11 Ekim 2017 Çarşamba

KAAN SEZYUM : CAHİLLİK ÇOK GÜZEL, GELSENE

11 Ekim 2017 Çarşamba 


KAAN SEZYUM : CAHİLLİK ÇOK GÜZEL, GELSENE



Yeni eğitim sistemi yenilendi. Eskisinin biraz değişiği gibi. TEOG vardı, şimdi yok. Yetkili amirimiz istemediğini söyledi. Zart iki günde TEOG'u da paketledik. Peki gençlerimiz neleri nasıl öğrenseler iyi olur? Çünkü artık okula mokula gerek yok. Ya zaten eskiden okul yoktu, insanlar bi şekilde yaşıyordu. Şimdi bi şeyler öğreneceğiz de ne olacak, değil mi? İşte bu yüzden sizin için biraz bilgi topladım. Bu bilgiler ışığında hayata bakarsanız ülkemizde gelecek sizin eseriniz olabilir. Cahil nesiller cahil hayatlarla mümkün. Bir de hiçbir şeyi bilmeyince insan nasıl rahat ediyor anlatamam. Gelin biraz genel kültür sahibi olalım.

Güneş nedir: Güneş en büyük yıldızdır. Olduğu yerde durur. Doğalgazla çalışır ama fatura vermez. Semt onun ama ev kiradır. Güneşe çıplak gözle bakmak haramdır. Güneşe giyinik gözle bakmanız da pek iyi değildir. Güneş olmasa da olurdu ama işte var, gündüzler güneşli, geceler güneşsiz olur. Çünkü geceleri fazla yakmasın diye kozmik bir kapıcı güneşi kısar. Güneş bazen haplanır ve kafayı bulur, buna da güneş patlaması denir.

Dünya: Dünya dümdüzdür. En ortasında bizim memleketimiz vardır. Bizim memleketimiz de dümdüzdür. Ağrı Dağı'nın eteklerinin altına bakmak isteyenler cezalandırılır. Dünya bir öküzün boynuzlarında durmasına rağmen, bizim memleket ofis koltuğundadır, rahattır. Dünyada herkes bizim kötülüğümüzü istemektedir, o yüzden dünyayı çok da şey etmemek lazım. Nedense bütün sevdiğimiz, beğendiğimiz her şey, herkes dünyada yaşamıştır.

Demokrasi: Demokrasi koca bir yalandır. Paso yalanır durur. Demokrasinin en güzeli bizim ülkede yenir. Gerek limitsiz gözaltı, gerek keyfi tutuklama, gerekse ne gerekiyorsa bizde var. Gaz mı istedin? Al doyasıya buyur. Sonuçta en önemli şey güvenliktir. Özgürlükler de demokraside bir yere kadardır. Sonuçta burası ahır değil, herkesin her isteğine he desek bizim otoritemizin ne önemi kalacak. O yüzden elimizde demokrasinin odundan Haydar'ı, dolaşırız ilden ile, ilçeden ilçeye.

Gençlik: Gençlik alından öpüp gider. Siz de belki gençliğinizi boşa yaşadınız, belki de boşa yaşayacaksınız. O yüzden çok da şey etmemek lazım. Gençliğin elinden her şeyi alacaksın ki, gençliğinin değerini bilsin. İnternet mi? Keseriz hemen canım ne olacak? Vikipedya, Tivitır falan filan bunlar hep gençlerimizin kafasını karıştıran saçmalıklar. O yüzden gençlerimizin eğitimi bizim için çok önemlidir. Gerektiği kadar eğitmezseniz kimse hiçbir şeyi bilemez. E haliyle de sorgulamaz. 'Hacı naaptın ya?' diyen değil 'Büyük oyunu gördün' diyen nesil en büyük hayalimizdir. En büyük oyun da budur zaten. Hayatlarla oynarız. Hayat bizim için bir sayıdır. Hayat ne kadar değersizse, otorite o kadar güçlüdür. Bizim masada sürekli masa kazanır. Kırmızıya oynayamazsınız. Kımızıyı da yasakladık az önce. Ha bir de çimlere basmak da yasak. Sonuçta dünyada hiçbir insan gibi insan çimlere basmaz. Gençlerimizin genç gibi değil adam gibi olması lazımdır. Adam var adam gibi adam var.

Sanat: Sanat bizim için led'dir. Her yeri sanatla donatmak en sevdiğimiz şeydir. Led uygarlık göstergesidir. Arada bazen pavyona da dönüştürdüğümüz şehirlerimiz olsa da biraz eğlenceden kimseye zarar gelmez. Işıl ışıl her yer, her yer sanki pavyon. Bu seferki iyiymiş Merih Başgan, bi sonrakine dinozoru az koy... Sanat dinozordur, sanat açılamayan parklardır, sanat yasaklı olduğu zaman tadı daha iyi çıkar.

sanat demokrasi gençlik teog eğitim kültür gözaltı

 
a45UyF587661-171011220303 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/10/11  22:08 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Yapilmis kucuk isler, planlanmis buyuk islerden cok daha iyidir.

PETER MARSHALL

Ya kub (208/823)- Babasi (183/799) Ibn Ishak (153/770) Abdullah b.Ebi Bekr b.Amr b.Hazm- Amra binti Abdurrahman

Hz.Peygamber in hanimi Aise (r.a.) soyle demistir:
Recm ayeti ve yetiskin olanin (Radau l-kebirin) on defa emmesi (ile ilgili ayet) inzal olundu.
Bunlar evimdeki yatagin altindaki bir kagittaydi.
Resulullah (s) hastalandiginda, onunla ilgileniyorduk.
(Bu sirada) bize ait bir evcil hayvan girerek onu yemis Bu rivayette on defa emme ayetinin oldugu kagidin bir evcil hayvan tarafindan yenildigi aktarilmakta ancak bir nesh olayindan bahsedilmemektedir.(Ahmed b.Hanbel, Musned, VI, 269.)
Hadisin ibni Mace versiyonu: ...
Aise (Radiyallahu anha) dan; Soyle demistir :
Andolsun ki recm etme ayeti ve yetiskin kisiyi on defa emzirme (sebebi ile nikahlamanin haramligi) ayeti indi ve andolsun ki bu ayetler tahtimin altindaki bir yaprakta (yazili) idi.
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) vefat edip biz O nun Olumu ile mesgul olunca, evde beslenen bir koyun (veya keci odaya) girip o yapragi yedi

Muhammed in Hitap Ettigi Ayetler

Aslinda bu makaledeki esas konumuz yukarida ele alinandan cok daha dusundurucu: Muhammed in agzindan cikan ayetler!
11. Hud Suresi, 2. ayet:
Bu Kitap Allah tan baskasina ibadet etmemeniz icin indirildi. Kuskusuz, ben size O ndan gelen bir uyarici ve mujdeciyim.
Acik sekilde gorulmektedir ki bu ayette konusan Muhammeddir. Bir gaf yaparak ayeti kendi dilinden yazdirtmistir.
Bu gafi farkeden ama ortmeye calisan kimi mealciler (Kuran i Turkceye ceviren yazarlar), ayetin orijinalinde bulunmayan de ki sozcugunu meale parantez icinde koymaktadirlar:
(De ki: Bu Kitap) Allah tan baskasina ibadet etmemeniz icin (indirildi). Suphesiz ki ben, onun tarafindan size (gonderilmis) bir uyarici ve mujdeleyiciyim.
Kuran meali kitaplarinda parantez icinde yazilan kelimeler, Bu sozcukler Kuran in orijinalinde yok ama siz Kuran i daha iyi anlayasiniz diye bunu ekledik anlamina gelmektedir. Yukaridaki mealde de ayetteki carpiklik ortulmek istenerek orijinalde bulunmayan de ki sozcugu parantez icinde eklenmistir.
Toplam yedi ayetten ibaret olan Fatiha Suresi de ayni mahiyettedir:
1. Rahman ve rahim olan Allah in adiyla.
2. Hamd (ovme ve ovulme), alemlerin Rabbi Allah a mahsustur.
3. O, rahmandir ve rahimdir.
4. Ceza gununun malikidir.
5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalniz senden medet umariz.
6. Bize dogru yolu goster.
7. Kendilerine lutuf ve ikramda bulundugun kimselerin yolunu; gazaba ugramislarin ve sapmislarin yolunu degil!
Gene pek acik gorulmektedir ki ayetler Allah in dilinden yazilmamistir. Allah, siz bana boyle dua edin de dememistir. Fatiha Suresi nde konusan kisi belli ki bir insandir. O halde hitapda gaf yapilarak acik verilmistir.
Benzeri durum Zariyat Suresi nin 50. ve 51. ayetlerinde de soz konusudur:
50- O halde hemen Allah a kacin; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen acik bir uyariciyim.
51-Allah la beraber baska bir tanri uydurmayin; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen acik bir uyariciyim.
Pek aciktir ki bu Kuran ayetlerinde konusan Allah degil Muhammedin kendisidir.
Peki o donemlerde bunlari farkedenler yok muydu? Neden Muhammed e inandilar?
Birincisi o donemde okuma-yazma orani o kadar dusuktu ki bu ayetleri inceleyeyebilecek insan sayisi cok azdi.
Ikincisi, bu ve benzeri carpikliklari farkedip dile getirilenler kafirlikle, munafiklikla, zindiklikla suclanip asagilaniyordu. Hatta Muhammed i sadece elestirmekle kalan sair Ka b Bin Esref gibiler bile bunu canlari ile odemistir. Dolayisiyla gercegi soylemek cok tehlikeliydi.
Ucuncusu, toplumsal statusu iyi olan muhalifler kalpleri Islama isindirilmak adina rusvet verilerek susturuluyordu (bkz. Turan Dursun un Rusvetle Musluman Olanlar adli makalesi).

http://www.turandursun.com/bilgi-arsivi/biliyormuydunuz/668-muhammedin-hitap-ettigi-ayetler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder