10 Kasım 2011 Perşembe

POLITIK - BEDELLİ ASKERLİK VE ANAYASANIN 10. MADDESİ


BEDELLİ ASKERLİK VE ANAYASANIN 10. MADDESİ

X. Kanun önünde eşitlik

MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 7/5/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde (…)* kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.


--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   BUGDAY  Duzuldu ucsuz bucaksiz alay, Cingiraklar calar kapilarda. Duzuldu ucsuz bucaksiz alay, Bak, son hasad basladi ruzgarda. Okundan atilmak uzere yay, Kuyularin agzi genisledi. Okundan ayrilmak uzere yay, Korku ta kemigime isledi. Savruluyor gokyuzunde bugday, Golgeler uzaklasiyor yerde. Savruluyor gokyuzunde bugday, Tanrim! tanrim! Bir deva bu derde. Duzuldu ucsuz bucaksiz alay, Cingiraklar calar kapilarda. Duzuldu ucsuz bucaksiz alay, Bak, son hasad basladi ruzgarda. Undan bize de pay, bize de pay, Kosun, bugday dagitiyor Yusuf. Undan bize de pay, bize de pay, Cokmeden sonu gelmiyen kusuf. Eriyecek tencerede kalay, Cocuklar aglasmasinlar dagda. Eriyecek tencerede kalay, Yetismiyecek Omer imdada. Altinda ayni eyer, ayni tay; Arayicisi herkes bir sesin. Altinda ayni eger, ayni tay; Seferi ayni koye herkesin. Artik kuruldu bu kervansaray, Bosuna dusunur ihtiya rlik. Artik kuruldu bu kervansaray, Simdi seslerle dolu mezarlik.    Orhan Veli KANIK   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder