28 Ekim 2011 Cuma

[Oraj-112] Bana uçağını söyle sana niyetini söyleyeyim / Kıymet Nadir BİNDEBİR

 
Bana uçağını söyle sana niyetini söyleyeyim
 
     
Kiymet Nadir Bindebir tarafından yazıldı.   
Salı, 18 Ekim 2011

ucak_hangar

Kıymet Nadir BİNDEBİR

 

AKP hükümetinin ve Çankaya'daki AKP'linin emrindeki uçakların özellikleri şöyle:

2005'te alınan ANA uçağı: yolcu kapasitesi 40, menzili 6800 km.

2008'de Türk Hava Kuvvetleri'nin tahsis ettiği ATA: yolcu kapasitesi 19, menzili 7800 km.

2009'da alınan DAP: yolcu kapasitesi 18, menzili 12501 km.

2011'de alınan Airbus A330: Yolcu kapasitesi 335 menzili 13430 km.

Bu son alınan Airbus en pahalısı (VIP donanımı hariç 200 milyon dolar), en uzun menzillisi ve kargo kapasitesi en yüksek olanı: 70 ton (ne taşınacak o kargoda meraktayım).

Rakamlardan görüleceği üzere; Sultan Palamut hazretlerinin uçaklarında koltuk sayısı artarken menzil gittikçe uzuyor.  Bir fikir olsun için yazayım: kuzey kutbundaki Alaska'dan (Anchorage) güney kutbunun taa anasının dibindeki Yeni Zelanda'ya (Wellington) mesafe 11831 km.

---

Bu yılın başında Tunus'un devrik diktatörü Bin Ali uçağına binip Suudi Arabistan'a kaçmıştı. Rivâyet odur ki, aslında adamın niyeti kaçmak değil, 'güvenlik' nedeniyle ailesini Riyad'a bırakıp ertesi gün Tunus'a geri dönüp tahtında oturmaya devam etmekmiş. Lâkin Tunus Havayolları personeli, Riyad'a gelip de VIP salonundaki televizyonda El Cezire'nin "Devrik diktatör Bin Ali kaçtı" haberini duyunca hemen Tunus'u arayıp o gece 01:30 için uçuş izni almışlar. Bin Ali uyurken uçağı alıp, diktatörü de Riyad'da uçaksız, cascavlak bırakıp Tunus'a geri dönmüşler.

Romanya diktatörü Çavuşeşku'nun akıbetini de uçuş personeli belirlemişti. Karısıyla birlikte Bükreş'ten kaçmaya çalışırken, kafasına tabanca dayadığı helikopter pilotu, "arıza var" bahanesiyle aleti askerlerin yanıbaşına indirivermişti.

Kıssadan hisse: uçuş ekibinin kıymetini bileceksin. Bindiğin uçağın menzili lâmbası kümbesi ne olursa olsun, ekipteki doğru tv kanalını seyreden, helâl süt emmiş bir kişi bile bir ülkenin kaderini değiştirebiliyor.

---

Airbus A330 gelmeden önce 5 uçak için devasa hangar inşa ediliyor (TIKLAYIN).

DEVLET BAKANI CEMİL ÇİÇEK: "YENİ VİP UÇAK ALIM PLANIMIZ YOK" (TIKLAYIN)

 

Kıymet Nadir Bindebir

18 Ekim 2011

 

Aziz and Azize okura not:

1-Mavi yazılı satırlarda link vardır. Tıklayın tıklayın yazmaktan bıktım. Artık emir kipinde 'tıklayın' yazmak istemiyorum.

2-Yazıları oraya buraya kopyalamak için izin istemenize gerek yok. Boncuk bulduğunuz yazıyı sormadan alın.

3-'Eski havan yok, güldürmüyorsun' diyen okura: Yok! Evet yok! Eskiden bi yazıyla 4 gün 7 gün uğraşırdım. Şimdi haberleri okudukça daha bir 'can havliyle' yazar oldum. Bu dönem böyle. Çünkü KORKUYORUM!

Share
Son Güncelleme: Salı, 25 Ekim 2011 13:05


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder