8 Haziran 2017 Perşembe

GÜLMEN VE ÖZAKÇA İÇİN ÇAĞRI: "YAŞAMALARI İÇİN ACİL ÇÖZÜM"

Haksız ve hukuksuz şekilde elinden alınan işini tekrar geri almak için açlık grevi yaptığı için tutuklanan, yasa dışı ama gerçekten de yasalarda temeli olmayan suçlamalarla yargılanan insanlara yapılanlar zulümdür, tıpkı istilacı bir kavmin yaptığı zulüm gibidir.
O hep tarihte bahsedilen Moğol zulmü gibi, Yunan zulmü gibi haksız, hukuksuz insanlık dışıdır.

Bunlara oy veren, onaylayan Türkçe konuşabilen Anadolu ve Trakya Türk halklarını ayıplıyorum.
Bunlar gün gelecek, devran dönecek göz yumanlara, oy verenlere, onaylayanlara yol ve hizmet olarak geri dönecektir.
Bu evrende hiç bir şey karşılıksız kalmaz.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


GÜLMEN VE ÖZAKÇA İÇİN ÇAĞRI: "YAŞAMALARI İÇİN ACİL ÇÖZÜM"

08.06.2017 15:55

Açlık grevinde 93 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın cezaevinde kalmasının telafisi mümkün olmayan zararlar ile ölüme yol açabileceğini bildiren ATO, yaşamaları için yetkilileri çözüm üretmeye çağırdı

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, 93 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça sağlık durumları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Tutuklandıklarından bu yana eğitimcilerin sağlık durumunu takip edemediklerini belirten Bulut, Gülmen ve Özakça'nın sağlık kontrollerini yapmak için Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvurunun reddedildiğini söyledi. Sağlık sorunu olan her bireyin hekim seçme hakkı bulunduğunu anımsatan Bulut, Gülmen ve Özakça'nın bu haktan mahrum bırakılmasıyla ulusal mevzuata, uluslararası sözleşme ve etik ilkelere aykırı davranıldığını bildirdi. Sağlık durumlarını takip istemlerini yineleyen Bulut, Gülmen ve Özakça'nın durumlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Tıbbi çalışmalar, açlık grevlerinin 90'ıncı gününden sonra; şiddetli karın ağrısı, yüksek riskli ve ilerleyici kilo kaybı, kas doku yıkımı, böbrek fonksiyonlarında belirgin bozulma ve buna bağlı kan elektrolit değerlerinde dengesizlik, kan elektrolit değerlerindeki bozulmaya bağlı kas kontrolünün ortadan kalkması, kalp ritminde düzensizlik, kalp kası yıkımı, kas ve kemik ağrıları, vücut ısı kontrolünün bozulmasına bağlı hipotermi, kan hücre sayısında belirgin düşme, bağışıklık sisteminde ciddi zayıflama ve ölümcül enfeksiyonlara karşı düşkün hale gelme, çoklu organ yetmezliği gibi durumların ortaya çıkabileceğini ortaya koymaktadır"

"Mahkumiyet tıbbi açıdan kabul edilemez"

Bulut, Gülmen ve Özakça'nın sağlık açısından en çok ilgiye ve hassas bakıma muhtaç oldukları aşamada cezaevinde bulundurulmalarının ve fiziksel ve psikolojik stres yaşamaya mahkum edilmelerinin tıbbi açıdan kabul edilemez olduğunu kaydetti. Eğitimcilerin sağlıklarında her an tedavisi imkansız sekel veya ölüm meydana gelme riskinin iyice arttığını ifade eden Bulut, yetkililere seslenerek şunları söyledi:

"Tutukluluk ve cezaevi koşulları, hastanın hekim seçme özgürlüğünün kısıtlanması ve sağlık emekçilerinin önerilerinin dikkate alınmamasının, telafisi mümkün olmayan zararlara neden olmaktan hatta ölüme kapı aralamaktan başka bir şeye yaramayacağı aşikardır. Sizleri, tüm reel ideolojilerin, kültürlerin ve inançların ortak kutsalı olan yaşam hakkına saygıya ve bu bağlamda Gülmen ve Özakça'nın yaşaması için çözüm üretmeye davet ediyoruz."

http://www.birgun.net/haber-detay/gulmen-ve-ozakca-icin-cagri-yasamalari-icin-acil-cozum-163580.html



 
a45UyF587661-170608161323 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/06/08  20:27 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

-Cocuklar kiyamet cuma gunu safak vaktinde olucaktir.
-Ama hocam nereye gore safak vakti?
Bizde safak vaktiyken diger tarafda gece oluyor...
-Numaran kacti senin?
-Ne olduki hocam?
-Cok guzel soru sordun 5 verecem...
Cevabini bilmiyorum cunku...

Yasanmis Din Dersi Diyaloglari

HACC - 47 ..., RABbinin katinda bir gun sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir
Secde - 5 Gokten yere kadar her isi Allah duzenler.
Sonra isler sizin sayisiniza gore bin yil tutan bir gunde icinde O na yukselir.
***
MEARIC - 4 Melekler ve ruh oraya miktari ellibin yil olan bir gunde cikarlar. gun hesabi bu sefer ellibin yil olmustur.

Birine Yarar Otekine Zarar

Atinali Demades, cenaze torenleri icin gerekli seyleri satan bir hemserisini, bu isten fazla kazanc bekledigini, bu kazancin da ancak bircok insanin olumunden gelebilecegini ileri surerek mahkum etmis. Hakli bir yargi denemez buna; cunku hicbir kazanc baskasina zarar vermeden saglanamaz, oyle olunca da her cesit kazanci mahkum etmek gerekir. Tuccar, gencligin sefahata dusmesinden kar saglar, ciftci bugdayin pahalanmasindan, mimar evlerin yikilmasindan, hukukcu insanlarin davali, kavgali olmasindan; din adamlarinin san, onur ve gorevleri bile bizim olumumuze ve kotuluklerimize dayanir. Yunanli komedya sairi Fhilemon, hicbir hekim, dostlarinin bile sagligindan hoslanmaz, dermis, hicbir asker de yurdundaki baristan. Daha da kotusu, herkes icini yoklasa gorur ki gizli dileklerimizin bircogu baskasinin zararina dogar ve beslenir. Oyle saniyorum ki dusundukce doganin genel duzeni hic sasmiyor boyle olmaktan: Cunku fizikcilerin dedigine gore, her seyin dogmasi, beslenmesi, cogalmasi, baska bir seyin bozulup curumesi oluyor: Bir varlik bicim ve nitelik degistirdi mi O anda yok olur biraz once var olan.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






1 yorum:

  1. ATATÜRK Mehmet Barlas, Çetin Altan ve Vedat Dalokay'ın 80'li, Cüneyt Canver'in de 90'lı yıllarda tuttukları yolu tutanlara “fırdöndü”, “liboş”, “erkek papatya”, “dövize endeksli şahsiyet”, “menkul kıymet”, “iki metre boyunda cüce”, “dönek babasının dönek tosunu” ve “iki kere dönme” unvanları değil, fakat milletvekili, sefir, başvekil unvanları verirdi. Sn. Gülmen ve Sn. Özakça'ya bu ATATÜRKÇÜ yolu tutmalarını salık veririm.

    YanıtlaSil