18 Ekim 2011 Salı

Re: [gizlibelge] TSK FESH EDILME YOLUNDA ILERLIYOR

Evet arkadaşlar,
Sözlüklerde anlatılan BOZGUNCU, BOZGUNCULUK tam olara böyle bir şeydir.
Bozgunculuk harp zamanında ağır suçtur.
Bedelini hayatıyla öder.
Barış zamanı da, en iyimser ihtimalle ayıplanır.

Dini: Bir dini topluluğun düzenini bozma. Dini bozma.
Hukuki Terminolojide: Maksadli haber yapmak suretiyle halki heyecanlandirmak, kuşkuya kaptirmak, millî menfaatlara zarar verici faaliyetlerde bulunma.
İngilizce : Defeatism yani yenilgiden taraf olma, yenilgiyi kabul etme.
Askeri: Bir ordunun çok zayıf olduğunu, muzaffer olmasının mümkün olmadığını, teslim olmanın en iyi çare olduğunu belirterek halkı yenilgiye ikna etmek.
Bunun için komutanların ahlaksız, zalim, aciz, askerlerin korkak, ödlek, ilkel, silahların bozuk, basit, geri, yetersiz, ordunun yapısını bozuk olduğunu halka isbat etmeye çalışırlar.

İşte size dört dörtlük bir bozuguncu ve bozgunculuk örneği.
İşte budur.

On 18.10.2011 00:52, G. Mert Aydogdu wrote:
 
TSK FESH EDILME YOLUNDA ILERLIYOR! BOYLE DEVAM EDERSE MECLIS TSK'YI FESH EDIP YENI BASTAN DUZENLI ORDU KURULMASINA GIRISECEKTIR!.....
 
disko'dan son dehşet hikâyesi

uğur kantar'ın askerde 'disko' denilen disiplin koğuşunda ölümünün ardından tekirdağ malkara'da 95. zırhlı tugay'da 2009-2010 yılları arasında askerlik hizmeti yapan g.h. dehşet verici iddialarda bulundu.

meclis insan hakları komisyonu'na dilekçe yazarak 'disko'da yaşadıklarını anlatan g.h., ihtiyaç duyulması halinde komisyona detaylı bilgi verebileceğini belirtti.

lağıma soktular
şikâyet dilekçesindeki iddialara göre g.h. askerlik yaptığı süre içinde içtimaya yetişememek, başka bir bölüğün komutanıyla konuşmak ve cep telefonu bulundurmak gerekçeleriyle disiplin koğuşuna gönderildi. gardiyanlık yapan erler copla dövdükleri g.h.'yi içi lağım dolu bir kuyuya soktu. 10 dakika lağım fareleriyle birlikte kuyuda bekletilen g.h.'nin üzerine hortumla su tuttular.

'intiharı düşündüm'
g.h.'nin aktardığı diğer kötü muamelelerse şöyle:

"gardiyanların canı sıkılınca uzun eşek oynuyorduk. yatan hep biz oluyorduk. olanca ağırlıklarını vererek üzerimize atlıyorlardı. belimiz kırılacak gibi oluyordu. 'safta toplanın ve gökyüzüne bakın' emri veriyorlardı. onlar 'dur' demeden durursan sabaha kadar süründürüyorlardı. mecburen zıplıyor ve bayılana kadar 'yıldız topluyorduk'. bizlere süpürgeyle sabahlara kadar nöbet tutturuyorlardı. tepeye yarım metre derinliğinde kazacak şekilde isimlerini yazdırıyorlardı. diz çöktürüp diş fırçalarıyla tuvalet deliğini kazdırılıyorlardı. bir ara intiharı düşündüm. zaten girişte botların bağcıklarını alıyorlar. ben bu olaylara disiplin koğuşuna yollandığım üç seferde de maruz kaldım ve başkalarının da yaşadığına tanık oldum."

http://www.radikal.com.tr/...16.10.2011&categoryid=77
__._,_.___


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Gercek hic bir zaman siddet tarafindan curutulemez.  Erich Fromm - Aforizmalar ......................................  Blog sayfam buradad1r: http://orajpoyraz.blogspot.com/  Gurubuma uye olun: Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com  Atatürk'ü tan1mam1_ olanlar için: http://www.isteataturk.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder