-------- Original Message --------
From: Kekevi <dog.kekevi@t-online.de>
Buyurun buradan yakın.
Zaten bu olduktan sonra gelecek 10-15 yıl içinde Türk ve Türkiye kavramlarını da unutacaksınız.
Olursa hayırlı olur inşallah böylesi bir anayasa özlemini duyanlara.
Aydoğan
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=19957
02 Ekim 2011
Arslan BULUT
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
PKK'yı devlet kurucusu yapmak!
Anayasa nedir?
Esas olarak bir devletin hangi temel üzerinde kurulduğunu gösteren kurucu iradedir.
Tabii ki Anayasa'nın bütün hükümleri değişmez değildir.
Ancak kurucu felsefenin değişmesi için yeni bir kurucu irade gerekir!
O zaman da eski devlet tarihe karışır, yeni bir devlet kurulur.ve AKP döneminde yapılan Anayasalar veya Anayasa değişiklikleri, devletin kurucu felsefesine dokunmamıştır.Şimdi ise kurucu felsefeyi temsil
***
Nitekim BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bir kurucu meclis ruhuyla ülkenin hak ettiği gerçek halk anayasasına, sivil anayasaya kavuşacağı ve herkesin kendini eşit yurttaş hissedeceği Türkiye'yi yaratma adına parlamentoya giriyoruz" dedi.Abdullah Gül de "Meclise geldikten sonra her siyasi parti, her siyasi çizgi ve her milletvekili, ortak geleceğimiz, sorunlarımız ve umutlarımız adına kendi tezlerini ortaya koyacaktır" diye konuştu.
Gül, esnek bir Anayasa'dan bahsetti ve "Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden taviz vermeyen bir Anayasa olmalıdır"
dedi."Esnek"ten kasıt, kurucu iradenin esnetilmesidir.Her parlamento kendisini kurucu irade sayarsa, dört senede bir Anayasa'nın temel ilkelerini değiştirmek gerekebilir.Oysa kurucu irade, sadece kurucular tarafından ortaya konulabilir.
Bedeli, kanla ödenir!
Adı üzerinde; kurucu irade!
Siz bu iradeyi
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Amerikan destekli terör şantajı sonucunda Türk devleti olmaktan çıkarılmasına tepki göstermeyecek midir?
Bir milletin askerleri, savcıları, gazetecileri, yazarları, tutuklanabilir!
Bunların tutuklanması ile koca bir milleti sindirmek mümkün müdür?
Milletin tek bir ferdi bile güçlü bir irade ortaya koyarsa bütün planlamalar çöpe gider..
***
Devlet Bahçeli ise "Sayın Başbakanımız siyasi partiler arasında güzel bir diyalogla anayasa değişikliği konusunda ilk adımın atıldığı bir süreçte, çok acil hareket ederek, toplantının gününü ve sonunu tayin etme gibi siyasi etikle bağdaşmayan, anayasa hazırlık ve uzlaşma komisyonlarına karşı saygısızca davranan bir ifadede bulunmuştur" dedi.
İyi de kurucu iradeyi değiştirmek istediğini defalarca açıklamış bir partiyle yeni bir anayasa konusunda ilk adımı atmak, MHP'nin işi midir?
MHP camiası, AKP ve BDP ile birlikte hazırlanacak Anayasa'nın PKK'nın özerklik, eşit ortaklık gibi taleplerini
Biliyorsa süre tartışması, MHP'lilere ot yoldurmak için mi yapılmaktadır?***
Diğer taraftan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in yeni dönemde sivil, katılımcı, özgür ve sosyal adaletçi yeni bir anayasayı yapmak zorunda olduğunu söyledi."Zorunda" ne demek?
Kim zorluyor Meclis'i?
ABD ve PKK değil mi?
Peki TBMM, ABD ve PKK'nın taleplerini görüşme zemini midir?
MİT-PKK görüşmesinde ne diyordu koordinatör ülke temsilcisi?
"İki tarafa da bir öneride bulunduk.
Mini bir paket tarzında.
Nevruza doğru iki tarafta da güvenin tekrar tesis edilmesi için bir öneriydi bu.
Şunu vurgulamak istiyorum.
Bu sadece bizim fikrimizdi.
Ne Türk tarafından ne de Kürt tarafından olumlu yönde herhangi bir teklif aldık.
İki tarafın değil, bizim sorumluluğumuz altında girişilen bir inisiyatiftir.
Abdullah Öcalan tarafından üretilen kendi fikirleri parlamentoda yasa çıkaracakları zaman dikkate alınacaktır.
Kendisinin parlamento için ürettiği öneriler dikkate alınacaktır" diyordu değil mi?
PKK'nın taleplerini, Türk Milletine, "uzlaşma anayasası" diye yutturmak girişimi
değil mi bu?
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=56984
01/10/2011 - 21:55:32
Terörden "müzakere" vitesi!
Anayasaya 'etnik kimlik' olarak girmek için elini güçlendirmek isteyen terör örgütü, kahpece eylemlerinde vites yükseltiyor!AKP'nin mücadele yerine müzakere masasına oturtarak şımarttığı, gizli gizli pazarlık yaptığı terör örgütü, gündeme oturan anayasa değişikliği öncesi kanlı eylemlerine hız verdi.
Hedef, kamuoyunda yılgınlık yaratıp taviz koparmak...
Kato Dağı'nda 4 asker yaralandı
Bir haftada 12 öğretmen kaçıran, hemen her gün asker-polis şehit
4 askerin yaralandığı operasyon sürüyor.
Bu dağlara çıkış 3 ay için yasak
Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bazı yerlere girişi, 3 Ekim 2011-3 Ocak 2012 tarihleri arasında yasakladı.Yasak bölge!
İŞte o dağlar: Küpeli, Yazlıca, Meydan, İncebel, Altın, Çağlayan/Pirinçeken, Buzul, Rejgar, Alandüz, İkiyaka, Balkaya, Karadağ, Kurşunlu, Yassıdağ...
Güvenlik bölgelerine 3 ay giriş yasağı
Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bazı yerlere ilişkin koordinatları ve giriş yasağı tarihlerini belirledi.
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgi notunda, koordinatları verilen bölgelere 3 Ekim 2011 tarihinden 3 Ocak 2012 tarihine kadar girişler yasaklandı.
Buna göre giriş yasağı konulan bölgeler arasında "Küpeli Dağı, Yazlıca Dağı güneyi, Mehmet Yusuf ve Meydan dağları, İncebel Dağları, Altın Dağlar bulunuyor.
BDP'yi istemediniz
muhatap PKK mı?
CHP'li A.Rıza Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi: Anayasa çalışmalarında BDP ile görüşmek istemediğinize göre müzakerelerde siyasi muhatap kim?
PKK ile mi ya da Öcalan ile mi görüşeceksiniz?CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.
Önergesinde yeni anayasa için yapılan görüşmeleri soran Öztürk, "PKK terör örgütüyle görüşmeler yapıldığı, masalara oturup pazarlıklar yapıldığı artık hiçbir kuşku ve duraksamaya yer vermeksizin kesinleşmiştir.
Öte yandan gazetecilere yaptığınız bir açıklamada 'siyasetle müzakere, terörle mücadele ederiz'dediğiniz basında yer aldı.
Ancak hemen ardından yeni anayasa çalışmalarını görüşmek üzere AKP ve CHP'den mektupla randevu istediğiniz basında yer aldı.
BDP ve diğer partilerden görüşmek için randevu istemediniz" dedi.
Öztürk, şu soruları yöneltti: "Anayasa çalışmalarında BDP ile görüşmek için randevu istemediğinize göre terör sorununu çözerken yapacağınız müzakerelerde siyasi muhatabınız kim ya da kimlerdir?
PKK ile mi ya da lideri Abdullah Öcalan ile mi görüşeceksiniz?
Böyle ise bunu kamuoyundan neden saklıyorsunuz?
Hükümetin terör sorununu çözmek için BDP ile görüşmeyip PKK ile doğrudan veya dolaylı görüşme yöntemini benimsemesi, Türkiye'nin şimdiye kadar PKK'ya karşı sürdürdüğü kararlı mücadele ile bağdaşmakta mıdır?"
-- -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Kendi gemisine kaptanlık etmeyen, vardığı limana şaşmamalıdır. Parfümün Dansı / Tom Robbins
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder