10 Kasım 2011 Perşembe

Re: [Ozgur_Gundem] POLITIK - 49 YILLIK AVUKAT HÂKİM KARŞISINDA

Ortaçağ mı?
Evet, tarih yaşadığımız yılları ortaçağın, karanlık çağın başlangıcı olarak yazacak.
Tabii ki, bir matematikçi, bir hoca olarak ortaçağı en iyi sizin bilmeniz gerekir.
Tabii ki, cemaatin elinden tutup hoca ettiği pseudo hocalardan değilseniz?
Çünkü cemaatçi olup da işinin ehli olan daha bir kişiye rastlamadım.
Hemen hepsi de cemaate dayanarak ikbal görmeye çalışan kifayetsiz muhterislerdi.
Cemaatin daha düzgün bir işini dahi göremedim.

On 03.11.2011 20:10, Abudeyam wrote:
 
 
Artik Ortacag yargilamasi yapmaya alismis olanlar, gercek yargi karsisinda.
 
 
Abudeyam


 
2011/11/2 Oraj POYRAZ <cimcime@neomailbox.net>
 

49 YILLIK AVUKAT HÂKİM KARŞISINDA

‘Ortaçağ yargılaması‘

Avukat Turgut Kazan, savunmanlığını üstlendiği Cihaner’in lehinde yazılan bir mektup hakkında savcılığın işlem yapmamasını eleştirmesi nedeniyle “meslekten men” istemiyle yargıç karşısına çıktı. Kazan’ı yalnız bırakmayan hukukçular “Sokrates gibi tarihe geçti” dedi.

Baro başkanları ve CHP’li vekillerin yalnız bırakmadığı duruşmada ‘meslekten men’ istemiyle yargılanan Kazan:

Haksızlığa boyun eğmeyeceğim

Eski İstanbul Barosu başkanlarından 49 yıllık avukat Turgut Kazan, savunmasını üstlendiği eski Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner için yazılan bir mektup nedeniyle “3 yıl hapis ve meslekten men” istemiyle dün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Kazan’ı, baro başkanları, hukukçular ve CHP milletvekilleri yalnız bırakmazken, Kazan “Böyle bir Türkiye yaratmış olanlardan, Türkiye adına utanıyorum” dedi.

Yarım asırdır avukatlık yapan Turgut Kazan, savunmanlığını üstlendiği Cihaner’in lehinde yazılan bir mektup hakkında savcılığın işlem yapmamasını eleştirmesi nedeniyle “3 yıl hapis ve meslekten men” istemiyle dün hâkim karşısına çıktı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunma yapan Kazan ve avukatları, suçlamaları reddederek avukatlık mesleğine saldırı yapıldığını belirttiler. Kazan, o dönem Ergenekon soruşturmasını yürüten eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ı terör örgütlerine hedef gösterme iddiasının son derece komik olduğunu söyledi. Meslek yaşamında hep hukuk devleti için mücadele ettiğini ifade eden Kazan, “Böyle bir Türkiye yaratmış olanlardan, Türkiye adına utanıyorum” dedi. Kazan, haksızlıklara karşı boyun eğmeyeceğini, hukuksuzluğa, hukuk ilkelerinin ihlalleri karşısında mücadelesine devam edeceğini vurguladı.

Yasaklanmaktan korkmuyorum

Eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şanal’ın kendisini terörle mücadele eden bir kamu görevlisi olarak algıladığını anımsatan Kazan, “Bir yaşıma daha girdim. Savcı kendisini terörle mücadele eden birisi sanıyor. Savcıya terörle mücadele görevi verilmez, verilemez” diye konuştu. Kazan “Hukuk dinamizmdir. Eleştirir, dondurursanız hukuku, hayatı durdurursunuz. Meslekten yasaklanmaktan korkmuyorum. 49 yılın sonunda ileri demokrasi Turgut Kazan’ı yasakladı. Bu benim için onurdur” dedi. Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz, duruşmanın mütalaa için 6 Mart 2012’ye ertelenmesine karar verdi. Mahkeme sonrasında açıklama yapan Kazan, “Basının gösterdiği ilgi savunma hakkına gösterilen ilgidir”dedi.

Kazan’ın avukatlığını üstlenen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal davada Kazan’ın nezdinde tüm avukatların yargılandığını belirterek “Bu dava, ‘avukat olarak sınırı aşarsanız hakkınızda hedef göstermeden biz de dava açarız’ mesajıdır. Mesaj anlaşılmış ama alınamamıştır. Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Unutulmaması gerekir ki, her hâkim ve savcı da bir gün avukatlığı tadacaktır. Sizler de o kürsülerden inecek, bu sıralara oturacaksınız” dedi. Kocasakal, özel yetkili mahkemelerin günümüzde mahkeme olmaktan çıktığını, birer gözaltı, gözdağı, tutuklama, tutsaklık ve dinleme mercilerine dönüştüğünü ifade etti.

Sokrates’in savunması gibi

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da, Kazan’ın yaptığı savunmayı antik Yunan dönemindeki Sokrates’in yaptığı savunmaya benzetti. Fevzioğlu, “Müthiş bir savunma dinledik. Kazan’ın savunması Sokrates’in savunması gibi tarihe geçti. Üstadıma bize bu fırsatı, bu dersi verdiği için teşekkür ediyorum. Turgut Kazan kendini savunmadı. Avukatlığı, hukuk devletini ve demokrasiyi savundu” dedi.

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Komsunla kavga etme, misafir gider o kalir.  Hz.ebu bekir (r.a.)   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/



--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Ilim asagidakileri yukseltir,cahillik yuksektekileri alcaltir.  Sokrates   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder