17 Ekim 2011 Pazartesi

Re: [ISRATURK] tayyip in bitiş hikayesi.


Aslında dünyada çobanı olmayan, başıboş sürü yoktur.
Başıboş sürüler bir süre sonra çobanını bulur, ya da başıboş çobanlar kendilerine bir sürü bulur.
Henüz ortada çok fazla veri yok. Ancak benim sezgilerime göre Wallstreet'i İşgal Edelim Hareketi, ya da Öfkeliler Hareketi kendiliğinden gelişmiş olgular değil.


Birincisi çeşitli yerlerde gelişen hareketler eşgüdüm içerisinde, başıboş değil.
İkincisi, her iki hareketin de elebaşıları, fikir hocaları var.
Ve bunlar marjinal kitlelerin arasından gelmiyor.

Benim görüşüme göre batı ülkelerinde geniş halk kitleleri yoksulluğa, işsizliği itildi, zaman içerisinde bunlar marjinalize oldu.
Bunları kontrol altına almak gerekiyordu. Arasıra artmış olan basıncı, kontrollü şekilde tahliye etmek gerekliydi.
Ve muhtemelen, bu işlerin de arkasında küresel oligarşiyi bulacağız.
Söz konusu hareketler gerçekte derinliği olan toplumsal hareketler değildir, Amerika'nın homeless'leri, varoşları, gettoları hala daha başıboş ve dağınık şekilde gelişmekte olan olayların dışındadır.
Bütün dünyada sergilenen sözde(!) toplumsal kalkışma hareketi bana sorasanız, adi bir Hollywood yapımı gibi sahte ve sığdır.
Dünyada gerçekten, anlamlı bir devrim yaşanması için çok daha anarşik, çok daha kontrolsüz, çok daha patlamalı  toplumsal hareketlere ihtiyaç var.
Aksi halde kötümser bilimkurgu filmlerde olduğu gibi, 2150 yılında üç-beş oligarşik hanedanın yönettiği umutsuz, tükenen bir dünyayla karşılaşabiliriz.
Şimdilik gidişat kötüdür.



On 17.10.2011 13:46, Marisa 'Erikman' Loker Gormezano wrote:
 

http://www.ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=22700%3Aab-abd-protestolarla-kayniyor-&catid=49%3Aguencel-&Itemid=174
 
WE ARE %99. ......BU SLOGANA BAYILDIM......ASLINDA KUZEY AFRİKADA'Kİ SOSYAL AYAKLANMANIN ABD NİN İŞİ OLDUĞUNU YAZMIŞTI, SÖYLEMİŞTİ SİYASET BİLİMCİLER!!!! PEKİ ABD VE AB DEKİ AYAKLANMAYI KİM ÇIKARTTI O ZAMAN ? NOLDU, NEDEN O ÇOK BİLMİŞ SÖZDE KÖŞE YAZARI SATILMIŞ SİYASET BİLİMCİLERİ, BU DURUM İÇİN BİR ŞEY YAZAMIYOR. DEMEK Kİ HERŞEY İNSANLARIN ELİNDE DEĞİL, ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ENERJİ, BİR KUDRET SÖZ KONUSU. DÜNYA İNSANININ VE YÖNETİCİLERİNİN AKLININ BAŞINA GELMESİ LAZIM. YOKSA ÇOK GEÇ OLACAK.
  •  Abd ve küresel güç, BOP u gerçekten planlamışlardı. Ama sonra bu iş tayyip le olmaz dediler ve biraz geri adım atıp beklemeye çekildiler. Çünkü toplumları iyi izliyorlardı, düdüklü tencerenin ekonomik kriz nedeniyle patlayacağını biliyorlardı. yasemin devriminin etkilerini lehlerine kullanmaya karar verdiler. hem de onlara kazık atan tayyip in üzerinden.
    • tayyip 2 sene, hamisi ABD den ve küresel güçten gizli olarak, önce İsrael ile sonra israel kanalıyla, Mısır,Lübnan, Rusya ve bazı Türki devletlerle gizli bir ticaret yürüttü. Tabi ki Fettullah ve uzantılarınıda kapsama alanı içine alarak, komisyonları cebe attılar.işin içine aldıkları aileler büyüdü ve zenginleşti.2010 yılında ABD ve küresel güç durumu fark etti. (wikileaks belgeleri sayesinde) BOP u kısa bir dönem için askıya aldı.  
    • Yasemin devriminin rüzgarından yararlandı, ona ihanet eden Mübarek ve Kaddafi yi yok etti. İsrael'in elini zayıflattı.Sabun kıvamına gelen Tayyib'in elini ayağını bağlayıp esir etti.Fakat ne ABD ne de küresel güç sosyal eşitsizlik bumerangının onlara geri döneceğini hesaplamadı. şimdi savaş çıkarttırarak silah satışıyla para toplamaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki bu savaşın çıkartılmaması için her şey yapılacak. eğer direnirlerse, sonunda üzgünüm, onlarında yaşayacak 1 metre toprakları olmayacak.ellerindeki hiçbir yere güvenmesinler.
    • Yukarıda Esad ı unutmuştum. Tayyip i öyle bir hale getirdiler ki, onlara ihanet eden adamın kendi elleriyle boğdurttular gizlice işbirliği yaptığı kişileri. Esad da bunlardan biri. Esad direniyor.İran'a güveniyor. tayyip i zorluyorlar savaşa. ama yapamayacak tayyip bunu. giremiyecek. ve sonucunda türkiye de ekonomik kriz had safhaya çıkacak. tayyip bitti, haberiniz ola.
__._,_.___


__,_._,___


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Ordo ab chao Duzensizlikten dogan duzen  Latin Atasozu ......................................  Blog sayfam buradad1r: http://orajpoyraz.blogspot.com/  Gurubuma uye olun: Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com  Atatürk'ü tan1mam1_ olanlar için: http://www.isteataturk.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder