2 Kasım 2011 Çarşamba

POLITIK - “Daha fazla sorumluluk almalıdır”

"Daha fazla sorumluluk almalıdır"

Bülent ESİNOĞLU

Hilary Clington, "Türkiye yeni sorumluluklar aldıkça, ilişkilerimiz daha da gelişecek."

Amerikan Dışişleri Bakanının sözleri çok açık ama anlamayanlar için biraz tercüme edilmeye muhtaç.

Emperyalizmin uydu ülkelerden talepleri, yer altı ve yerüstü kaynaklarının sömürülmesinden ibaret değildir.

Hem kaynaklarını vereceksin, hem de ABD'nin yeni kaynaklara ve yeni ülkelere kolayca ulaşabilmesi için gerekli olanları yapacaksın.

Nedir gerekli olan bu işler?

Dolar marifeti ile insan kaynaklarını sömürecek, ordunuzu kullanarak başka sömürgelere ulaşacak, uzman katil örgütlerine sizden yardım alacak, v.s.

Bununla sınırlı mı?

Hayır.

Kendisi başka yeni bir ülkeye düşmanlık geliştirmeye başlamışsa, sizde onunla beraber o ülkeye düşmanlık gerektirecek işler yapacaksınız. ABD, Çin ve Rusya'ya karşı ise, sizde karşı olacaksınız.

Emperyalizmin bugünkü istekleri ve aldıkları bunlardır. Yarın ne olacak, ne isteyecek belli değildir.

Erdoğan BOP Eş Başkanı olarak, Ortadoğu da, Balkanlarda, Kafkaslarda, Lübnan'da, Libya'da, Afganistan'da,  Amerika'ya yaptığı hizmetleri az bulan Hilary Clinton, Erdoğan'dan daha fazla sorumluluk almasını istiyor.

Cilington'un daha fazla sorumluluktan kastı; ilk kalemde, Suriye'ye Türkiye'nin askeri müdahalesidir.

Bu istek, Türk haklının iradesinin yok sayılması ve varlığının riske edilmesidir.

Buradan şu sonuca varabiliriz. Emperyalizmin istekleri sınırsızdır. Bu gün Suriye'yi isteyen yarın, İran için aynı isteği yenileyecektir. Onlar için Türk halkının içine düşeceği durum ve komşuları ile olan ilişkisi umurunda değildir.

Emperyalizme elinizi verirseniz, kolunuzu kurtaramazsınız. Eğer emperyalizmin isteklerine karşı durursanız, ya da yeterince hizmet edemezseniz, sonunuz karanlıktır.

Bu duruma karşı durmanın tek çaresi vardır. Ancak, söyleyeceğimiz bu çare, AKP iktidarı için artık çok geçtir.

Çare; Amerika'nın sizden istediklerini, halkınıza anlatacak, isteklerin karşılanamaz olduğunu, halkınız ile paylaşacaksınız. Halkınızı arkanıza alıp ülkenizi savunacaksınız.

Direnip kendinizi savunduğunuzda, sizinle birlikte size yardım edecek müttefiklerinizde olacaktır.

Amerika ile birlikte hareket ederek yol alırken, bir an gelecektir ki, artık Amerika'nın dediklerini yapamaz duruma düşeceksinizdir.

Emperyalizmin isteklerinin sonsuz olduğunu, sonunda sizin topraklarınızın parçalanmasını sizden isteyeceğini bildiğinize göre, önce komşularınızla iyi ilişkiler kurup, arkanızı sağlama almanız gerekir.

Şimdi yaptığımız iş, tam da bunun tersidir. Komşularımızı ABD'ye satıyoruz.

Bu durum komşularımızdan ziyade bize zarar vermektedir. Bunu, bu iktidar gittikten sonra daha iyi anlayacağız.

Mevcut iktidarın, Hilary'nin verdiği ve vereceği yeni görevleri reddedemeyeceği açıktır. Varlık nedenlerini Amerika'ya bağlayanlar, bir gün elbet halkın %50 den ibaret olmadığını anlayacaklardır.

2.11.2011, bulentesinoglu@gmail.com

 

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Bin kere vaat edecegine bir kere vadini yerine getir.  Anonim Nasihat   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder