6 Ağustos 2017 Pazar

BALYOZ VE ASKERİ CASUSLUK ZİNDANINDAN 30 GENERAL ÇIKTI

Bu entrika davalarının ne kadar büyük, ne kadar yalan, ne kadar haince olduğunu şimdi anlıyor musunuz?
Zamanında bu davalar nedeniyle internet camiasında benimle pençe penç tartışan kalemşörlere de en içten sevgilerimi sunuyorum.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


BALYOZ VE ASKERİ CASUSLUK ZİNDANINDAN 30 GENERAL ÇIKTI

06 Ağustos 2017

FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalardan tutuklanan ve yıllarca cezaevinde yatan 30 subay, son üç YAŞ'ta general ve amiral rütbesine terfi ettirildi

Balyoz ve Askeri Casusluk zindanından 30            general çıktı

Hasdal, Maltepe ve Mamak cezaevlerinden 30 paşa çıktı. Kumpas olan Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalardan tutuklanan ve yıllarca cezaevinde yatan 30 isim, son 3 yılda general ve amiral rütbesine terfi etti. 8-18 yıl arasında hapse mahkum edilen ve daha sonra beraat edip göreve dönen 18 denizci, 11 karacı ve bir havacı albay, son 3 yılda yapılan YAŞ toplantılarındaki kararlar ile, general ve amiral oldu. Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında yargılanan albaylardan, 2015'de 3, 2016'da 17 ve 2017'de 10'u terfi etti. Kumpas mağdurlarına yönelik ilk terfi 2015'de yapıldı ve Piyade Albay Levent Ergün ile Jandarma Albay Ahmet Hacıoğlu tuğgeneral oldu. Denizci Albay İbrahim Koçer ise, tuğamiralliğe terfi etti.

2016'da 17 SUBAY

2016'da da, 8 kara ve 9 denizci albay, general ve amiral yapıldı. Karacı albaylar Barbaros Kasar, Bahtiyar Ersoy, Fedai Ünsal, İdris Acartürk, Erdal Şener, Süleyman Ertizman, Rıdvan Yücel Yıldız ve Sırrı Yılmaz tuğgeneral oldu. Aynı yıl denizci albaylar Yankı Bağcıoğlu, Önder Çelebi, Bülent Olcay, Levent Uca, Emre Tok, Baybars Küçükatay, Gürsel Çaypınar, Cemalettin Bozdağ, ve Necmi Yıldırım da tuğamiral rütbesine yükseldi. 2016'da Askeri Casusluk davasından yargılanıp beraat eden Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu ise koramiral oldu.

2017'DE 10 ALBAYA TERFİ

Bu yıl yapılan YAŞ toplantısında ise kumpas mağdurlarından bir kara, bir hava ve 8 denizci albay terfi etti. Denizci albaylar İlker Özkan, Yavuz Kılıç, Türker Koçpınar, Aykut Manioğlu, Ayhan Gedik, Şafak Duruer, Cem Okyar ve Yalçın Özkütük tuğamiral oldu. Havacı Albay Oğuz Okuyucu ve karacı Albay Sami Yüksel de Tuğgeneral rütbesine yükseldi. Bu yıl amiral olan ve TCG Gaziantep gemisinin komutanlığını yapan Kurmay Albay Cem Okyar, tahliyesi sonrası, 3 yıl yattığı Maltepe Askeri Cezaevi'nden üniformalarını giyerek çıkmıştı. Geçen yıl terfi alan Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı'na, Tuğamiral Bülent Olcay Deniz Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'na getirildi. Tuğamiral Önder Çelebi ise ABD Norfolk'daki Müttefik Komutanlığa atandı.

Emin Özgönül

http://www.ilk-kursun.com/haber/329760/balyoz-ve-askeri-casusluk-zindanindan-30-general-cikti/

 
a45UyF587661-170806162605 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/08/06  16:25 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Manus manum lavat
* * *
Bir el digerini temizler.

Latin Atasozu

Tevbe Suresi 111.Ayet:

Allah muminlerden, mallarini ve canlarini, kendilerine (verilecek) cennet karsiliginda satin almistir.
Cunku onlar Allah yolunda savasirlar, oldururler, olurler.
(Bu), Tevrat ta, Incil de ve Kur an da Allah uzerine hak bir vaaddir.
Allah tan daha cok sozunu yerine getiren kim vardir!
O halde O nunla yapmis oldugunuz bu alis verisinizden dolayi sevinin.
Iste bu, (gercekten) buyuk kazanctir.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Benim dinselligim, kendini az biraz, bizim zayif ve gecici olan anlama yetimizle anlayabilecegimiz kadariyla, ortaya koyan, sonsuz yuksek tine alcakgonullu bir hayranliktan ibarettir.
En yuksek oneme sahip olan ahlaktir, ama bizim icin, Tanri icin degil.

My religiosity consists in a humble admiration of the infinitely superior spirit that reveals itself in the little that we, with our weak and transitory understanding, can comprehend of reality.
Morality is of the highest importance but for us, not for God

Albert Einstein; from Albert Einstein the Human Side, Helen Dukas and Banesh Hoffman, eds., Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 1981, p.66.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder