öne sürüldü. Halk Bankası yöneticisi S. A'nın yardımıyla bilirkişilerin 198 milyon TL değer biçtiği Pendik'teki arazinin 120 milyon TL bedelle pazarlık usulü ile satışa çıkartıldığı belirtildi. 30 Kasım 2012 günü yapılan ihaleye 2. yolsuzluk operasyonunun şüphelileri arasında yer alan işadamlarının kendi kontrollerindeki Akabe İnşaat ve Güven Enerji unvanlı firmalar ile girdiği öne sürüldü. Firmaların birinin diğerinin teklif ettiği rakamdan biraz fazla teklif vererek ihalenin düşük rakamla kendilerinde kalmasını sağladıkları iddialar arasında yer aldı. Ortaya atılan iddialar telefon tapelerine de yansıdı.

Halk Bankası'ndan destek

Telefon tapelerinde bir şüphelinin Halk Bankası yöneticisi S. A'dan kendilerine ihalenin peşin satışla pazarlık usulü şeklinde olmasıyla ilgili destek olmasını istediği dikkat çekti. Şüphelinin dosyanın bir başkan şüphelisi ile yaptığı telefon görüşmesinde de Belirlenen şirketlerin isimlerini söylediği belirlendi. Şüpheliler arasında yapılan telefon konuşmalarında da girilecek ihale ile ilgili hangi şirketin daha az teklifte bulunup hangisinin fazla teklifte bulunacağı detayları yer aldı. (1)

DOSYA II

Başbakanlık'ta şüphelilerle enerji pazarlığı

El Kadı'nın da aralarında bulunuğu şüpheliler enerji projeleri içi Erdoğan'dan onay almış.

2. dalga rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında isimleri şüpheli listesinde bulunan işadamlarının Başbakanlık resmi konutunda enerji projeleri için Başbakan Tayyip Erdoğan'dan onay aldıkları iddia edildi. Soruşturma dosyasında yer alan telefon tapelerinde şüphelilerin onayını aldıkları enerji projelerini daha sonra usulen Enerji Bakanı Taner Yıldız'a bilgi verdikleri öne sürüldü.

Savcı Muammer Akkaş'ın el çektirildiği 2. dalga soruşturmada yeni iddialar gündeme geldi. Şüpheliler arasında yer alan Usame Kutub'un Hasan Pehlivan ve Bakan Yıldız arasıda geçen telefon konuşmalarına yer verilen fezlekenin dosyaya girdiği belirtildi. Kutub ile Yıldız arasıdaki görüşmelerde Kutub Başbakan'a projeleriyle ilgili sunum yaptıklarını Yıldız'a da sunum yapacağını söylüyor.

Soruşturma dosyasına giren fezlekede şu ifadelere yer verildi: rgüt üyelerinin enerji konusu ile ilgili Başbakan'dan onay aldıkları Bakan Yıldız'a bir şey sormadıkları sadece bilgisi olsun diye sunum yapacakları anlaşılmıştır. "

Konuya ilişkin H. D. isimli kişi ile Kutub arasıdaki telefon görüşmesinde 'amca' diye tanımlanan Yasin el Kadı Kutub Abdulkerim Çay ve Muaz Kadıoğlu'nun konutta enerji ihalesiyle ilgili sunuma katılacakları toplantıya Bilal Erdoğan'ın da katılabileceği belirtiliyor. Görüşmede Yasin el Kadı'nın Başbakan'la görüşmesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da olması istemesi dikkat çekti.

Konuyla ilgili yine Kutub ile H. P'nin görüşmelerine ilişkin bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: "9 Ekim 2013'te Başbakanlık resmi konutundaki toplantılarda Başbakan'ın Yasin el Kadı'ya 'Çok ciddi acele etmeniz gerekiyor' dediği H. P'nin müsteşar ile yaptıkları toplantıda konu ile ilgili hazırlanan tablolardan Merkez Bankası rakamlarının kaldırılarak kendi istdikleri rakamları kabul ettirdiklerini anlaşılmıştır. " (2)

DOSYA III

İşte o davetiyeyle ifadeye çağırılanların tam listesi

Yolsuzluk Operasyonu'nun 2. dalgasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte 45 kişinin yakalama kararı kaldırıldı.

Bilal Erdoğan hakkında verilen yakalama kararı İstanbul Adliyesi'nde deprem niteliğindeki değişikliklerden sonra geldi. Bu karara tepkiler çığ gibi büyürken yakalama kararı kaldırılanlar arasında Bilal Erdoğan ile bizzat görüşen ve teknik takibe takılan isimlerin de yeralması dikkat çekti. Yakalama kararı bulunan Yasin el Kadı Usame Kutub'un Başbakanlık konutunda enerji ihalesiyle ilgili toplantıya katıldığı Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Bilal Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmelerinde dinlemeye takılmıştı. Başbakanlık'ta şüphelilerle enerji pazarlığı

Latif Topbaş'ın da Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi de "yüzde 6" pazarlığı olarak manşetlere yansımıştı. Şimdi bu isimler hakkındaki tüm yakalama ve gözaltı kararları kalktı. Şimdi de Erdoğan'ın ses kaydı çıktı

Davetiyeyle ifadeye çağırılan o isimler;

Bilal Erdoğan

Yasin El Kadı

M. Latif Topbaş

M. Fatih Saraç

Abdullah Tivnikli

Avni Çelik

Usame Kutub

Muaz Kadıoğlu

Cengiz Aktürk

Abdulkerim Çay

SemihDemirci

Orhan Cemal Kalyoncu

Ömer Faruk Kalyoncu

Kenan Avis

Gökhan Özdemir

Selcan Zeliha Özkök

Aynur Uluğtekin

Mehmet Cengiz

Celal Koloğlu

Nihat Özdemir

Sezai Bacaksız

İbrahim Çeçen

Hayrettin Özaltın

Dilek Cengiz

Adnan Çebil

Medet Nebi Yanık

Adnan Şişman

Ahmet Ergun

Kadri Tunç Peker

Murathan Kiraz

Mustafa Bayraktar

Gaffar Yıldırım Er

Şener Ünsal

Oğuzhan Boyacı

Abdullah Kavukçu

Hakan Aslan

İbrahim Erdoğan Gözel

Hasan dağcı

Esat Özkazanç

Orhan Nurduhan

Nurcan Çatalpınar

Şefik Gül (3)

DOSYA IV

Kirli kaset savaşları tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz akşam Fethullah Gülen'e ait ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen 'tape'ler yayınlandı.

Yolsuzluk iddialarıyla yürütülen operasyon kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da telefonları takibe alınan kişilerle konuşması sırasında dinlemeye takıldığı ortaya çıktı.

Gazetemiz yazarı Can Dündar'ın Artı 1 TV'de yayımlanan Canlı Gaste programına katılan Artı 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan "Polis Başbakan'ı dinliyor. Bir ülkede bundan büyük ne haber olabilir ki? Erdoğan'ın dinlendiğini takip edildiğini net olarak anlıyoruz. Bu kayıtlar bir sene bekletilmiş" dedi.

BAŞBAKANLIK'TA YOLSUZLUK ŞÜPHELİLERİ İLE ENERJİ PAZARLIĞI! İŞTE ŞOKE EDEN İDDİALAR!

Programda Başbakan Erdoğan ile ikinci yolsuzluk soruşturmasında adı geçen işadamı L. T. arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı yayımlandı. Kayıtlarda L. T'nin Erdoğan'a "Abi bu şey çıkacak mı? Yüzde 6 meselesi diyordunuz… İhtimali var mı onun?" sorusun yöneltiği Erdoğan'ın da "Tabii tabii" diye yanıt vererek konu hakkında başka bilgiler verdiği iddia ediliyor.

FETHULLAH GÜLEN'İN DE KASEDİ ÇIKTI!

Polis fezlekesinde yer alan bu diyalogların özel orman arazilerindeki yapılaşmayla ilgili olduğu bildiriliyor. Kanuna göre özel orman arazilerinde yapılaşma oranı en fazla yüzde 6. Ancak bu Yargıtay tarafından "100 dönümlük bir arazide 6 dönümde inşaat yapabilirsin 94 dönüme dokunamazsın" olarak yorumlanmıştı. O arazilerde projesi olanlarsa yüzde 6'nın yüz dönümün tümüne dağılmasını istiyordu.

'Yasa değişecek arazi alın…'

Öte yandan büyük bir inşaat şirketinin sahibi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şirketin genel müdürü arasında geçtiği iddia edilen bir görüşme de programda yayımlandı. Kayıtlarda ikilinin özel orman arazilerinde yapılaşma biçiminin değiştirilmesi için çıkarılacak kanun hakkında konuştukları belirtiliyor. Kayıtlarda genel müdürün yasa için Başbakan Erdoğan'dan garanti alındığını ve işadamına arazi alması konusunda tavsiyede bulunduğu iddia edildi. Konuşmanın yer aldığı tapelere ilişkin polis fezlekesinde ise "Beykoz'da yapılaşma için Danıştay engelinin yasa ile aşılacağı bilgisi üzerine bölgeden 500 dönüm gibi büyük arazilerin kanundan önce alınabilmesi için çete üyeleri arasında görüşme trafiği başlıyor görüşmelerde 'Kanun çıkarıyoruz abi kanun bu torba yasaya giriyor' şeklinde müjdelerin verildiği görünüyor" denildiği iddia ediliyor. (4)

DOSYA V

cumhuriyet.com.tr

30 Aralık 2015 Çarşamba

'Yolsuzluğun kuryesi' Damat Albayrak'a danışman oldu

17 aralık skandalında 'para taşıyan adam' olarak tanınan Medet Nebi Yanık Berat Albayrak'a danışman oldu. Sözcü'nün haberine göre 17 Aralık 2013 günü yaşanan telefon trafiğinde Medet Yanık'ın ismi ayrı bir yer tutuyor. Ses kayıtlarındaki iddialara göre; Yanık damat Berat Albayrak'tan aldığı talimatla Kısıklı'dan paraları taşıyor. Yanık hem Faruk Kalyoncu'ya hem de Sabah-ATV'ye para taşıyan kişi olarak biliniyor.

İşte o davetiyeyle ifadeye çağırılanların tam listesi

2. dalga sır perdesi oldu

17 Aralık günü Berat Albayrak evrakları yok etmek istediğinde öğütücü almaya Medet Yanık'ı gönderiyor. Çin malı öğütücüden kazık yediğini anlatan Albayrak Yanık'a "Orada dolanma ora 5 para etmez. Ben ona niye para vereyim bir daha. Adam gibi büyük bir şey al. Yabancı marka büyük bir şey al. Büyük bir şey al yani" diyor.

Medet Nebi Yanık AKP'li Güneysu eski belediye başkanı Ahmet Minder'in kızı Handenur ile evli. Kayınpeder Minder 2014'te başkanlıktan ayrıldı. Başbakanlık Müşaviri olarak atandı. Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilince de Saray'a transfer oldu. Ahmet Minder Cumhurbaşkanlığı Personel Daire Başkanlığı'na getirildi. (5)

KAYNAKLAR

(1) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/29039/Arazi_satisindan_ihaleye_fesat_iddiasi.html

(2) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/29369/Basbakanlik_ta_suphelilerle_enerji_pazarligi.html

(3) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/30375/iste_o_davetiyeyle_ifadeye_cagirilanlarin_tam_listesi.html

(4) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/29975/Simdi_de_Erdogan_in_ses_kaydi_cikti_.html

(5) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/456425/_Yolsuzlugun_kuryesi__Damat_Albayrak_a_danisman_oldu.html


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ekonomik kalkinma Turkiye nin hur mustakil daima daha kuvvetli daima daha refahli Turkiye idealinin belkemigidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

179. DININ YERINE FELSEFE GECSEYDI, EVRENDE NE KADAR MUTLU VE BUYUK DEVRIMLER GERCEKLESIRDI

Her donemin filozoflari, milletler icinde din imamlarina ozgu sanilan rolu almislardir. Din imamlarinin felsefeye kin ve dusmanligi, hicbir zaman bir meslek cekememezliginden baska bir sey olmamistir. Dusunmeyi, dusunce uretmeyi aliskanlik haline getirmis insanlarin birbirine zarar vermeye, birbirini itibardan dusurmeye bakacaklarina; batili curutmek, gercegi aramak ve ozellikle hukumdarlarin ve uyrugun ayni olcude etkilendikleri ve kiskirticilarinin bile er gec kurbani olduklari batil fikirleri kovmak icin cabalarini birlestirmeleri gerekmez miydi? Aydin bir hukumetin elinde, rahipler, vatandaslarin en yararlisi olurdu. Zaten devletten bolca odenek alan ve hayatlarini kazanmak sikintisindan uzak olan bu adamlarin baskalarini egitecek ve aydinlatmaya calisacak bir duruma gelmesi icin, okuyarak, ders alarak ogrenmeye ve aydinlanmaya koyulmaktan daha iyi ne isleri olurdu? Verimsiz, yogun karanliklara dalacaklari yerde, biraz aydinlik gercekler kesfetselerdi, bunlarin zekasi daha cok hosnut olmaz miydi? Insanlara ozgu bir ahlakin cok acik olan ilkelerini belirlemek, ilahi ve teolojik bir ahlakin hayali ilkeleriyle ugrasmaktan daha mi zor olurdu? En siradan kimseler, anlasilmaz deyislerle, hicbir zaman bir sey anlamayacaklari karanlik ve belirsiz tanimlamalarla belleklerini doldurmaktansa, kafalarina gorevlerinin basit ilkelerini yerlestirselerdi, onlar icin, bu daha mi zahmetli olurdu? Insanlara, gercek hicbir yarari olmayan seyler ogretmek icin ne kadar cok zaman, ne kadar beyhude zahmet harcanir. Milletler icin hicbir yarari olmaksizin, bircok ulkede, milletlerin kanlarini emen bu kadar manastir; iyi niyet sahibi hukumdarlar icin, kamu yarari icin, bilimlerin ve bilginin ilerlemesini saglamak icin, gencligin egitimi icin ne kadar arac ve kaynak sunardi!

Ancak, ozellikle kendisinin hukmetmesini isteyen hurafe, yalniz yararsiz yaratiklar yetistirmekten baska bir sey istememis gorunur. Bircok ulkede, hicbir sey yapmamak, insan topluluguna yararli hicbir is gormemek icin mukemmel olarak donatilmis olan kadin ve erkek bir suru papazdan ne yararlar saglanirdi. Bunlari verimsiz hayale dalmalarla, robotlasmis ibadetlerle isgal edecek, oruclar ve cilelerle ezecek yerde; bunlarin arasinda nicin, dunyaya yararli bir sekilde hizmet etme araclarini aramaya kendilerini yoneltecek sonuc verici bir rekabet uyandirilmiyor? Gencliklerinde ogrencilerinin kafalarini masallarla, verimsiz yargilarla, anlamsiz seylerle dolduracaklarina, ruhaniler, ogrencilerine gercek seyler ogretmeye, ogrencilerini vatana yararli vatandaslar yapmaya neden davet ya da mecbur edilmiyor? Rahiplerin egitim tarziyla yetisen insanlar, kendilerinden akil ve muhakeme yetisini yok eden ruhbandan ve kendilerini soyan zorbalardan baska kimseye yararli olmazlar.

- - - - - - - - - - - - -
Bircok insan hayatindan makul olcude keyif alir ama bakiyeye baktiginizda hayat acidir.
Yalnizca cok genc ve ahmak olanlar bunun aksini dusunur.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Kolayca anlayamadigimiz ne varsa ona tanri deriz; bu da beyin dokularimizin asinmasini ve bozulmasini onler.

ABBEY,EDWARD (1927-1989) ABD'li cevreci ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder