13 Nisan 2018 Cuma

HİTLER'İN SON DENİZALTISI.



HİTLER'İN SON DENİZALTISI.

Teslim olan Alman U-234 (Type XB) denizaltısı ve eşlik eden Amerikan römorkörleri. New London- ABD.

Denizaltı aslında bir mayın dökme denizaltısıdır. Ancak "özel görev" gereği Japonya'ya gidecektir. Kiel'de bir nakliye denizaltısı olarak modifiye edilir. Özel ve gizli görevi gereği atom bombası yapımında kullanılan uranyum oksit ve iki Japon subayını taşımaktadır. Bu gizli yükün varlığını ve önemini 2-3 kişi dışında kimse bilmez. Denizaltının rotasının neredeyse tamamı müttefik kontrolü altındadır. Müttefikler bu sıradışı denizaltından haberdar olurlar. Ancak yolcuları ve yükü hakkında bilgi alamazlar. Denizaltı kaptanı ise saldırı yeteneği olmayan bu gemiyi hayatta tutabilmek için 250 m. gibi derinliklerde ilerler. Ancak daha yolda iken Almanya'nın düştüğü Hitler'in öldüğü savaşın bittiği haberi geldi. Nazi Almanyası'nın son 20 günlük lideri Karl Donitz aynı zamanda savaşın başından beri başında olduğu Alman denizaltı ordusuna şuna benzer bir mesaj geçti:

"- 6 yıldır çok zor bir savaşı sürdürüyoruz. Aslanlar gibi çarpıştınız. Dşman bizden cok daha ileri maddi imkanlara sahipken bu durumda savaşı sürdürmemiz imkansızdır. Şerefle sürdürdüğünüz bu savaşı silahlarınızı müttefiklere teslim ederek şerefle bitirin. Çok yaşa Almanya!"

Bütün u-boat filosuna su yüzüne çıkmaları periskopları en yükseğe kaldırmaları ucuna bir siyah bayrak çekmeleri ve telsizden müttefik telsizlerine yerlerini bildirmeleri isteniyordu.

u 234 kaptanı şimdi bir karar verecekti. Taşıdıklarının önemi doğrultusunda teslim olmadan Japonya yoluna devam mı edecekti yoksa "teslim ol!" emrine uyacak mıydı? Japonya'ya ulaşabileceğine daha baştan beri pek ihtimal vermediğinden teslim olmaya karar verdi.

Bu karar ozellikle gemideki iki Japon subay için bir dönüm noktasıydı. Savaş Almanlar için bitmiş olabilirdi ama Japonya için umutsuzca da olsa sürüyordu. Kaptan kararını Japonlar'a söyleyince yıkıldılar. Kaptan bir sabotaj tehlikesine karşı Japon subayları tutukladi ve denizaltının güvenli bir bölgesine kapatti. Oysa Japon subaylar teslim olamazdı. Yanlarındaki uyku haplarini paylaşıp ölümü tercih ettiler. Denizaltı kirlenmesin diye geleneklere uygun kanlı bir yöntem tercih etmediler. Bir mektupla bedenlerinin denize bırakılmasını isteyip samuraylara yakışır şekilde öldüler. Çünkü tutsaklık samuraylar için kaldırılamayacak bir utançtir.

Kaptan su üstüne çıkıp yerini müttefiklere bildirdi. Önceden düşünüp Amerikalılar!a teslim olmak istemişti. Kanada'ya ya da İngiltere'ye değil. Mesajını alan Kanada gemisine yanlış koordinat gönderip USS Sutton'a teslim oldu. Amerika'da New Hampshire limanina çekildi.

Çok ilginçtir ki gemideki uranyum oksit Manhattan Project kapsamında el konuldu. Yani Japon Hükümeti'nin kendilerini korumak uzere Naziler'den istediği uranyum Japonya savunmasi için değil yıkımı için harcandı.

Daha sonralari gemi bir tatbikatta torpido ile batirildi.




a45UyF587661-180413144328 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/04/13  15:49 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Insanlarla hayvanlar arasindaki bir fark da sudur : Insanlar hayal (gaye,ideal) icin, hayvanlar ise gercek icin (pesin menfaat) carpisirlar.

GUSTAVE LE BON

Risale-i nurlarin keramet sahibi oldugunu soyluyor.
(Said Nursi Mektubati 28. Mek.)

Said Nursi den zirvalar.

Yenilgiden kendimizi korumak bizim ellerimizdedir. Ancak, dusmani yenme firsatini bize dusman verir.

Sun Tzu

Beraber gorulmek istemediginiz biriyle beraberseniz tanidiginiz biriyle karsilasma ihtimali tavan yapar.

Yakin Tesaduf Kurali
Murphy Kurallarindan


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder