31 Ekim 2017 Salı

DR. MEHMET UHRİ : BUGÜN GENCECİK 3 HEKİM İNTİHAR ETTİ.

Asistan eğitimi, aslında tipik bir öğrenci eğitimidir.
Ancak, ülkemizde bu kişilere sonunda uzman olacakları düşünülerek yoğun emek suistimali, yoğun insan ve çalışan hakları ihlalleri yapılmaktadır.
Ve sorulduğunda bütün bu işlerin normal tıp eğitiminin bir parçası olduğu söylenmektedir.
Hocaların mobingleri, tacizleri, kesinlikle işin doğal bir parçası değildir.

HAYIR.
Bu normal bir durum değildir.
Hiçbir meslekte, dünyanın hiçbir yerinde insanlar ayın yarısını tam günlük nöbetlerde geçirmeye zorlanmamaktadır.
Yine dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir meslekte bu kadar ağır mesai şartları fazla mesai ücretleri ödenmeksizin angarya olarak yaptırılmamaktadır.

Bütün dünyada çalışanların azami çalışma saatleri konusunda limitler vardır.
Bu limitler aşıldığında yapılacak işler konusunda da ağır düzenlemeler vardır.
Ancak, söz konusu hekimler olunca, toplum, yasa koyucu nedense hekimlere her türlü zulmü, haksızlığı hak ve mübah görmektedir.

VE ÜLKEMİZDE ARTIK KANIKSANMIŞ OLAN HASTALARIN HEKİMLERE YÖNELİK TACİZ VE TECAVÜZLERİ DE KESİNLİKLE YARGININ VE İDARENİN AYRICA VE ÖNCELİKLE ÖNLEM VE CEZA TAKİBİ YAPMASINI GEREKTİRECEK SEVİYEYE ULAŞMIŞTIR.
Sağlık çalışanlarının artık açıkça yaşamı tehdit altına girmiştir.

Eğer ulusal basını izlerseniz, tacize ve tecavüze uğrayan bazı hekimlerin altı senelik tıp tahsilini ve üzerine yaptıkları dört ila beş senelik uzmanık eğitimini yakma pahasına mesleğini terk etmeye zorlandıklarını göreceksiniz.
Paranın onursuzluğu tazmin etmediğini görüyoruz.
Esasen ortalarda dolaşan paralarda öyle ahım şahım değildir.

Eve gelerek özel ders veren matematik hocasının saatlik ücretinin 150TL olduğunu hesap ederseniz, özel hastanelerde hasta başına hekime düşen on liranın birkaç katlarında dolaşan ücretler dramatik şekilde ucuzdur.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


DR. MEHMET UHRİ : BUGÜN GENCECİK 3 HEKİM İNTİHAR ETTİ.

Bugün 30 Ekim 2017. Bugün gencecik üç hekim intihar etti.

Yaklaşmakta olduğunu gördüğümüz, olmasından ürktüğümüz ancak çaresizce beklediğimiz, bu değil miydi? Günden güne artan intiharlar ve intihar haberlerinin neredeyse sıradanlaştığı bir gündeme hızlıca yuvarlanıverdik. Durum o kadar ayyuka çıktı ki; intihar edenler toplumun yetişmesi için kaynaklarını aktardığı, ailelerinin üstlerine titrediği, gecesiyle gündüzüyle çok zor bir eğitimden geçip yetişen doktorlar olmaya başlayınca mızrak çuvala sığmaz oldu.

Doktorlar intihar ediyor. Hem de umut dolu bir gelecek için yıllarını verdiği zorlu sınavlar ve eğitimlerden geçtikten sonra tükenmişlik içinde hayatlarından vaz geçiyorlar. Üstelik bu durum henüz sadece buz dağının görünen yüzünü işaret ediyor.

Farkında mısınız? Canlarımızı, hayatına kıymayı düşünecek kadar tükenmişlik yaşayan veya eyleme kalkışmaya cesaret edemeyen o bezgin hekimlere emanet ediyoruz.

Ülkenin geleceği olan insanların, ülkenin yarınlarının böylesine tükenmişlik içinde hayattan kolayca vaz geçebilmelerini sağlayan ortamın sorumlusu hepimiziz. Geleceğimiz ölürken sesini çıkarmadan öylece durup "ben ne yapabilirim ki?" şaşkınlığı içinde duranlar da dahil olmak üzere hepimiz bu akıl tutulmasının sorumlusuyuz.

Dahası, intihar eğilimi hekimlerle sınırlı da değil. Toplumun geneline yayılan ve istatistiklere de yansıyan intihar olayları biraz da dini nedenlerle kısa sürede örtbas etmeye çalışılmasa sorunun kontrol edilebilir boyutları aşmakta olduğu ortaya çıkacak.

Sosyologların "anomi" olarak tarif ettiği ve insanları bir arada tutan ortak değerlerin yitirilmesi biçiminde tanımlanan bir toplumsal hastalığa tutulduğumuzun çoğumuz farkındayız. İyi kötü bizleri bir arada tutan "eşitlik, özgürlük, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, insan onuruna saygı" gibi insanlığın ortak aklının ürünü kavramlarda bile uzlaşamadığımızı görmek zorundayız.

Anomi yaşanan toplumlarda intihar salgınlarının kaçınılmaz olduğunu bilen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları ise bir süredir böyle bir salgına hazırlıklı olunması konusunda seslerini duyurmaya çalışıyorlardı. Halk sağlığı yasası olmasına karşın yıllardır mecliste görüşülmeyi bekleyen ancak türlü saiklerle gündeme gelmeyen ruh sağlığı yasası olmayan bir toplum olmanın utancı hepimize yeter.

Canlarımızı emanet ettiğimiz gencecik hekimlere tutunacak ortak değer bırakmayıp tükenmişliğe umutsuzluğa, çaresizliğe, hayatlarından vaz geçmeye iten ortamın sorumlusu hepimiziz.

Toplumu bir arada tutan ortak değerlerden uzaklaştıkça anomi girdabının şiddetleneceğini ve ülkenin geleceği olan eğitimli insanları da içine alıp kitlesel bir tükenişe gitmekte olduğumuzu görebilmek ve bir şeyler yapmak için geç kalmadığımızı umuyorum.

Bugün 30 Ekim 2017. Bugün gencecik 3 hekim intihar etti.

Dr. Mehmet Uhri

 
a45UyF587661-171031153015 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/10/31  14:01 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Ne Jupiter quidem omnibus placet
Tanri bile herkesi memnun edemez.

Latin Atasozu

Risale-i Nur kitaplarinda, Allah tan cok Said-i Nursi, Kur an dan cok Risale-i Nur kitaplari ovulmustur veya $ik $ik bunlardan ovguyle soz edilmistir.
Said-i Nursi, yuceligini Hz.Ali ile Gavs-i Azam in gaybi isaretleriyle aldigini yazmistir.
Risale-i Nur da, Risale-i Nur u okumayanlar cahil diye nitelendirilmistir.
Adeta Hz.Ali yi kendisine Allah tan vahiy getiren bir vahiy melegi gibi ima etmistir.

($ikke-i Tasdik-i Gaybi-116-126) ($ikke-i Tasdik-i Gaybi 12)

Bana vicdansiz bir medya verin, size bilincsiz bir halk sunayim.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder