17 Ekim 2011 Pazartesi

POLITIK - Libya'da işler bizim küresel oligarşinin işbirlikçisi medyamızın gösterdiği gibi değil demek ki....

LİBYA SAVAŞ HABERLERİ ÖZETİ

"Amerikan, Fransız ve İtalyan büyükelçiliklerine yaklaşan (devrimin) korkusuz kartalları, (düşman) elçilerini Beni Walid'e götürmek üzere esir almalı!"

Libya Hükümet Sözcüsü Dr.Musa İbrahim

15 Ekim 2011

SON DURUM

Bir gün önce meydanlara inip, ellerindeki Libya bayraklarını (yeşil bayrakları) dalgalandırarak işgalci düşmanı protesto eden devrimci Trablus halkı, terör örgütü NATO'nun havadan bombalarla saldırması, NATO taşeronu karşı-devrimci milislerin ateş açması üzerine çılgına döndü.
Silaha sarılan halk, 15 Ekim günü şafağın ilk ışıklarıyla birlike büyük bir taarruz hareketine girişti.
Ebu Salim civarında başlayan halk taarruzu, kısa sürede bütün şehre yayıldı.

Vatansever Trablus halkıyla, terör örgütü NATO ve ona bağlı vatan haini eşkiya arasında halen devam eden şiddetli çarpışmalarda, şu ana kadar biri devrimci-vatanseverlere ateş açan saldırı helikopteri, diğeri 44 NATO taşeronu taşıyan nakliye helikopteri olmak üzere iki düşman helikopteri düşürüldü.
Biri Libya halkına saldırı planlamada kullanılan barınak, diğeri cephanelik olmak üzere, NTC adını kullanan kukla utanç konseyinin kullandığı 2 bina tahrip edildi.
Tajura, Hadba ve Ebu Salim'in düşmandan tamamen temizlendiği çarpışmalarda utanç konseyi yanlısı 200 kadar da taşeron öldürüldü.

Bu arada Wershafana, Warfalla ve diğer bazı aşiretler Trablus kapılarına ulaştı; Wershafana'ya bağlı bazı aşiretler şehri batıdan ve güneydeki varoşlardan kuşatmaya başladı.

Libya Devrimi  Önderi Kaddafi'nin oğullarından Seyfül İslam, yaptığı sözlü açıklamada, "Trablus'un eteklerine dayanan Wershfana aşiretiyle birlikte Trablus'a girmek üzere olduğunu" duyurdu.

Libya Cemahiriye sözcüsü Dr.
Musa İbrahim ise, yeşil direniş kuvvetlerinin, düşmanın kullandığı bir askeri üsle, Rixos otelini zaptetmelerinin an meselesi olduğunu açıkladı.

Sömürgeci Terörist Ülkeler Listesinin ilk sıralarını paylaşan İngiltere ve Fransa büyükelçiliklerini tutuklayıp, Beni Walid'e götürme çağrıları yapılmaya başlandı; bunun üzerine Cemahiriye kuvvetlerinin taarruzu bu elçilik binalarının bulunduğu bölgeye yöneldi.

Bazı raporlara göre Libya'daki Amerikan büyükelçisi kayboldu, haber alınamıyor.

SİRTE

Yeşil direniş, bu sabah Sirte'nin varoşlarına doğru taarruza geçti, 150 bozguncuyu öldürdü, bir çoğunu yaraladı.
NATO bozguncuları kilometrelerce geriye çekildi.
Çekildikleri noktada, NTC adını kullanan utanç konseyine karşı Libya'da toplu bir taarruz başladığı haberleriyle karşılaştılar.

Haftalar süren kuşatma boyunca, Sirte'de çok sayıda insan açlıktan öldü.
Bir çok insan hayatta kalabilmek için su yerine kendi idrarlarını içti.
NATO kuşatmasına, Stalingrad Savunmasına benzeyen bir inatçı direnişle karşı koyup, kıran Sirte halkı, gökyüzünden boşalan rahmeti sevinçle karşıladı!
Ancak North Atlantik Terör Organizasyonu (NATO, yağan yağmur sularını toplayan halkı bombalamaya ara vermedi.

MİSRATA

Silahları paylaşamayan bozguncular, liman bölgesinde kendi aralarında döğüşmeye devam ediyorlar.
Fakat bugün yeşil direniş güneyden Misrata'ya girdi ve utanç konseyi yanlısı milislerle çarpışmaya başladı.

BİNGAZİ

Bingazi yeşil direnişi, bir bozguncu konvoyunu tamamen imha etti, çok sayıda kamyoneti ateşe verdi, 44 bozguncuyu öldürdü, bir çoğunu yaraladı.

LİBYA-GENEL

Garyan, Sabha, Ajelat ve Surman, düşmandan kurtarıldı, yeşil direnişin denetimine geçti.

ZAWİYE

Durum son derece gergin.
Halk, 14 Ekimde meydanlara iner irmez, Zawiye aşiretleri, dakika yitirmeksizin bozguncular üzerine taarruza geçti, gördüğü her yerde imha etmeye başladı.
Çok sayıda bozguncu öldürüldü, yaralandı.
Şehirde bulunan hastanelerdeki yaralı bozguncu sayısı, Beni Walid'den taşınanlarla şimdiden 1500'ü aştı.
Bozguncuların elindeki bir hastane, yaralı sayısını gizlemek için kapılarını dış dünyaya kapattı.
Ağır kayıplar veren NATO, Zawiye'ye yeni bozguncular naklediyor.

Hamis Kaddafi komutasındaki efsanevi 32.
Tugay, Zawiye'den Trablus'taki bozguncuların imdadına giden bir bozguncu konvoyunu kıstırarak, içindeki NATO'ya bağlı özel kuvvet mensuplarıyla birlikte imha etti.

TUNUS (Kısmen doğrulandı)

Güney Tunus halkı, Tunus topraklarına silah sokup, oradaki Libyalıları öldüren bozguncuları protesto etti.
Gösteri, bir Tunuslunun bozguncular tarafından öldürülüp, elindeki bayrak yakılana kadar sakindi.
Fakat daha sonra öfkeli Tunus halkı bozguncular üzerine yürüyüp öldürmeye başladı ve bozguncuların kullandığı 40 kadar aracı yaktı.
Bu olaydan sonra Tunus halkıyla, bozguncular arasındaki savaş, Tunus'un bütün güney bölgesine yayıldı.

LİBYA'NIN DOĞUSU

Trablus'a NTC adıyla sızdırılan utanç konseyi yanlısı bozguncular, Suriye'deki benzerlerine destek gösterisi tertipledi.
(Türkiye'deki utanç konseyi yönetiminde tanıdığı) Suriye'deki utanç konseyi lehine sloganlar atan bozguncular, Suriye'nin vatansever BAAS yönetimine ve Devlet Başkanı Esad'a lanet okudular ve terör örgütü NATO'ya Suriye'ye hemen müdahale etmesi için çağrıda bulundular.

15 Ekim 2011

A.Y.Ajans

Yararlanılan kaynak; www.libyanfreepress, Morris Herman-video

http://www.ordumillet.com/Content.aspx?haberID=1665&B=libya-savas-haberleri-ozeti
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Usus magister est optimus Tecrube (ya da pratik) en iyi ogretmendir. (Yani teorik olarak ogrenilen bir ders alistirmalarla desteklenmelidir.)  Latin Atasozu ......................................  Blog sayfam buradad1r: http://orajpoyraz.blogspot.com/  Gurubuma uye olun: Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com  Atatürk'ü tan1mam1_ olanlar için: http://www.isteataturk.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder