10 Ağustos 2017 Perşembe

BÜLENT ESİNOĞLU : GERİLİM GERİLİMİ DOĞURUYOR

 


BÜLENT ESİNOĞLU : GERİLİM GERİLİMİ DOĞURUYOR



Zaman zaman şöyle bir cümle propagandanın konusu oluyor. Amerika ile Rusya anlaştı. Suriye'yi üçe bölecekler.

Bunun sebebi; Amerika'nın yer küre üzerinde, en zor durumda olduğu yer, Suriye'dir de ondan…

Suriye'de federasyon kurmak isteyen Amerika olduğundan, bu plana sanki Rusya'da, ortakmış gibi, ABD propagandası yapılır.

Oysa Rusya ile Amerika arasındaki anlaşmazlık, tarafların varlıkları ile ilgilidir. Bu sebepten karşıtlık stratejiktir.

ABD ile Rusya'nın karşı karşıya geldiği her yerde, birbirlerine silah doğrulmuşlardır.

Alaska'dan Kuril Adalarına, Vietnam'dan Körfeze, Körfez'den Orta Doğuya, Balkanlardan Polonya'ya, Sırbistan'dan Ukrayna'ya Rusya ve Amerika silah silahadır.

Amerika, Libya ve Yugoslavya'yı parçalarken, Rusya SSCB'den Rusya Federasyonu'na dönüşüm sancıları içindeydi.

Çin ile ittifak içinde değildi. Rusya, Çin ile yaptığı ittifak sayesinde, Doğu cephesini garanti altına almış oldu.

Ukrayna üzerinden, Amerika'nın yaptığı turuncu devrim saldırısından Kırım'ı kurtararak çıktı.

Batı cephesinde, Ukrayna'nın doğusunda kurduğu tampon bölge sayesinde Batı cephesinin bir kısmını güvenceye almış oldu.

Batı cephesinin henüz güvenceye alınmamış Kuzey Batı bölgeleri görünmektedir. San Petersburg ve etrafı diyebiliriz.

Petersburg'da, Çin ve Rusya'nın yaptığı, ortak askeri tatbikatını, bölgede, ABD'ye verilmiş bir cevap olarak değerlendirebiliriz.

Doğu Akdeniz'den Boğazları geçerek, gelecek olan Amerikan gemilerine kaşı, yeni savunma sistemleri geliştirmekte olduğunu söyleyebiliriz. Suriye'de, Tartus Limanı ve Üssü bu amaca yöneliktir.

15 Temmuz, Darbe ve İşgal girişiminden sonra, Türkiye'nin Atlantik Paktı'nda kalmasının bir anlamı kalmadı. Boğazların bir savaş sırasında, Amerikan savaş gemilerine açılması pek ihtimal dahilinde görülmüyor.

Amerika'nın, bir kez daha, Rusya ulus devletini parçalayabilmesi için, tek seçenek olarak nükleer savaş kalıyor.

Bir nükleer savaş, tüm dünya ülkelerini içine alacağından, önemli bir gerilim kaynağı olarak ortada duruyor.

Gerilimin artarak devam etmesi; yeni dünya dengelerinde saf değiştirmelere sebep oluyor.

Rusya ve Amerika arasında çıkacak bir savaş durumunda, Avrupa bir savaş alanı haline gelecektir.

Avrupa'nın bilhassa da, Almanya'nın böyle bir savaşa Amerika'nın yanında hevesli olması; imkansızdır. Çünkü Berlin bir kere daha savaşın kurbanı olur.

Savaştan Rusya'nın yenik çıktığı düşünülse bile, Almanya ve Polonya gibi ülkeler savaşın mağduru olacaklardır.

Biz bunları anlata duralım, gerilim her geçen gün artmaktadır.

Amerika, Rusya'dan Almanya'ya doğal gaz boru hattı, yani Kuzey Akım 2.Projesine ambargo koydu. Rusya bu durumu, ticaret savaşı olarak değerlendirdi ve açıkladı.

Rusya bu duruma İran ile yeni askeri anlaşmalar yaparak karşılık verdi.

Avrupa halkları, vatanseverleri ve aydınları Amerika'nın bu ambargosuna karşıdırlar. Lakin, halkların hiçbir hükmü yoktur. Hatta Alman devletinin böyle bir durum karşısında bir hükmü yoktur.

Çünkü Alman ve Amerikan ortaklı, çok uluslu şirketler kararı vermiş. Uygulayanlar da onlar.

Milli devletlerden daha büyük, çok ortaklı şirketler olursa, kararı verenler de onlar olmaktadır. Milli devletlerin eli kolu bağlı kalmaktadır.

Yukarıda anlatmaya çalıştığım fotoğraftan dünyaya bakacak olursak, yeni gerilimler, hatta kısmı dünya savaşları beklemek mantıklı olur.

8.8.2017, bulentesinoglu@gmail.com

 
a45UyF587661-170809215816 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/08/10  05:27 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Bana bir harf ogretenin kolesi olurum.

Hz.ali (r.a.)

Risale-i Nur , Said-i Nursi ye Allah tarafindan verilmistir

Bediuzzaman cevap veriyor , 1960″ adli yazida :

Halktan Gizlenen Universite Gercegi

24 Temmuz 2013

Universiteyi bitirip firmalara gorusmeye gittim. Hepsi Sen bu is icin fazlasin dedi. Bir kere universiteden mezun oldugunda bir daha asla lise mezunu olamiyorsun. Universite yonetimi lise diplomami geri vermeyince ilkokula tekrar basladim!

Yillardir medyada hep universite mezunlarinin issizliginden bahsediliyor. Peki siz hic Su kadar lise mezunu issiz diye bir haber gordunuz mu? Gormediniz, cunku hepsinin isi gucu var. Ilkokul mezunlarina hic girmiyorum bile. Bir ilkokul mezununun issiz olduguyla ilgili tek bir habere dahi rastlamadim.

Yani aslinda bu devirde lise mezunu olmak muthis avantajli. Ama kazara universiteyi bitirdiysen geri donusun yok. Cunku herkesten gizlenen, universiteye girerken bize soylenmeyen dehset verici gercek su: Bir kere universiteden mezun oldugunda bir daha asla lise mezunu olamiyorsun! Universite egitimini geri alma sansin yok.

GENCLER, AYNI HATAYA DUSMEYIN!

Gecen yil bolumumle ilgili onlarca firmaya is gorusmesine gidip elim bos donunce guvenlik gorevlisi, garsonluk, komilik gibi islere basvurdum ama gelin gorun ki universite mezunu oldugumu duyar duymaz reddettiler. Overqualified sin dediler, yani sen bu is icin fazlasin... Onlara bu is icin fazla olmadigimi, paraya ihtiyacim oldugunu, lutfen beni gozlerinde cok buyutmemelerini, zaten universite yillarimi kantinde gecirdigimi, derslere dogru duzgun girmedigimi, batak ve pistide bu kadar iyi olmami okul yillarina borclu oldugumu, kagit varsa su an bile kapismaya hazir oldugumu, ekonomi hocasi dogum yaptigi icin uc ay gelmedigini, kopyayla ve iltimasla sinif gectigimi, aslinda vizyonumun cok dar oldugunu, internet ortamlarinda bana liseli dediklerini uzun uzun anlatmama ragmen hicbiri beni ise almadi!

Okudugum universite de lise diplomami geri vermeyi Problemlisiniz galiba biraz diye reddettigi icin sifirdan baslamaya karar verdim. Su an ilkokul 2 ye gidiyorum, uc sene sonra ilkokul diplomami alip egitimimi sonlandiracagim ve sanayide ise baslayacagim. Yasi genc olanlar lutfen benim dustugum hataya dusmesin cunku bu yastan sonra her gun andimizi okumak ve sinifta konustugun icin tahtaya isminin yazilmasi insana gercekten cok koyuyor.

BEYINSIZ ADAM DAN KRALICE YE SORULAR

Ingiltere Kralicesi Elizabeth e bir mektup yazdim, asagidaki sorulari sordum. Yanitlari bekliyorum...

Husnu Mubarek ve Kaddafi nin basina gelenler sizi de endiselendirdi mi? Ingiliz halkinin da sonunda Yeter deyip size karsi ayaklanmasindan korkmuyor musunuz?

Oglunuz Charles Galler Prensi. Bir insana 50 yil boyunca Galler i yonettirmek acaba ne kadar dogru? Galler bu sonucta. Futbolda aldigi sonuclari ibretle izliyoruz. Charles a daha onu acik bir ulke verilemez miydi?

Soyle bir bakiyorum, 1926 dogumluymussunuz. Bu 86 yasinda oldugunuz anlamina geliyor. Sizce de fazla bir yas degil mi bu?

89 yasina kadar, yani uc yil daha yasarsaniz eger -tamam belki zor ama gerceklesmesi imkansiz da degil, ozellikle su ana kadarki performansinizi goz onunde tutarsak- en uzun sure tahtta kalma rekoru sizin olacak. Bu uzerinizde bir baski olusturuyor mu?

Bir onceki soruyu acayim. Ornegin ligde 99 golu bulunan futbolcu bir turlu 100 uncu golunu atamaz, cunku uzerinde bir baski olusur. Kastettigim bu. Yani siz de tam 88 yasinizdayken rekora bir adim kalmisken Acaba basaramayacak miyim? diye korkar misiniz?

Bir roportajinizda Tanri omur verdikce kraliceyim demistiniz. Gorunen o ki Tanri omur veriyor. Peki daha ne kadar surecek bu? Tanri nin verdigi omru hafiften suistimal ettiginizi dusunmuyor musunuz?

Ingiltere ne zaman cumhuriyet olacak? Neden birkac inkilap yapmayi dusunmuyorsunuz?

Ingiliz halki ne zaman kul olmaktan cikip vatandas seviyesine yukselecek? Bunun yolu cumhuriyeti ilan etmekten gecer, biliyorsunuz.

Biz su an cagdas medeniyetler seviyesindeyiz ve burasi inanilmaz guzel. Sizin de tez zamanda krallik gibi cagdisi bir anlayistan kurtulup bize katilmanizi umit ediyoruz. Sizi ne zaman aramizda gorecegiz?

Sevgiler.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder