20 Ekim 2017 Cuma

GÜLMEN HAREKET EDEMİYOR

Bir kadının büyük abdestini asker yanında yapmak zorunda kalması işkencedir.
Kendinizi onun yerine koyun.

Üstelik de henüz zanlıdır.
Üstelik bildiğimiz tek suçu işini geri istemek için açlık grevine gitmesidir.
Bunlar tarihe geçecek derecede ağır zalimliklerdir.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


GÜLMEN HAREKET EDEMİYOR

08.10.2017

ATO, 214 gündür açlık grevinde olan Gülmen'i ziyaret etti; Gülmen'in hiç hareket edemediği ve yanında hep asker bulunduğu bunun da enfeksiyon riskini artırdığı açıkladı

Ankara Tabip Odası (ATO) KHK ile ihraç edildikten sonra "İşimi ve ekmeğimi geri istiyorum" talebiyle 214 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen'in hiç hareket edemediğini ve yatağa bağımlı hale geldiğini bildirdi. ATO tarafından düzenlenen basın toplantısında, Akademisyen Gülmen'in sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Toplantıda ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Benan Koyuncu ile Dr. Onur Naci Karahancı açıklamalarda bulundu. Her iki doktor da açıklamalarında AİHM'nin, "Kendi hekimleri tarafından muayene olabilir" kararı doğrultusunda yaptıkları başvurunun ardından 5 Ekim'de Gülmen'in muayene edildiğini belirtti. Muayene esnasında yaşananlar kamuoyu ile paylaşıldı.

'İki jandarma, bir gardiyan bekliyor'

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yoğun Bakım Servisi'ne girdikleri sırada içeride iki jandarma ve bir cezaevi infaz memurunun bulunduğunu belirten doktorlar, Gülmen'in yoğun bakım odasının diğer hastalardan izole olduğunu ifade etti. Gülmen'in kendilerinin odaya girdiği sırada kitap okuduğunu belirten doktorlar, Gülmen'in ilk olarak koşullarından ve bunun yarattığı sağlık sorunlarından yakındığını dile getirdi. Gülmen'in tuvaletini odada, ortasında delik olan bir sandalye içine yerleştirilen poşete yapmak zorunda bırakıldığını ifade eden doktorlar, Gülmen'in bu ihtiyacını karşılarken yanında askerlerin de bulunduğunu ve kendisini temizleyemediğini aktardı. Bu durumun Gülmen'in onurunu kırdığı, ihtiyacı olsa bile karşılamaktan kaçındığını ifade eden doktorlar, uygulamanın derhal son bulmasını talep etti.

'Gülmen banyo yapmak istiyor'

Gülmen'in hastaneye getirildiği günden bu yana banyo yapamadığına dikkat çeken doktorlar, "vücudun silinmesi" işleminin Gülmen'e sunulduğunu ancak Gülmen'in kendisini yoğun bakım hastası olarak görmediği için bu işlemi kabul etmediğini, banyo yapmak istediğini söyledi.

Gülmen'in zorla müdahale tehdidi altında olduğu için kendisini tedirgin hissettiğini belirtirken doktorlar, açlık grevindeki akademisyenin isteği üzerine muayene bulgularını kamuoyu ile paylaşmayacaklarını söyledi. Gülmen'e "Açlık grevini sonlandırmayı düşünüyor musun" diye sorduklarını da dile getiren doktorlar, Gülmen'in buna karşılık kendilerine, "Bu koşullarda cezaevindeyken, hakkımızda bu derece karalama kampanyası yapılmışken, açlık grevini bırakmayı düşünmüyorum" diye cevap verdiği bilgisini paylaştı.

Eklem hareketleri yaptırılamıyor

Muayenedeki tespitlerini paylaşan doktorlar, şunları aktardı: "Nuriye Gülmen, kaldığı koşullar içerisinde hiç hareket edememektedir. Yatağa bağımlı bir hale getirilmiştir. Daha öncesi refakatçisi tarafından yaptırılan eklem hareketleri yaptırılamamaktadır. Bu nedenle eklemlerinde kontraktür denilen hareket kısıtlılığı ve yatak yaraları oluşabilir. Açlık grevindeki bir kişi aldığı su, şeker, bitki çayı, B1 Vitamini, tuz miktarı ve bunların hazırlanmasına başka bir kişinin yardım etmesi gerekmektedir."

https://www.birgun.net/haber-detay/gulmen-hareket-edemiyor-183303.html

 
a45UyF587661-171008143450 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/10/08  15:05 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 
--

Sun Tzu, dusmana dogrudan saldirarak ustun gelmeye calismaktan cok, geri cekilme yontemleriyle dusmanin kanatlari arasindaki dengeyi bozmaya, dusmanin maneviyati ile oynayarak dusmanin ofkesini, kizginligini kendisine karsi kullanmaya onem verir.

Sun Tzu

Baldirlari acik olan bir sahabeye Peygamberimiz rastlamis ve Baldirlarini ort.
Baldirlar da avret yerlerindendir.
Demistir.

Tehzibut Tezhip 2/69
***
Peygamber imiz evde baldirlari acik yan ustu yatiyorlardi.
Ebu Bekir izin istedi Peygamber hic istifini bozmadan izin verdi.
Omer istedi ayni sekilde ona da verdi.

Hanbel 1/71

Darwin 100 yil once oldu.
Buna ragmen, evrimsel biyoloji her zaman oldugundan daha zinde, daha heyecan verici bir konumda.
Bu gunler, Dunya uzerindeki yasamin guzelligi ve gizemleriyle ilgilenen gunumuz akademisyenleri icin heyecan verici zamanlardir.

Ernst Mayr
(Gelmis gecmis en onemli biyologlardan biri olarak gorulen evrimsel biyolog, taksonom, tropik arastirmaci, ornitolog ve bilim tarihcisi)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder