12 Ekim 2017 Perşembe

TARİHÇİ SİNAN MEYDAN'DAN, ATATÜRK'E 'DİKTATÖR' DİYEN FATİH TEZCAN'A; SOYTARI, YALAKA, CAHİL...

 


TARİHÇİ SİNAN MEYDAN'DAN, ATATÜRK'E 'DİKTATÖR' DİYEN FATİH TEZCAN'A; SOYTARI, YALAKA, CAHİL...

Tarihçi Sinan Meydan Atatürk'e 'diktatör' diyen Fatih Tezcan ile ilgili uyarılarda bulundu. Meydan bunların ortaya attığı iddiların ciddiye alınmaması gerektiğini ve toplumda da bir karşılıklarının olmadığını ifade etti. Meydan "Zaten amaçları Atatürk'ü tartışmaya açmak, bu tuzağa düşülmemeli" diyerek de uyarıda bulundu. Meydan "Sen kaç paralık adamsın ki Atatürk'ü tartışmaya açıyorsun? Buna verilecek cevap budur" dedi


12 Ekim 2017 Perşembe 19:02

Barış CAN-YURT

SÖYEDİKLERİ CAHİLLİKLERİNDEN KAYNAKLANIYOR!

Tarihçi Sinan Meydan "Bu tür isimlere ben cevap vermiyorum. Söylediklerinin bilimsel bir teyiti yapılamaz. Kadir Mısıroğlu gibi, bunun gibi isimlerin söyledikleri cahilliklerinden kaynaklanıyor. Bunlara bilimsel cevap verilmez. İddialarının bilimsel bir arka planı varsa ona cevap veriyorum. Bu tür insanlara cevap verdiğimiz zaman, bunların propagandalarına alet olmuş oluyoruz. Bunları ciddiye almamak, bunların söylediklerini önemsememek gerekiyor." diye konuştu.

SEN KAÇ PARALIK ADAMSIN?

Meydan "Sen kaç paralık adamsın ki Atatürk'le ilgili iddia atıyorsun. Senin bilimsel geçmişin nedir? Sen bu konuları nereden öğrendin, kaynağı nedir? diye sormak lazım. Bunlar tamamen propaganda amacı ile AKP yalakalığı ile, Erdoğan'a şirin gözükmek için söylenmiş sözler." ifadelerini kullandı.

BUNLARIN HEPSİ HÜKÜMET YALAKASI

Bunların cesaretlerinin bugün Türkiye'de yaşanan iklimden kaynaklandığını belirten Meydan "Bu iki arkadaş, ismini verdiğiniz Fatih, sosyal medyada Atatürk'e saldıran, bizlere saldıran biri. Kadir denen de akıl ve ruh hastası. Hastane raporu var. Bunlara cevap verirken bu arkadaşların kişilikleri üzerine gitmek lazım söyledikleri şeyleri değil. Bunların yapıklarına suç duyurusunda bulunmak lazım. Bu arkadaşlar bu cesareti bulduklarına göre bunların hepsi hükümet yalakası, bu işin gittiği dayandığı bir yer var sonuçta. Onu sorgulamak lazım." dedi.

ATATÜRK'E UZAYLI DESE İNANACAK BİR KİTLE VAR

Atatürk'e uzaylı dese inanacak bir kitlenin olduğunu belirten Meydan 'Bu diktatör' diyor biz de diktatör olmadığını ispatlamaya girersek yanlış bir yolda oluruz. Çünkü bu adam Atatürk'e uzaylı dese de onu dinleyen bir kitle var. Buna da inanırlar. Bu arkadaşların iddilarına tarihsel bir cevap vermenin bir anlamı yok. Bunlara hukusal cevap vermek gerekir. Bunları bu kadar konuşturan, bunlara bu iklimi yaratan kimdir? O da bugünkü iktidar. Bunlar bu kadar pervasızca, aptal, saçma açıklamalar yapıyor. 'Bunlar Atatürk'e şunu dediler biz de tersini ispatlayalım' tezi bu arkadaşlar söylediği sürece birşey ifade etmiyor. Bunların tırnak içinde söylüyorum bilimsel olabilecek iddialarına ki çoğu da uydurma yine bunlara cevap verdim. Ben 4-5 kitap yazdım; piyasadaki yalanlara cevap verdim. Bunların ağababalarının, üniversite hocalarının ortaya attıkları tezlere cevap verdim. Bunlarınkine cevap vermemeliyiz. Ayrıca isimlerini anarak da bunların reklamını yapmış oluyoruz. Tanımayan insanlara da bu meczupları tanıtıyoruz" uyarısında bulundu.

YAPTIKLARI ANAYASAL SUÇ

Bu ve bunun gibileri bilimsel olarak ikna etmenin zaten mümkün olmadığının altını çizen Meydan, bunların yaptıklarının anayasal suç olduğunu söyledi. "Bu adamlar toplumu bölüyor, ayrıştırıyor. Topluma kin ve nefret tohumları ekiyorlar. Bu anayasal suçtur. Bunların hepsinin yargılanması lazım. Anayasa'da maddeleri, yasada yeri var. Bir kısmı yargılanıyor, Allah'tan, hapis görenler var. Bunlar da toplumdan, medyadan gelen tepkilerle olan şeyler." dedi.

SOYTARININ BİRİ...ADAMLIĞI YOK BUNUN

Meydan sözlerini şu şekilde tamamladı: Bunlar Atatürk'ün manevi kızlarına bile iftira attılar. Yakın zaman önce oldu bu olay. Ahmet Hakan kamera göndermiş, bir röportaj yapalım diye. Ben de dedim ki ona; 'Buna tarihi açıdan, bilimsel açıdan cevap vermek anlamsız. Cevap verirsek sanki böyle bir iddia üzerinde konuşulabilirmiş gibi bir şey ortaya çıkar.' Atatürük'ün manevi kızları üzerinden bir savunma mı yapacağız? 'Atatürk'ün manevi kızları metresi değildi' bunu mu ispatlayacağız, böyle bir şeye girer mi tarihçi? Böyle aptal bir iddiaya karşılık verilmez. O zaman ortaya koyduğumuz tavrı, bunlarda da koymalıyız. Bunların ortaya attıkları yalanları değil de bunların adamlıklarını, karekterlerini deşifre etmek lazım. Kimdir bu herif; gazeteci değil, bilimsel bir kimliği yok... Kimdir bu? Soytarının biri... Bu soytarı twitter olmasa hiçbir şey ifade etmeyecek bir adam. Twitter var diye biz bu adamı tanıyoruz, biliyoruz. Ne bir eseri var ne de başka bir şeyi, adamlığı yok bir kere... Eğitimi nedir bunun?

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/tarihci-sinan-meydan-dan-ataturk-e-diktator-h53325.html

 
a45UyF587661-171012202802 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/10/12  21:13 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 
--

Hastalik hissedilir de, saglik hissedilmez.

Tavus

Yunan ordusu halifenin ordusu sayilir.
Hic de zararli bir topluluk degildir.
Asil kafasi koparilacak mahlukat Ankara dadir.

Teal-i Islam (Islami Yuceltme) Dernegi nin bildirisi - 1920

Turan DURSUN: Kabe Guvenli Bir Yer mi?

Kabe, beytullah adiyla da anilir. Allahin Evi anlamina gelen beytullah, cevresi daglik olan bir bolgede, dusuk seviyedeki bir yere insa edilmistir. Bu nedenle tarihte cok kez yukaridaki tepelerden akip gelen sel nedeniyle yikilmis bazen ise su altinda kalmistir:
Kabe, bunun disinda cesitli savaslarda, ornegin manciniklar tarafindan da yikilmistir. Depremlerde zarar gordugu de biliniyor.
Kabe, eger siradan bir insaat olsaydi tum bunlari normal sayabilirdik. Ancak Kabe, Islam inancina gore Allahin Evi dir, Allah tarafindan korunmaktadir. Bu durum ozellikle Al-i Imran ve Fil Suresi nden anlasilmaktadir. Al-i Imran Suresi 97. ayet:
Orada apacik nisaneler, (ayrica) Ibrahim in makami vardir. Oraya giren emniyette olur.
Goruldugu gibi Kuran, Kabeyi guvenli bir yer olarak tasvir ediyor. Zaten Fil Suresi nde anlatilan Ebabil Kuslari hikayesi de bu fikri destekliyor. Oysaki Kabenin tarihi bunun tam tersini soyluyor:
Halife Abdullah Bin Zubeyr, Haccac komutasindaki Emevi ordusu Mekke yi kusatinca son care olarak Kabe nin icine giriyor. Abdullah Bin Zubeyr in Kabe ye siginmasinda Al-i Imran Suresi nin 97. ayetine olan inancinin etkisinin oldugunu tahmin etmek zor degil cunku o bir halife. Ancak Kabe manciniklarla tasa tutuluyor, hem Kabe yikiliyor hem de icindeki halife oluyor. Boylece Al-i Imran Suresi nin 97. ayetindeki iddia asilsiz cikiyor.
Al-i Imran Suresi 97. ayetindeki gercekligi olmayan iddiayi perdelemek icin bazi Islamcilar guvenlik kelimesinin anlamini bozarak burada ruhsal huzur gibi bir anlamin kasdedildigini soylemektedir. Oysa pek cok mealde gecen kelime guvenlik tir. Ornek olarak asagidaki Arapca-Turkce kelime mealini inceleyebilirsiniz:
929 yilinda Abbasi yonetimine isyan eden Karmati mezhebinin lideri Ebu Tahir Mekke yi ele gecirdi. Hac mevsiminde, tavaf eden Hacilari, Kabe nin kapisina oturtup kilicla kesti. Karmati Lideri, Ben Allah im, Allah layim, yaratan da, yok eden de benim! diyordu. Hacilar kacip Kabe nin ortusune yapisiyor ama o halde olduruluyorlardi.
Ebu Tahir oldurdugu hacilari Zemzem kuyusuna doldurttu. Zemzem kuyusunun ustundeki kubbeyi yiktiran Ebu Tahir Kabe nin ortusunu parcalatip askerlere dagitti. Kabe nin kapisini sokturdu.
Ebu Tahir, bununla yetinmedi. Hacerulesved in sokulmesini emretti ve bunu balyozla sokturtup yani sira goturdu. Hacerulesved, 22 sene disarida kaldi.(Ibn Kesir, c. 11,s. 282)
Hacerulesved, 1022 yilinda da saldiriya ugradi. Misirli birisi hacilarla gelip Kabe yi tavaf etti ve Hacerulesved i opecegi sirada elindeki gurzle o mubarek tasa tam uc kez vurdu. Adam, Ne zamana kadar su tasa ibadet edecegiz. Ne Muhammet ne de Ali beni yapacagim isten alikoyamayacaktir. Bugun su Beyt i (evi) yikacagim dedi. Bunun uzerine Yemenli birisi onu oldurdu, adamlari da oldurulduler. (Ibn Kesir, c.12, s. 84)

http://www.turandursun.com/bilgi-arsivi/biliyormuydunuz/669-kabe-guvenli-bir-yer-mi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder