6 Ekim 2011 Perşembe

POLITIK - Balyoz hakimi Şeref Akçay emeklilik istedi

Ümraniye ve Balyoz davalarında tahliye talepleri lehinde oy kullanan ve yargılamaların adil olması gerektiğini dile getiren Hakim Şeref Akçay emekliliğini istedi.
HSYK, Akçay'ın talebini anında onayladı.

Balyoz hakimi Şeref Akçay emeklilik istedi

Özel yetkili İstanbul 11.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay'ın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) emeklilik için başvuru yaptığı ve bu kurumun da talebi kabul ederek, Akçay'ın emekliliğine izin verdiği öğrenildi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan özel yetkili mahkemelerden İstanbul 11.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akçay'ın yaklaşık 15 gün önce HSYK'ya emeklilik için başvurduğu kaydedildi.
Bu talebi değerlendiren HSYK'nın, emeklilik isteğini kabul ederek Akçay'ı emekli ettiği belirtilirken, adliyeye bu emeklilikle ilgili henüz resmi tebligat yapılmadığı ifade edildi.
Akçay,
"Balyoz Planı" davası kapsamında haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen bazı sanıklarla ilgili yapılan tutuklama ve tutukluluk hallerinin devamı kararlarının kaldırılmasına yönelik taleplerin reddedilmesi ile Odatv'de yapılan aramalara ilişkin soruşturma ve futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında kimi şüphelilerin tutukluluğuna yapılan itirazın reddedilmesi yönündeki kararlara muhalefet şerhi koymuştu.
Akçay, sanık ve şüphelilerin serbest bırakılması gerektiğini ifade ettiği
"Balyoz Planı" davasına ilişkin muhalefet şerhinde, "Bu sanıkların suç işlemediğini iddia etmedim.
Ancak uzun tutukluluk sürelerinin yanlışlığını dile getirdim.
Kamuoyuna mal olmuş bu davalar nedeniyle yazmış olduğum muhalefet şerhlerinden dolayı bulunduğumuz adliyede birtakım meslektaşlarım selam vermeyi dahi kesmiştir"
ifadelerini kullanmıştı.

2 askere tutuklama talebi

Bu arada "Balyoz Planı" soruşturması kapsamında savcılıkça sorgulanan iki muvazzaf asker, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde,
"Balyoz Planı" soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından ifadesi alınan iki muvazzaf asker, tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi 15.Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

bhaber.net

Hasan Galioğlu

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ ZAMAN PARILTISI  Karanlıklarda, gündüzlerin arkasındayım, Bitmiş ikinci dünya savaşı, uğursuz ve kahraman, Uzakta esir uluslar türkü söyler, Türklügümün farkındayim. Bir soluk gelmekte karşı gezegenlerden, Vakt içinden inmektedir gölgeler. Toprak üzerinde, atmosferler üzerinde Soğuyan gecemin farkındayim. Biçimler, evlere, eşyalara rahatça sığmış, Var olmuş var olmayan. Biçimler sonsuzluğa yaklaşmış, Aklımın farkındayim. Ne ağaçlar uzanmış mevsimlerimce Ne yıldızlar gerçek, aydınlığım kadar. Aşkla kımıldayan küçücük ışıklar uçusur içimde yön yön, Yaşadığımın farkındayım.  Fazıl Hüsnü DAĞLARCA ......................................  Blog sayfam buradad1r: http://orajpoyraz.blogspot.com/  Gurubuma uye olun: Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder