23 Ekim 2011 Pazar

[Oraj-37][2011/10/24] LİBYA SOSYALİST SİSTEMDEN ŞERİAT SİSTEMİNE GEÇTİĞİNİ AÇIKLADI....

LİBYA SOSYALİST SİSTEMDEN ŞERİAT SİSTEMİNE GEÇTİĞİNİ AÇIKLADI....
 

FLAŞ!.. LİBYA'DA ŞERİAT İLAN EDİLDİ!..

24 Ekim 2011 Pazartesi 00:25

Kaddafi'nin öldürülmesin sonra Libya'da alınan ilk karar Şeriat uygulamak oldu.

Libya'nın Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil, yaptığı açıklama ile bundan sonra ülkesinde Şeriat kurallarının geçerli olacağını bildirdi,

Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, ülkede Şeriat kurallarının uygulanacağını söyledi.
Abdülcelil, Libya'nın "kurtuluşunun" ilan edildiği tören için Bingazi kentinin merkezine toplanan onbinlerce kişiye yaptığı konuşmada, "İslam ülkesi olarak, Şeriat'ın kabul edildiğini" belirtti.
Öldürülen devrik Libya lideri Muammer Kaddafi dönemindeki boşanma ve evlilik yasasının şeriata aykırı olduğu örneğini veren Abdülcelil, söz konusu yasanın artık yürürlükte olmadığını söyledi.
UGK Başkanı, yatırımcıların faiz geliri elde etmediği İslami bankaların açılacağını da belirtti.
Libya'nın "kurtuluşunu" kutlamak için havaya ateş açanlara seslenen Abdülcelil, "Ateş açmak Allah'a şükretmek anlamına gelmez. Sivilleri yaralayabileceği için Şeriat bunu yasaklıyor" dedi.
Libya'nın yeniden inşası için herkese "kinini kalbine gömme" çağrısında bulunan Abdülcelil, halkın tahriklere kapılmaması gerektiğini belirtti.
Abdülcelil, diğer Arap ülkelerindeki muhaliflere de mesaj göndererek, "Suriye ve Yemenlilerin de istediklerini elde etmesini ve kazanmasını umduğunu" ifade etti.



BİNGAZİ (A.A) -
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kalb temiz olursa, dilden guzel sozler cikar.  Hz.Ali   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder