18 Ekim 2011 Salı

Re: [ISRATURK] POLITIK - Habertürk satıldı!

Militarizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bekleyen değişiklikler bu sayfada görüntülenmektedir

Militarizm, bir ülkede ordu gücünün aşırı derecede ağır basması, her tür sorunu askerî yöntemlere başvurarak çözme, bundan dolayı silahlı kuvvetlere öncelik tanıma eğilimi ve savaşı yüceltmektir.

Ordu kavramının Fransızca karşılığı olan militaire (İngilizce: military) etimolojik olarak Latince "askerlik ve savaşa dair" anlamına gelen militaris'e dayanmaktadır. Dolayısıyla, militarizm (Fr. militarisme, İng. militarism) kavramını Türkçe'ye orduculuk veya askercilik olarak çevirmek mümkündür. Militarizm kavramı ilk olarak 1860'larda Fransız anarşist düşünür Pierre-Joseph Proudhon tarafından kullanılmaya başlanmış; bu kavramın yüzyılı aşan tarihçesi bir yandan tarihsel olaylar, bir yandan da düşünsel gelişmelerle şekillenmiştir. Tarihçi Volker R. Berghahn'a göre militarizm tartışmalarının önemli bazı referans noktaları şöyledir: 19. yüzyılda zorunlu askerlik pratiğinin gelişmesi ve yaygınlaşması, I. ve II. Dünya Savaşı, Japonya ve Almanya'nın militarist saldırgan politikaları, liberalizm ve Marksizmin farklı militarizm tanımlamaları, özellikle "üçüncü dünya" ülkeleri bağlamında yürütülen "asker-sivil ilişkileri" tartışmaları ve Batı'da gelişen 'askeri-sinai kompleks'. Berghahn'ın 1980'lerin başında yaptığı bu listeyi güncellemek gerekirse, uzaya kadar uzanan silahlanma yarışı ve nükleer silahların yaygınlaşması (1980'ler), Soğuk Savaş'ın sona ermesi, feminist ve post-yapısalcı militarizm eleştirileri, İsrail-Filistin çatışması ile Amerika Birleşik Devletleri'nin küresel askeri hegemonyası eklenebilir.

Militarizm ve militarizasyon (veya militaristleşme) kavramları çoğu zaman eşanlamlı olarak kullanılmışlardır. Ancak, son yıllarda birçok yazar, ideolojik oluşumları incelerken militarizm kavramına, militarizmin yaygınlaşma ve kurumsallaşma süreçlerini incelerken ise militarizasyon (veya militaristleşme) kavramına başvurmaktadırlar (Chenoy 1998, 101; Enloe 2004, 219).

Militarizmin birçok tanımında 'savaş' ve 'savaş hazırlığı' ön plana çıkmaktadır. Örneğin, Michael Mann'a göre militarizm "savaş ve savaş hazırlığını normal ve arzu edilir bir sosyal etkinlik olarak algılayan tüm yaklaşımlar ve kurumsal oluşumlardır." Mann'ın tanımındaki 'savaş hazırlığı' ifadesi önemlidir zira militarizmin savaşlarla özdeşleştirilmesi, yalnızca savaş bağlamında düşünülmesi yanıltıcıdır. Geçtiğimiz yüzyılda militarizm üzerine en kapsamlı çalışmalardan birini yapmış olan tarihçi Alfred Vagts'ın deyimiyle, "militarizm savaş zamanından çok barış zamanında gelişir." Başka militarizm tanımlarında, ordunun siyasal ve toplumsal hayatta etkin rol alması, sorunların çözümünde şiddet kullanımının meşru görülmesi, hiyerarşinin yüceltilmesi, erkekliğin şiddet kullanımı kadınlığın ise korunma ihtiyacı ile özdeşleştirilmesi gibi özellikler de vurgulanmaktadır.

Militarizmin en genel tanımlarından birini Avrupa tarihçisi Michael Howard yapmıştır: "askeri altkültüre ait değerlerin toplumun egemen değerleri olarak algılanması." Bu ifade biraz daha genişletilerek militarizm, askeri değer ve pratiklerin yüceltilmesi ve sivil alanı şekillendirmesi olarak tanımlanabilir. Ancak bu şekillendirmeyi tek taraflı, öznesi belli bir ilişkiyle sınırlı görmek yanlış olacaktır. Askeri darbelerde olduğu gibi bazı durumlarda ordu veya askeri kesim militaristleşme süreçlerinde doğrudan etkin bir rol oynarken birçok başka durumda militarizm, öznesi/özneleri belli olmayan, sivillerin aktif katılımı ve rızasını içeren süreçlerle yaygınlaşır. Bu tespitlerden yola çıkan araştırmacılar, son yıllarda militarizmi incelerken savaşlar ve askerler kadar 'barış' dönemleri ve 'sivil' pratikleri de ciddiye almaya başlamışlardır.
Yahu Fitneci Cemaate karşı olmakla militarizmin ne alakası var.
İşte yan tarafta militarizmin bir sürü tanımı var.
Bunlardan hangisi şeriata karşı olmakla alakalı.

Öte yandan velev ki ben militaristim,
neden benim propaganda özgürlüğüm olmasın.
Taş devri ideolojilerinin bile propaganda özgürlüğü olacak, militaristlerin propaganda özgürlüğü olamayacak.
İnsaf...
Her şeyden önce militarizm şeriatçılık gibi, bir suç, fikirsel bir çıkmaz, bir tür akıl kanseri değildir.


Öte yandan modern tanımıyla militarizme bakarsak.
Miltarizm "Askeri altkültüre ait değerlerin toplumun egemen değerleri olarak algılanması." Bu ifade biraz daha genişletilerek militarizm, askeri değer ve pratiklerin yüceltilmesi ve sivil alanı şekillendirmesi olarak tanımlanabilir. Bu pekçok kişinin rahatça militarist olmayı kabul edebileceği bir şeydir.
Askeri değerlerin bir çoğu neden tu kaka olsun.
Nedir bu askeri değerler denilen değerler?
Misal disiplin.
Misal kuralcı olmak.
Misal plancı olmak.
Misal kendini vatanın ve milletin için feda etmeye hazır olmak.
Misal çalışkan olmak.
Misal büyüğe saygı.
Misal takım olmak.
Misal dayanışma, beraberlik.
Bu değerlerin hangileri kötüymüş.

Sonra bir toplumun savaşa hazır olmasının neresi kötüdür.
Siz savaşa hazırlığın sadece askerlerin yükümlü oldukları bir şey mi olduklarını sanıyorsunuz.
Peki o zaman Amerikalılar, Japonlar, Almanlar, Fransızlar ne yapıyor.
Bu saydığım ülkelerde siviller neden ordularını savaşa hazır tutmak için bir sürü para  ve çaba harcıyor.
Yoksa bütün dünya militer mi?

Yoksa militarizm, sivilleşme, diye kafamızın etini yedikleri kavramlar bir aldatmacadan mı ibaret?
Yoksa bütün bu kavramlar şeriata karşı olmakla mı ilgili?
Ben yine ve tekraren söyleyeyim, her türlü şeriatçılık pratiği mevcut fikirsel çeşitliğin içinde en az övgüye müstahaktır.
Ben adeta fikir kanseri olarak görüyorum.
Ha bu militarizmse ben bir militerim....

Ya da efendi gibi açıkça söyleyin siz TÜRK Silahlı Kuvvetlerin hasımsınız, misal ANADOLU İSLAM CUMHURİYETİNİN Ordusu gırtağına kadar militer olsa canınıza com com.
Olayın Türk boyutu sizi rahatsız ediyor.
Hatta desenize Amerikan Silahlı Kuvvetlerinin militarizmi sizi zerre kadar üzmüyor.
Artık karnınızdan konuşmayı bırakın.

Sizler iflah olmaz bozguncularsınız.
Sizler işbirlikçilersiniz.
Sizin atalarınızda işbirlikçiydi.
Tarihte ne kadar şeriatçı varsa hepsi işbirlikçiydi.
Malesef milliyetçilik ve şeriatçılık zeytinyağı ve su gibi asla iç içe bulunamayacak kavramlar.

Sizler şeriatçısınız.
Bunu da zaten biliyor ve açıkça ikrar ediyorsunuz.
Ama milliyetçi de olduğunuzu iddia ediyorsunuz ki, işte orada zurna zırt diyor.

O kadar.



On 18.10.2011 21:28, gtiecer@aol.com wrote:
Parayi veren alir.

F. Gulen'e saldirmis Can Ikiz, ama, habere gore Gulen satin almiyorki. Gulen'i taktir eden birisi satin aliyor.
Turkiye'de anket yapsan, halkin buyuk cogunlugu Gulen'i taktir eder.

Degisen bir sey var; artik medya hukumeti parmaginda oynatamayacak; militarist propaganda yapamayacak.

Eski camlar bardak oldu.

Gunes



-----Original Message-----
From: Can Ikiz <canikiz@yahoo.com>
To: abu.deyam <abu.deyam@gmail.com>; acc2w <acc2w@bellsouth.net>; alinakansu <alinakansu@yahoo.com>; armagangurbuz <armagangurbuz@aol.com>; arvisadi <arvisadi@yahoo.co.uk>; atilla.vanlioglu <atilla.vanlioglu@gmail.com>; bektorea <bektorea@bellsouth.net>; bulentesinoglu <bulentesinoglu@gmail.com>; burhan <burhan@superonline.com>; canikiz <canikiz@yahoo.com>; cemilcelepci <cemilcelepci@yahoo.com>; cimcime <cimcime@neomailbox.net>; ctuncoglu <ctuncoglu@yahoo.com>; daliercan <daliercan@gmail.com>; eackman <eackman@gmail.com>; ergun <ergun@cox.net>; garipagaoglu <garipagaoglu@aol.com>; gtiecer <gtiecer@aol.com>; gulsay <gulsay@aol.com>; hasan.galioglu <hasan.galioglu@gmail.com>
Cc: bettysome <bettysome@hotmail.com>; cesuryorum <cesuryorum@gmail.com>; c.yan <c.yan@gmx.net>; fusorguv <fusorguv@yahoo.com>; hctuncer <hctuncer@gmail.com>; irtemrefhan <irtemrefhan@gmail.com>
Sent: Tue, Oct 18, 2011 4:54 am
Subject: FW: [ISRATURK] POLITIK - Habertürk satıldı!

----Forwarded Message---- From: cimcime@neomailbox.net To:  Sent: Tue Oct 18th, 2011 6:46 AM EDT Subject: [ISRATURK] POLITIK - Habertürk satıldı!   Fitneci Cemaat iş başında. Onlar zaten hiç durmamıştı. Taaa, 1980'lerden bu yana temel işi devleti ele geçirmek isteyen gırtlağına kadar siyasete, ticarete, menfaate batmış bir cemaat. Dünya tarihi böylesini hiç görmedi. Allah'a, ulaşmak değil amaç. Nefis terbiyesi de değil. Kişilik gelişimi de değil. İnsanlığın barışa ulaşması da değil.   Maddi güç kazanmak, zengin olmak. Politika yaparak, siyasi güç kazanmak. Devleti elegeçirip, idari güç kazanmak. Birbirini zengin etmek. Cemaat üyelerinin yaşamını kolaylaştırmak. Adeta bir kooperatif gibi bir cemaat. Adeta Titan sistemi gibi bir ekonomik ütopya.  Böylesini sadece biz Türkler icat edebilirdik.   * Habertürk satı ldı! <#mozTocId707704> o TURGAY CİNER MEDYADAN ÇEKİLİYOR <#mozTocId457288> o AKIN İPEK SATIN ALDI <#mozTocId703403> o GÜLEN'LE GÖNÜL BAĞIM VAR <#mozTocId940176>  *Habertürk satıldı!*  /14 Ekim 2011 Cuma/     Medya kulislerinde songünlerde Habertürk'ün satıldığına ilişkin iddialar yoğun biçimde konuşulmaya başlandı.   TURGAY CİNER MEDYADAN ÇEKİLİYOR  Kulislere göre Turgay Ciner televizyon ve gazetenin de içinde yer aldığı bir paket halinde Habertürk'ü sattı ve medyadan çekilme kararı aldı.   AKIN İPEK SATIN ALDI  İddiaya göre Habertürk'ü Bugün Gazetesi, Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının sahibi olan Akın İpek satın aldı.  Habertürk'ün satışı sonrası ise Habertürk'te kıyametin kopması bekleniyor. Altaylı ve ekibinin satış sonrası ne yapacakları ise merak ediliyor.  Kadroda revizyona gideceğini açıklayan Habertürk, son günlerde toplu işten çıkarmalarla gündeme gelmişti.   GÜ LEN'LE GÖNÜL BAĞIM VAR  Akın İpek bir röportajında Fethullah Gülen'le yakınlığını şöyle ifade ediyordu;  Fethullah Gülen'le yakınlığım gönül bağı. Bu toplumun başındaki en büyük sıkıntılardan birisi avamca söylemek gerekirse cehalet, diğeri de fakirlik değil midir? Siz herkese okul açıp, eğitim faaliyetlerini destekleyeceksiniz, sırtınızda taşıyacaksınız, Milli Eğitim Bakanı kendi gidecek ve insanların kapısını çalıp okul yapmasını isteyecek. Başbakanın kendisi okul yapacak. Ama Hoca Efendi okul açılsın dediği zaman, Sen diyemezsin. Niye? Çünkü sen irticaisin. Yahu kardeşim, okullar kapatılsın, medrese açılsın dese anlayacağım. Okul açılsın diyor. Bunun artık izah edilir tarafı var mı? Ama dediğim gibi Fethullah Gülen Hoca Efendi'yle yakınlığım tamamen gönül bağıdır. Yapılan işleri gerçekten gönülden destekliyorum. Ben Cumhuriyet mitinglerinde de çok duygulanmıştım.      --  - ~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Soz sizin agzinizda oldugu surece, soz sizin esiriniz, soz agzinizdan ciktiktan  sonra siz sozunuzun esiri olursunuz.  Hz.Ali ......................................  Blog sayfam buradad1r: http://orajpoyraz.blogspot.com/  Gurubuma uye olun: Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com  Atatürk'ü tan1mam1_ olanlar için: http://www.isteataturk.com/                 


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hurriyet olmayan bir memlekette olum ve cokus vardir. Her ilerleyisin ve kurtulusun anasi hurriyettir. 1906.  K.Ataturk ......................................  Blog sayfam buradad1r: http://orajpoyraz.blogspot.com/  Gurubuma uye olun: Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com  Atatürk'ü tan1mam1_ olanlar için: http://www.isteataturk.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder